CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
12
Return to list New
Author: bonsari

[Aduan] Mesin basuh, repair atau beli baru?

[Copy link]
Post time 22-3-2021 05:48 AM | Show all posts
trinne replied at 17-3-2021 08:05 AM
Betul tu. Kat rumah aku semua brg2 pakai yg brand panasonic. Mesin basuh n rice cooker pun rasanya ...

Brand panasonic mmg tahan lama. Bulan lepas aku beli mesin basuh baru yg panasonic kat mak aku. Dia duk suruh beli yg ni ada feature hilangkan bakteria. Paranoid betul mak aku ni huhu
Reply

Use magic Report

Post time 22-3-2021 06:39 AM | Show all posts
pikochew replied at 22-3-2021 05:48 AM
Brand panasonic mmg tahan lama. Bulan lepas aku beli mesin basuh baru yg panasonic kat mak aku. Di ...

Boleh basuh baju baby jugak ni kalau guna air sejuk je. Jenuh nak rendam air panas dulu konon bgi hilang semua bakteria ni
Reply

Use magic Report

Post time 22-3-2021 06:43 AM | Show all posts
yatty123 replied at 22-3-2021 06:39 AM
Boleh basuh baju baby jugak ni kalau guna air sejuk je. Jenuh nak rendam air panas dulu konon bgi  ...

Tula ingtkn guna air panas baru hilang bakteria. Baru la material baju baby tu tak mudah rosak & mudah luntur kalau masuk mesin basuh tu
Reply

Use magic Report

Post time 22-3-2021 10:38 AM | Show all posts
beli  baru yang canggih sikit
Reply

Use magic Report

Post time 22-3-2021 01:39 PM | Show all posts
trinne replied at 22-3-2021 06:43 AM
Tula ingtkn guna air panas baru hilang bakteria. Baru la material baju baby tu tak mudah rosak & m ...

Baju baby mmg sensitif sikit. Nak handwash semua mmg x sempat la. Berapa kali salin baju baby tiap2 hari. Selimut cadar ni la masuk mesin basuh terus kan yg ni pun ada preset suhu jgk
Reply

Use magic Report

Post time 22-3-2021 01:43 PM | Show all posts
Edited by pikochew at 22-3-2021 01:44 PM
whitie replied at 22-3-2021 01:39 PM
Baju baby mmg sensitif sikit. Nak handwash semua mmg x sempat la. Berapa kali salin baju baby tiap ...

Kalau x silap nama feature tu stainmaster+ siap ada 4 preset suhu yg kita boleh pilih. Tekan je button suhu tu nak hilangkn hama pepijat kat selimut n cadar
Reply

Use magic Report

Post time 22-3-2021 09:02 PM | Show all posts
pikochew replied at 22-3-2021 01:43 PM
Kalau x silap nama feature tu stainmaster+ siap ada 4 preset suhu yg kita boleh pilih. Tekan je bu ...

Okay la ni siap preset suhu terus sebab kalau x preset kat mesin basuh tu nanti rosak baju kalau silap setting suhu tu.
Reply

Use magic Report

Post time 22-3-2021 09:07 PM | Show all posts
yatty123 replied at 22-3-2021 09:02 PM
Okay la ni siap preset suhu terus sebab kalau x preset kat mesin basuh tu nanti rosak baju kalau s ...

Tula senang sikit ada ideal suhu terus utk jenis kotorn yg melekat baju. Basuh sental bnyk kali pun belum tentu hilang jgk
Reply

Use magic Report

Post time 23-3-2021 12:53 AM From the mobile phone | Show all posts
siputpepel replied at 22-3-2021 10:38 AM
beli  baru yang canggih sikit

Kan melabur lebih sikit nak basuh baju kot hahahaha
Nak baju wangi, bersih beli yg canggih sampai ak sendii tak reti nak guna hahahahahahahaa
Reply

Use magic Report

Post time 23-3-2021 12:55 AM From the mobile phone | Show all posts
pikochew replied at 22-3-2021 01:43 PM
Kalau x silap nama feature tu stainmaster+ siap ada 4 preset suhu yg kita boleh pilih. Tekan je bu ...

Brand apa ni? Baca2 ni macm mahal je?! Share2 lah sikit manalah tau ak pun nak tukar yg baru ke hehe....
Reply

Use magic Report

Post time 23-3-2021 10:17 AM | Show all posts
phoeber replied at 23-3-2021 12:53 AM
Kan melabur lebih sikit nak basuh baju kot hahahaha
Nak baju wangi, bersih beli yg canggih sampa ...

Hehe jangan canggih sangat satgi tak optimumkan penggunaannya pulak
cukuplah bila basuh baju tak kepam
warna tak pudar
Reply

Use magic Report

Post time 29-3-2021 11:11 AM | Show all posts
iol ada funny story about mesin basuh. mak member i rumah dia pakai wash machine semi auto, dia punya lah taksub pada ustaz / ustajah ni. mengikut ajaran ustaz yg mak dia taksub sgt ni setiap kali membasuh kena menunggu depan mesin basuh  sambil berselawat untuk memastikan semua najis tercuci bersih. lepas aku dgr cerita ni kalau ada org cari mesin basuh aku suggest invest la byk sikit duit beli yg jenis fully auto, loading kecil takpa janji fully auto
Reply

Use magic Report

12
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

Forum Hot Topic



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

18-5-2022 11:40 AM GMT+8 , Processed in 0.067782 second(s), 18 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list