CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
12Next
Return to list New
View: 2044|Reply: 23

Ramal Diri Sendiri Mati Diracun Sebelum Usia 40 Tahun

  [Copy link]
Post time 13-7-2021 01:00 PM | Show all posts |Read mode
Seorang paranormal dan hos rancangan terkenal di Indonesia, Roy kiyoshi menjadi buah mulut sejak hujung minggu lalu.


Semuanya gara-gara dia mengaku telah tahu dirinya akan meninggal dunia secara tragis sebelum berusia 40 tahun.


Dia yang terkenal dengan program Menembus Mata Bathin berusia 34 tahun mengaku telah lama tahu mengenai punca kematiannya dalam masa enam tahun dari sekarang.




Kredit foto: IG Roy




Roy membuat pendedahan itu ketika menjadi tetamu dalam saluran youTube Nikita Mirzani.


"Saya sudahpun mencatatkannya dalam buku," ujarnya apabila ditanya Nikita sama ada mengetahui bila dia akan mati.


Katanya, dia tahu akan mati beberapa tahun lalu sewaktu dihipotesis.


"Jadi kebetulan kamu tanya, saya tahu. Saya tahu saat dihipotesis yang waktu itu bercakap tentang waktu silam dan masa depan saya," katanya.







Roy yang pernah ditangkap atas kesalaham dadah tahun lalu kemudian mendakwa kematiannya adalah disebabkan diracun melalui makanan.


"Tiba-tiba saya teringat akan mati sebelum usia 40 tahun. Apa yang tragis dalam penglihatan itu, saya melihat ada makanan dan minuman seperti diracun," dakwanya.




Sumber: GEMPAK
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 13-7-2021 01:03 PM From the mobile phone | Show all posts
Indon & tahyul berpisah tiada
Reply

Use magic Report

Post time 13-7-2021 02:07 PM | Show all posts
so nanti umur 40 boleh racun diri sendiri ke kalau takde org nak racun..
harap by that time beliau dah kembali ke pangkal jalan..
Reply

Use magic Report

Post time 13-7-2021 02:11 PM From the mobile phone | Show all posts
And it will come to pass.

Korang jangan main2 dengan kuasa iman dan conviction. Memang boleh jadi apa yang kita fikir if kita betul2 pircaya takda doubt 0.01% pun.
Reply

Use magic Report

Post time 13-7-2021 02:11 PM From the mobile phone | Show all posts
nth2 dh plan nk bunuh diri telan racun before
40
Reply

Use magic Report

Post time 13-7-2021 02:37 PM From the mobile phone | Show all posts
Perkara macam ni mmg wujud, aside from tahyul, orang yang memang gifted. Berlaku pada sesetengah manusia tak kira latar belakang budaya dan pegangan agama.

Cuma, bagi yang islam, perkara macam ni kena rujuk ulama lurus. Tak boleh memandai sendiri.  
Reply

Use magic Report

Post time 13-7-2021 02:42 PM | Show all posts
mat dadah rupanya memang la sembang sampai ke langit!!!muka tu alter terlebih tarikh ke pelik bebeno..
Reply

Use magic Report

Post time 13-7-2021 02:57 PM | Show all posts
tau setelah dihipotesis? ke dihipnotis? yih
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 13-7-2021 03:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Iols pernah bermimpi iols mati... Sekian2 tarikh. Tp anggap tu mainan tidur jer
Reply

Use magic Report

Post time 13-7-2021 03:15 PM From the mobile phone | Show all posts
akan ku tungguuuuuu... nanti tiba saat itu
Reply

Use magic Report

Post time 13-7-2021 03:21 PM From the mobile phone | Show all posts
boojaat replied at 13-7-2021 03:04 PM
Iols pernah bermimpi iols mati... Sekian2 tarikh. Tp anggap tu mainan tidur jer

bile tarikhnye u.. iols mimpi gigi patah kalu ade sedare jiran mninggal
Reply

Use magic Report

Post time 13-7-2021 04:08 PM | Show all posts
keturunan ape deni, jepun ke korea cina
Reply

Use magic Report

Post time 13-7-2021 04:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Kalau dh tau pi la jd tuhan. Blh la ubah takdir sndiri. Tu pun ada org yg percaya.
Reply

Use magic Report

Post time 13-7-2021 04:48 PM From the mobile phone | Show all posts
Amboi kening ko dekkk x menahan
Reply

Use magic Report

Post time 13-7-2021 05:00 PM From the mobile phone | Show all posts
Org racun dia?dia pi hisap dadah..racun tu dadah la kot!
Reply

Use magic Report

Post time 13-7-2021 05:09 PM | Show all posts
awat ubah muka tuh?

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 13-7-2021 07:31 PM From the mobile phone | Show all posts
lavendernovella: Perkara macam ni mmg wujud, aside from tahyul, orang yang memang gifted. Berlaku pada sesetengah manusia tak kira latar belakang budaya dan pegangan a ...

ramalan atau tukang ramal adalah syirik dan haram. pnah terjadi zaman dulu tukang ramal kata akan ada seorg yg mulia akan lahir (iaitu Rasulullah) dan apa yg jd masa tu firaun arahkan smua bayi lelaki yg lahir masa tu dibunuh sbb pecaya ramalan
Reply

Use magic Report

Post time 13-7-2021 09:12 PM From the mobile phone | Show all posts
Hahahahaha, "Ank Indigo". Famous kat Yindon mamat ni, stu show dgn Robby Purba yg ngaku Muslim tpi tatu pnuh stu bdan.
Reply

Use magic Report

Post time 13-7-2021 09:13 PM From the mobile phone | Show all posts
TomyamPuteh replied at 13-7-2021 04:30 PM
Kalau dh tau pi la jd tuhan. Blh la ubah takdir sndiri. Tu pun ada org yg percaya.

Kat Yindon mamat ni famous kat stu rancangan psl mistik.
Reply

Use magic Report

Post time 13-7-2021 09:14 PM From the mobile phone | Show all posts
mamajawie replied at 13-7-2021 02:42 PM
mat dadah rupanya memang la sembang sampai ke langit!!!muka tu alter terlebih tarikh ke pelik bebeno ...

Mamat ni mmg famous kat Yindon.
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

27-9-2022 05:50 AM GMT+8 , Processed in 0.083410 second(s), 21 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list