CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

12
Return to list New
Author: Lagubestbest

[Tempatan] Bye Bye Internet 4G: Dah Boleh Pre-Order Broadband Dari Angkasa

  [Copy link]
Post time 28-2-2021 12:48 PM | Show all posts
Nak sediakan perkhidmatan internet kena melalui SKMM. Kalau SKMM tak approve jangan harap la dapat operate secara sah. Ditambah dengan internet censorship lagi di Malaysia lagi. Bila tak approve mula la SKMM pergi rampas dish dan dakwa orang di mahkamah.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 28-2-2021 12:54 PM From the mobile phone | Show all posts
ultra78 replied at 28-2-2021 12:53 AM
Benda ni akan compete dengan perkhidmatan vsat yg sedia ada skrg. Pengguna dia di kawasan pedalaman  ...

vsat ada auto azimuth finder..

tapi kalo sistem Starlink ni boleh combined dgn azimuth finder mcm Astro kt kapal..setel dahh dari nk subscribe vsat yg mahal nk mampus tuu..
Reply

Use magic Report

Post time 12-11-2022 06:58 AM | Show all posts
ultra78 replied at 28-2-2021 12:48 PM
Nak sediakan perkhidmatan internet kena melalui SKMM. Kalau SKMM tak approve jangan harap la dapat o ...

hahaha setakat skmm buh tape merah depan antenna... dia balik on je balik lol... xde nyer dia rampas... mana cukup staff kat skmm tu... penguatkuasa dia ada 4 orang je... yg lain lepak opis.... dah la tak up to date..... malas nak cakap bebyk kang ada yg sentap...
Reply

Use magic Report

Post time 12-11-2022 07:02 AM | Show all posts
kenapa mcm bunyi jadi tak jadi jer.. macam serupa scammer jer. ambik deposit dulu lepas tu lari... atau lepas tu baru propose dengan company klu ramai orang
Reply

Use magic Report

Post time 12-11-2022 08:58 AM From the mobile phone | Show all posts
Murah lagi unifi. Aku lebih percaya cable dari satellite ni. Lebih stabil.
Reply

Use magic Report

Post time 12-11-2022 09:40 AM From the mobile phone | Show all posts
notM replied at 28-2-2021 10:47 AM
Mahalnya USD99

Kalau RM99 pasti Telco local mengelabah biawak...
Terus paksa skmmm buat rules etc etc utk halang dll
Reply

Use magic Report

Post time 12-11-2022 01:29 PM From the mobile phone | Show all posts
Dovahkiin replied at 12-11-2022 08:58 AM
Murah lagi unifi. Aku lebih percaya cable dari satellite ni. Lebih stabil.

Ujung-ujung hari hujan line tak ada
Reply

Use magic Report

Post time 12-11-2022 06:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Cuaca main peranan penting kalu gune satelit...lainla boleh pakai dish lebar 17kaki kt uma.baru tkde gangguan hujan. Membe2 Indon yg gune dish biasa 10 kaki lebar..baru senang nak connect tv satelit

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


12
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

3-12-2022 04:55 AM GMT+8 , Processed in 0.078459 second(s), 27 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list