CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
View: 2451|Reply: 5

[Aduan] Boleh tak claim socso lagi sebab tak sampai setahun dua kali accident

  [Copy link]
Post time 4-5-2021 02:01 AM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Salam, saya ingin bertanya sama ada saya masih boleh claim socso atau tidak. Begini. Saya pernah mengalami kemalangan jatuh dari moto pada hujung september 2020. Akibatnya, tulang bahu kanan saya patah, disimen dan menerima MC selama lebih kurang 10 minggu, yang berakhir pada disember 2020. Selama dalam mc, company saya telah menguruskan hal2 berkaitan claim socso dan alhamdulillah, dapat duit claim, dalam 2k mcm tu lah. Selama saya MC, company tak bayar gaji saya sebab saya merupakan pekerja subcompany. Alhamdulillah saya telah sembuh sebanyak 90% dan bekerja seperti biasa.

Tetapi dua minggu lepas, pada pertengahan April saya mengalami kemalangan sekali lagi. Kali ni lebih teruk dari sebelumnya, iaitu patah tulang selangka kiri dan tulang betis (fibula) kiri. Buat masa sekarang saya disimen di bahagian kaki dan pakai anduh di bahagian tangan. Saya menerima rawatan di hospital kerajaan.

Soalan saya, adakah saya masih boleh claim socso, sebab tak sampai setahun dari kejadian kemalangan pertama saya. Harap semua dapat membantu saya.

Rate

2

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 4-5-2021 05:27 AM From the mobile phone | Show all posts
Kenapa hanya 2k dapat claim?? Adakah hanya claim MC? Bukan claim cacat kekal.
Untuk seken claim u kena tanya perkeso lagi tepat.
Reply

Use magic Report

Post time 4-5-2021 05:50 AM From the mobile phone | Show all posts
Ye lah 1st claim tu nape 2k je. Aku dulu accident tahun 2017 claim mc dpt 18k, claim cacat kekal dpt 32k. Aku mc 6bln. Psl 2nd accident tu rase mcm bole je claim, cube tanye hr dgn socso cane procedure.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 17-7-2021 07:22 PM | Show all posts
Through www.amazon.com/mytv- how you can connect your mobile phone to Amazon Prime. Through amazon.com/mytv, you can watch your favorite TV shows, series movies. You can watch prime videos anywhere on your device. Users need to create an Amazon account if they don’t have an Amazon account and enter the Amazon my TV activation code to watch Amazon prime videos on your device.

www.amazon.com/mytv | amazon.com/mytv


Reply

Use magic Report

Post time 17-7-2021 07:31 PM | Show all posts
www.espn.com/activate - ESPN is a dedicated sports cable company that serves its fan base by providing live broadcasting of various sports leagues. It also provides blogs, news, and podcasts regarding several other types of sports. ESPN happens to have a personalized application of its own where viewers can purchase subscriptions to use ESPN+ that can be linked to other streaming devices. To know more about subscription-based ESPN+, visit espn.com/activate.

www.espn.com/activate | espn.com/activate


Reply

Use magic Report

Post time 17-7-2021 07:42 PM | Show all posts
www.hbomax.com/tvsignin - HBO Max allows users to stream video on demand, including series, movies, sports, and more in one place. You can use hbomax on your device using the hbomax activation code. To learn more about hbo max setup and registration, visit their official website: hbomax.com/tvsignin and complete the setup steps.

www.hbomax.com/tvsignin | hbomax.com/tvsignin


Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

26-1-2022 03:33 PM GMT+8 , Processed in 0.098551 second(s), 22 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list