CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT
Search
Carian Terbanyak:
12Next
Return to list New
View: 5023|Reply: 26

[Dunia] Syarat dan terma pembekalan vaksin Pfizer utk seluruh dunia bocor di internet

[Copy link]
Post time 27-7-2021 05:22 PM | Show all posts |Read mode
seorang lelaki mendakwa mendapat akses kepada kontrak pembekalan vaksin dari negara albania.

https://threadreaderapp.com/thread/1419653002818990085

juga di post di twitter oleh lelaki berkenaan

https://twitter.com/eh_den/status/1419653002818990085

jika twitter padam isi kandungan itu jangan risau dia buat backup di telegram

https://t.me/eh_den

mari kita lihat apa isi kandungan kontrak pembekalan Pfizer utk seluruh dunia, harga yg berbeza untuk lain-lain negara.
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 27-7-2021 05:43 PM From the mobile phone | Show all posts
Explain laaaa...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 27-7-2021 05:46 PM | Show all posts
What an asshole company. They put all responsibility on the country buying their vaccine, even though they admit they don't know its efficacy or the long term adverse effects. Fucking ruthless, anything to make a buck.

They're making the countries pay for everything, including legal AND the state has to defend them!

The WORLD signed a deal with the devil!
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2021 06:41 PM From the mobile phone | Show all posts
Sekadar syarat gitu.. banyak saja company buat syarat yg sama.. Jangan sampai mintak nak buat pengkalan tentera kaa... nak letak penasihat dia kat sini kaa.. nak suruh jaga panda dia kaa... itu lain laa
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2021 06:48 PM From the mobile phone | Show all posts
Faizer? What do you expect?

Kerajaan Nigeria saman Faizer kerana menjalankan illegal trials terhadap antibiotik yang menyebabkan kematian dan kecacatan kanak2 di Nigeria.

The Nigerian government is suing the world’s largest drug manufacturer, Pfizer, for allegedly carrying out illegal trials of an anti-meningitis drug that killed or disabled children.

https://amp.theguardian.com/world/2007/jun/05/health.healthandwellbeing1
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2021 06:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Di Nigeria, kebimbangan menjelma untuk vaccine roll out kerana sejarah dengan Faizer.

In this Nigerian city, Pfizer fears loom over the vaccine rollout.

https://www.washingtonpost.com/world/2021/03/20/nigeria-pfizer-kano-coronavirus-trovan/?outputType=amp
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2021 06:54 PM | Show all posts
eh bila KKM keluarkan data WP LABUAN and vaccination ,cepat je berita macam ni dibuat anti vax ye

Daripada jumlah 16,117 kes baharu hari ini (27 Julai 2021):
- Kategori 5 (kritikal, gunakan ventilator): 87 kes, 0.5% (95.4% tiada sejarah vaksinasi)
- Kategori 4 (perlu bantuan oksigen): 124 kes, 0.8% (83.9% tiada sejarah vaksinasi)
- Kategori 3 (radang paru-paru): 135 kes, 0.8% (73.3% tiada sejarah vaksinasi)
- Kategori 2 (gejala ringan): 6,710 kes, 41.6% (79.5% tiada sejarah vaksinasi)
- Kategori 1 (tiada gejala): 9,061 kes, 56.3% (94.4% tiada sejarah vaksinasi)

Ini adalah berdasarkan keadaan klinikal mereka semasa baharu didiagnosa COVID-19. Ada di antara mereka kekal di kategori yang sama sepanjang tempoh jangkitan, namun ada juga yang berubah status sama ada bertambah baik, atau merosot ke kategori lebih tinggi.

Secara keseluruhannya, pada mula didiagnosa: 2.1% kes dilaporkan hari ini berada pada kategori 3-5 (82.65% tiada sejarah vaksinasi) dan 97.9% kes pada kategori 1 dan 2 (87.9% tiada sejarah vaksinasi). Didapati majoriti besar kes yang baharu didiagnosa COVID-19 iaitu 87.9% tidak mempunyai sejarah vaksinasi. Oleh itu, segeralah dapatkan vaksinasi agar anda dan keluarga terlindung daripada bahaya jangkitan COVID-19.

Kes kategori 1 dan 2 yang berisiko rendah dan mempunyai kediaman yang sesuai dibenar isolasi di rumah. Ini dapat membantu mengurangkan kesesakan di Pusat Kuarantin dan Rawatan COVID-19 (PKRC) dan hospital-hospital terutama di Lembah Klang. Oleh itu, kes-kes kategori 3-5 akan dimasukkan ke PKRC, wad-wad hospital dan juga Unit Rawatan Rapi (ICU) di hospital.

Oleh itu apabila dilihat senario di hospital-hospital, sememangnya pesakit kategori 3-5 jauh lebih tinggi peratusannya. Ini kerana kebanyakan pesakit kategori 1 & 2 diisolasi di rumah (berisiko rendah dan mempunyai kediaman yang sesuai/memenuhi syarat).

Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2021 07:02 PM From the mobile phone | Show all posts
Hujung2 nya it's all about business. Money money money
Xkira la Pfizer ke Sinovac ke Moderna sama je
Kaching $$$$
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 27-7-2021 07:18 PM From the mobile phone | Show all posts
So so sad.......
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2021 10:07 PM From the mobile phone | Show all posts
mbhcsf replied at 27-7-2021 06:54 PM
eh bila KKM keluarkan data WP LABUAN and vaccination ,cepat je berita macam ni dibuat anti vax ye

...

Sekarang kan tengah cerita etika company ni.
Kenapa ko letak data kes kobid pulak?

Agak2 la nak bekap pun.
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2021 11:01 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Samerosie at 27-7-2021 11:12 PM

Kenapa mamat ehden ni terkejut beruk pulak?  Tak pernah tengok contract ke?  Typical contract template, Before sign boleh je negotiate.  Bukan kena terima buta2 kut.  Siapa pandai dapat la waive atau reduce the risk.  Sama gak harga.  Siapa pandai nego, bff dengan vendor bagai dapatlah mintak kurang harga.  Boleh dapat “side perks” juga.

Dah kenapa dia nak terkejut pasal Israel kena screwed pulak padahal Israel siang2 dah ada deal with pfizer (dan moderna dan az) untuk dapatkan access bekalan dulu dari negara2 lain in exchange for data.  Public domain kut israel even willing to pay $30 per dose kenapa nak salahkan pfizer lak.  Semua ni dalam news.

Even agreement for real world data agreement with pfizer pun on accessible to public.  Kecoh je mamat ni.  Dia sendiri israeli pun tak tau ka gomen dia buat apa?
——-
https://www.medicalnewstoday.com/articles/covid-19-vaccine-rollout-in-israel-successes-lessons-and-caveats#Early-rollout-successes

COVID-19 vaccine rollout in Israel: Successes, lessons, and caveats

Israel’s government also allegedly agreed to pay top dollar for vaccines and purchase millions of doses. Although the exact price is unknown, one official said that the price was about $30 per vaccine — double the average price abroad.

The makers of the vaccine that Israel is currently using — U.S. company Pfizer and German partner BioNTech — would not comment on the cost of the vaccine.

In exchange for an early, steady vaccine supply, the Israeli government also assured Pfizer that the country’s rollout would offer quick, large-scale results, promising to give the company detailed patient information on those receiving the vaccine in Israel.

———

https://www.bmj.com/content/372/bmj.n281

Covid-19: Countries are learning what others paid for vaccines

Israel, which is on course to vaccinate all its citizens before any other country—having denied responsibility for vaccinating the Palestinians of the Occupied Territories—this month acknowledged paying $23.50 per dose on average to Pfizer and Moderna to obtain early shipments. Even at this high price, vaccinating the entire population of Israel costs the economy only as much as two days of lockdown. Uniquely, Israel agreed to give Pfizer anonymised health data from all of its citizens as part of the deal.

———

https://govextra.gov.il/media/30806/11221-moh-pfizer-collaboration-agreement-redacted.pdf

REAL-WORLD EPIDEMIOLOGICAL EVIDENCE COLLABORATION AGREEMENT
This REAL-WORLD EPIDEMIOLOGICAL EVIDENCE COLLABORATION AGREEMENT dated as of January 6, 2021 (this “Agreement”) by and between the Israeli Ministry of Health, acting on its own behalf and on behalf of the State of Israel (the “MoH”), and Pfizer Inc., a Delaware corporation (together with its Affiliates, “PFIZER”) (each, a “Party” and, collectively, the “Parties”).
WHEREAS, PFIZER and BioNTech SE, a company organized and existing under the laws of Germany are collaborating to develop a vaccine to address the global COVID-19 pandemic; and

WHEREAS, the Parties had previously entered into the confidential Manufacturing and Supply Agreement dated   (the “Manufacturing and Supply Agreement”), under which MoH agreed to purchase the Product (as defined below) and PFIZER agreed to manufacture and supply the Product, all in accordance with the terms of the Manufacturing and Supply Agreement, and subject to certain conditions precedent, including but not limited to certain regulatory approvals and supply availability; and
——-
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2021 11:12 PM From the mobile phone | Show all posts
Samerosie replied at 27-7-2021 11:01 PM
Kenapa mamat ehden ni terkejut beruk pulak?  Tak pernah tengok contract ke?  Typical contract templa ...

Mak aiii. Bekap tak ingat dunia. Ni tahap bimbo vaksin ni.
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2021 11:17 PM From the mobile phone | Show all posts
JessePinkman replied at 27-7-2021 11:12 PM
Mak aiii. Bekap tak ingat dunia. Ni tahap bimbo vaksin ni.

Siapa bimbo kau ke aku?  Setakat cakap orang bimbo bekap vaksin saja apa guna tak berkudis pun aku. apa guna otak bila org cakap sikit kau terima bulat2.  Sila la bagi fakta mana data kau kalau org tak betul.   
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2021 11:22 PM From the mobile phone | Show all posts
Samerosie replied at 27-7-2021 11:17 PM
Siapa bimbo kau ke aku?  Setakat cakap orang bimbo bekap vaksin saja apa guna tak berkudis pun aku ...

Takpa2. Ko terus kan la bekap. Aku tengok je sambil ketawa kuat2.

Aku ingatkan kat Fesbuk je ramai tahap gini. Rupanya sini lagi power.

Sentuh sikit je pasal vaksin pooojaan, fuh, bekap 10 kilo.
Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2021 06:41 AM From the mobile phone | Show all posts
JessePinkman replied at 27-7-2021 11:22 PM
Takpa2. Ko terus kan la bekap. Aku tengok je sambil ketawa kuat2.

Aku ingatkan kat Fesbuk je ra ...

Ketawa lah kuat kuat sampai virus delta hinggap mulut ko...aku setakat senyum je. Gigeh d korang mintak peratus pesakit yg dah divaksin kena jgk covid. Dah ada tu,  tak nak hadam ke ?
Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2021 07:20 AM From the mobile phone | Show all posts
engkorang baru tahu ker pharma punya scandal. thats why tak heran kalau fauci nih yg fund wuhan, sbb fauci ada patent on covid ni. boleh check dr rand paul vs fauci senate hearing. tapi jgn tgk yg cnn punya hahaha
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 28-7-2021 07:30 AM From the mobile phone | Show all posts
americans mula suspect fauci bila dia flipflop on wearing mask. mula ckp yg infected jer pakai then semua kena pakai. actually dia ckp yg infected jer pakai sbb dia nak virus ni spread hahaha dah bahalul2 kat msia pun follow. dulu aku prnh tulis yg semua dr tahu teori virus ni cuma ada berani ker tak nak buat decision sendiri berdasarkan knowledge dlm buku teks atau clinical experience atau taat patuh pada advise who yg bossnya tu bkn medical dr...amacam ada berani hehehe mcm kes ivermectin la. tgk mcm jepun dia tahu jgn percaya sngt foreigner ni semua org ada interest sendiri, dia reject jer astra. bottom line is result depan mata sama berani nak ambik keputusan ker tidak jer....
Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2021 07:36 AM From the mobile phone | Show all posts
akusukaq replied at 28-7-2021 06:41 AM
Ketawa lah kuat kuat sampai virus delta hinggap mulut ko...aku setakat senyum je. Gigeh d korang m ...

Dah hadam pun woi. Sah2 kobid peringkat 4 dan 5 makin tinggi untuk yg dah vaksin.

Tapi level kepala otak bimbo vaccine macam ko ni, mana boleh nampak semua tu.

Kalau orang suruh teguk botol vaksin tu, ko ikut je teguk.
Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2021 08:13 AM | Show all posts
JessePinkman replied at 27-7-2021 11:22 PM
Takpa2. Ko terus kan la bekap. Aku tengok je sambil ketawa kuat2.

Aku ingatkan kat Fesbuk je ra ...

ko nak ketawa kuat2 buat apa? padahal org dok ketawakan ko pasal ko potpetpotpet tapi sepatah harampun aku nengok takde benda yg ko jawab kat si @Samerosie tu. Apa kata ko jawab dulu baru ko ketawa
Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2021 08:17 AM From the mobile phone | Show all posts
Aliaskotonggo replied at 28-7-2021 08:13 AM
ko nak ketawa kuat2 buat apa? padahal org dok ketawakan ko pasal ko potpetpotpet tapi sepatah hara ...

Haa, masuk2 golongan poojaan vaksin.
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT

Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

14-8-2022 06:00 PM GMT+8 , Processed in 0.097251 second(s), 21 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list