CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
View: 25988|Reply: 178

Edisi Lobenak Neelofa : siapa mereka???

  [Copy link]
Post time 22-5-2021 09:37 AM | Show all posts |Read mode
Penyokong puji Neelofa wanita kuat
    Oleh SITI ATHIRAH DZULKIFLY
    21 Mei 2021, 5:00 pm

KUALA LUMPUR : Sebuah akaun kelab peminat yang menggunapakai nama Lofa.Page dan dipercayai dikendalikan peminat tegar Noor Neelofa dilihat memuji selebriti penuh kontroversi tersebut sebagai seorang wanita yang kuat.

Menerusi satu demi satu isu yang melanda Neelofa kebelakangan ini, penyokong-penyokongnya tetap teguh berdiri di belakang terutama ketika majoriti masyarakat sudah teramat berang dengan tindakan wanita tersebut melanggar prosedur operasi standard (SOP) ketika tempoh Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) sedang rancak dilaksanakan kerajaan.

Tinjauan Utusan Malaysia mendapati, menerusi sekeping gambar yang dimuat naik semula dalam Instagram Story terdapat kata-kata semangat yang dikepilkan khusus buat Neelofa.

Gelaran Strong Girl atau wanita kuat dalam bahasa Melayu itu ditujukan buat Neelofa oleh pengendali akaun tersebut yang turut memaparkan hampir semua muka hadapan akhbar-akhbar tempatan yang memaparkan kontroversi selebriti itu.

Selain itu, pengendali akaun tersebut juga menggesa semua pihak agar tidak membenci atau memfitnah Neelofa menerusi laporan berita kegagalan wanita itu memakai pelitup muka ketika berada di khalayak ramai.

“This is sick! (Ini sangat melampau). Dia pakai purdah kot. Sekali pun benci, jangan sebarkan kebencian dan fitnah. Ya Allah maafkanlah kami dan jangan jadikan diri kami sebahagian daripada golongan pelampau,”katanya.

Terdahulu, akaun tersebut mendapat kecaman ramai setelah memuat naik sebuah hantaran yang menyamakan dugaan yang dilalui oleh Neelofa termasuk suaminya, Haris Ismail sama seperti mana rakyat Palestin ditindas di tanah kelahiran sendiri.

Kenyataan mengenai persamaan itu dilihat tidak masuk akal oleh rata-rata warga net sekali gus mencetuskan perbincangan berbaur kemarahan lantaran apa yang dilalui oleh Neelofa tentunya tidak sama seperti penderitaan berdarah rakyat Palestin.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 22-5-2021 09:38 AM | Show all posts
Edited by MatDeghem at 22-5-2021 09:50 AM







This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 22-5-2021 09:39 AM | Show all posts
Edited by MatDeghem at 22-5-2021 10:16 AM

Ada kah mereka ini Admin IGx2 itewww








This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 22-5-2021 09:40 AM | Show all posts
reserved lagi......







Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2021 09:52 AM From the mobile phone | Show all posts
Haha.. aku percaya admin tu ada gaji.. tp aku tak rasa penyokong lopak satu malaysia ni lopak  akan tanggung duit belanja dapur korang... Aku tak rasa lopak kesah pun klu lobenak semua x dpt jumpa mak ayah time pkp ni... Sbb dia hari2 pun dgn fam dia.. aku tak rasa pun lopak kesah sape  yg kena saman kt luar sana sbb tu dia ikut kepala dia jer... N becakap ya ampunnn eksen
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2021 09:55 AM | Show all posts
siapa lagi, mereka yang tergolong daripada orang2 yang benak lah
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2021 10:01 AM | Show all posts
Gambar dah ada....
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2021 10:07 AM From the mobile phone | Show all posts
Terbaik bam mat.
Teringin nak tengok siapa lobenak di balik kejahatan jah bungkus.

No wonder.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 22-5-2021 10:14 AM From the mobile phone | Show all posts
Memang golongan berduit dan kaya raya mcm Lopak bungkus ke? Or segala i-sinar... i- itu..ini.. keluar habis? Apapun tahniah lah yg membeli product,  dia org ni contribute gak utk Jah bungkus dan usetaz bayar denda melanggar undang2.

Sanggup nak sokong dan berhabis duit masa tenaga demi Jah bungkus.
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2021 10:20 AM | Show all posts
are they lonely women ?
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2021 10:26 AM From the mobile phone | Show all posts
Takut tgk gmbr lopa pakai niqab, terbayang ikan pari yg tergantung
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2021 10:37 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by timohnotecah at 22-5-2021 10:38 AM

Abe mat adalah karatz benaks terpaling....depa meratip idolat di aniaya la ni abe mat. Baru depa rasa camana bila idolat dikeji satu malaya. Dulu masa mengeji ex dan seteru kemain mulut lancang tak ingat nuraka....itu shawn membongak.....idolat malukan ex di neelotop... benaks tukang sorak....idolat buat lawak pasal ex dianugerah neelotop, satu dewan gelak.....benaks hacked ig peminat ex dan seteru..arahan siapa abe mat?.....piyu curang dengan amal, benaks serang dak amal pulok.....gila memang gila sek sek ni........sekarang ex, seteru, amal, anzalna tak perlu susoh2....netijen dari nuraka pulok yg buat kerja....benaks pun sudah tak dak energy mau lawan....lalu play victim.....#karmaisreal #kifarahisreal...ingatan untuk kita semua
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2021 10:56 AM From the mobile phone | Show all posts
ladysherot wujud lagi ke? Bukan dah MIA?
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2021 11:00 AM | Show all posts
dasar penjilat bontot lopak air
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2021 11:02 AM From the mobile phone | Show all posts
Strong girl? ..jap nk pk
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2021 11:03 AM From the mobile phone | Show all posts
Pakai purdah pun harus pakai mask! Kesian lobenaks tak boleh digest simple fact like tis
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 22-5-2021 11:05 AM | Show all posts
Edited by BicaraHatiku at 22-5-2021 11:23 AM
dubuk replied at 22-5-2021 10:20 AM
are they lonely women ?

They are not ...they are projected Neelofa inside themselves they become overly obsessed with their idol. This kind of person idolizes celebrities who suffered from an inferiority complex or something inadequate in themselves. They can never be her but in their small-mindedness, they think they are. Not a smart bunch. Baik ko ikot moral Mother Theresa lagi bagus...tolong orang2 miskin kasi ubat dan makan.

Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2021 11:12 AM | Show all posts





bahana terlebih makan siput babi



Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2021 11:17 AM From the mobile phone | Show all posts
Lobenak terdiri drp makhluk yg ber iq rendah, mudah ditipu, senang di games oleh idolat mereka dan byk kali, suka maki org, suka buat fatwa sendiri, kuat berangan, berangan is free katanya.
Memaki dan suka fitnah musuh2 dan seteru2 idolat mereka, sesiapa yg kutuk idolat mereka berdosa besar masuk neraka
Suka mengkayakan idolat mereka, beli baju koyak pun tak pe, lobenak tetap happy
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2021 11:46 AM From the mobile phone | Show all posts
timohnotecah replied at 22-5-2021 10:37 AM
Abe mat adalah karatz benaks terpaling....depa meratip idolat di aniaya la ni abe mat. Baru dep ...

Buat lawak pasal ex tu apa Timoh. Tak perasan pula. Yang lain tau.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

18-8-2022 04:41 PM GMT+8 , Processed in 0.100728 second(s), 22 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list