CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
View: 2223|Reply: 5

Isu gurauan seksual di sekolah, lelaki perlu berhenti bergurau dgn wanita!

[Copy link]
Post time 2-5-2021 04:44 PM | Show all posts |Read mode
Edited by ifanonline at 2-5-2021 05:05 PM

Baru2 ini timbul isu gurauan seksual di sekolah di mana seorang pelajar perempuan telah membawa perkara ini ke sosial media...gurauan guru sekolah tersebut mengatakan, kalau nak rogol wanita, rogol lah wanita di atas 18 tahun...

bagi laki2, ia di anggap lawak...bagi wanita, ia di anggap serius...

isu lawak seks ni bukan sahaja di sekolah, tetapi di tempat kerja, tempat sosial, etc...

pd pandangan saya, usah lah laki2 bergurau sangat dgn wanita, tidak semua yg mempunyai open minded, memahami lawak anda, atau just plain nerdy...bergurau seksual la sesama lelaki shj, sex joke ka, atau ape shj berkaitan seksual yg anda rasa tidak boleh di kongsi dgn org wanita...

jgn di biasakan sangat berkongsi lawak2 seks ni dgn kaum wanita...kongsi shj dgn isteri anda, girlfriend anda, wanita2 di luar sana anggap sahaja mereka naive, bodoh, dan akan membawa masalah kpd anda...dlm islam pun tak galak gurau2 seks ni dgn wanita2 awam...


Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 2-5-2021 05:01 PM | Show all posts
sebenarnya ada beberapa ciri2 wanita yg anda tidak boleh bergurau seksual dgn dia:

1. wanita2 yg memakai cermin mata, rupa mcm nerd
2. wanita2 gemok, kurang paras rupa, berkulit gelap, hitam
3. keseluruhan kumpulan wanita andartu junior, senior dan forever

kategori2 wanita2 di atas, usah bergurau senda sangat...perlu serius, tegas dlm berkomunikasi dgn mereka...
Reply

Use magic Report

Post time 2-5-2021 07:03 PM | Show all posts
body shaming pun kategori gangguan sexual

1. wanita2 yg memakai cermin mata, rupa mcm nerd
2. wanita2 gemok, kurang paras rupa, berkulit gelap, hitam
3. keseluruhan kumpulan wanita andartu junior, senior dan forever
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 2-5-2021 08:37 PM | Show all posts
CiliPadiSedap replied at 2-5-2021 07:03 PM
body shaming pun kategori gangguan sexual

1. wanita2 yg memakai cermin mata, rupa mcm nerd
...

kena ckp di belakang tuan empunya badan..

"cuba tengok pompuan tu, gemok cam badak air.."
Reply

Use magic Report

Post time 3-5-2021 12:03 AM From the mobile phone | Show all posts
ifanonline replied at 2-5-2021 05:01 PM
sebenarnya ada beberapa ciri2 wanita yg anda tidak boleh bergurau seksual dgn dia:

1. wanita2 yg  ...

What are u  trying to implore here ? I dont get you ....

Sbb semua pompuan annoyed tak kira apa pun figure dia if boys start talking about sex ...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 3-5-2021 10:22 AM | Show all posts
adelea replied at 3-5-2021 12:03 AM
What are u  trying to implore here ? I dont get you ....

Sbb semua pompuan annoyed tak kira apa ...

not necessarily...i am being more specific...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

28-5-2022 03:58 PM GMT+8 , Processed in 0.085608 second(s), 22 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list