CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
12Next
Return to list New
View: 5479|Reply: 26

[Aduan] Beli brg RM10 di Lazada RM10 k lesap??

[Copy link]
Post time 3-1-2021 04:05 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Edited by manjalara_01 at 3-1-2021 04:49 PM

Salam semua

Nk tanya skit u all pernah x beli brg kat lazada guna maybank2u beli 1 item ttiber duit RM 10k dlm maybank u lesap. Konon2 i beli 100 item dlm my cart tu?

Dah masuk 2 mggu ni 1 sen pun i masih x bleh claim. Under investigation katanya. Dah buat polis report. Lazada report. Account lazada i sampai hr ni x bleh cancel item 100 brg tu katanya "system error". So hr2 keje i call lazada tanye ape cite???

Hr2 duk tggu parcel sampai utk reject. Omg?!!.Bleh tlg share x news ke ape2 psl scam ke virus ke ape kejadah yg pernah jd kat u all ke org lain kat Lazada ni?

Habis tu u all beli brg online kat mana? Kalau byr guna maybank2u duit bleh lesap mcm ni kan dlm maybank2u ade akaun ASB skali???? So how? Selamat ke duit tu?

I bukannya slalu pun beli brg kat lazada. Rsnya baru item ke6. Ttiber jd mcm ni?? Lappy i mmg psg mcphee antivirus utk 3 tahun bukan versi free sebulan. Tu pun x guna.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 3-1-2021 04:25 PM From the mobile phone | Show all posts
iols dah xpercaya dgn lazada ni tau, tiga tahun lepas iols penah jadi seller lazada, penah menjual.. brg post out dah sampai kt customer semua tp lazada lansung xbyr iols. hari2 iols call dorg reti suruh bersabar jela. last2 iols stop and iols baru tahu lazada mmg scam seller gak.. iols rasa uols kena buat report tribunal pengguna. tgk jalan ke idok..
Reply

Use magic Report

Post time 3-1-2021 04:36 PM | Show all posts
yang percaya lazada sarah82 je.  
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 3-1-2021 04:43 PM From the mobile phone | Show all posts
disneyrecess replied at 3-1-2021 04:25 PM
iols dah xpercaya dgn lazada ni tau, tiga tahun lepas iols penah jadi seller lazada, penah menjual.. ...

So far i x pernah bc kes psl costumer lazada kena scam/hack/virus mcm kes i ni. Seriousla...i rs kalu beli online shopping kat kat mana2 pun bleh jd jgk. I thought nk pindah shopee...tp rsnya kat mana2 pun bleh jd benda mcm ni. Ayooo!!
Reply

Use magic Report

Post time 3-1-2021 04:46 PM From the mobile phone | Show all posts
Setahu aku seller lazada yg selalu scam. Gambar lain bila sampai lain. Tapi seram pulak baca ni sbb aku pun mmg selalu order kat Lazada. Next time guna Lazada e wallet...shd be lagi selamat.
Reply

Use magic Report

Post time 3-1-2021 04:51 PM | Show all posts
tak pernah lagi pula mcm tu. masa proceed payment kan ada tulis berapa amount yg akan ditolak sebelum confirm payment via maybank2u. biasa nya amount ditolak ikut amount yg tertera. third party mana ada authorize claim duit lebih
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 3-1-2021 04:52 PM From the mobile phone | Show all posts
Rogue98 replied at 3-1-2021 04:46 PM
Setahu aku seller lazada yg selalu scam. Gambar lain bila sampai lain. Tapi seram pulak baca ni sbb  ...

Yg tu i ade jgk bc kat review lazadakan...sblum beli brg tu mmg i bc review dulu.

Kalau ramai costumer puas hati baru i beli. Lg pun skrg kan tgh covid nk x nk kena jgk beli online kadang tu....
Reply

Use magic Report

Post time 3-1-2021 04:52 PM | Show all posts
cuba u screen shot order details dgn maybank2u punya transaction history post kat sini.
Reply

Use magic Report

Post time 3-1-2021 04:57 PM From the mobile phone | Show all posts
Tak pernah lagi kena scam macam ni dgn lazada. Kalau dgn lelong.com pernah kena tipu dgn seller (barang dapat x sama dengan gambar dlm website), tapi i dapat balik duit i lepas komplen kat lelong. Nowadays i guna shopee je, lazada zalora semua dah ku humban ke lautan dalam
Reply

Use magic Report

Post time 3-1-2021 05:01 PM From the mobile phone | Show all posts
manjalara_01 replied at 3-1-2021 04:52 PM
Yg tu i ade jgk bc kat review lazadakan...sblum beli brg tu mmg i bc review dulu.

Kalau ramai c ...

Mmg kat mana2 pun kalau online ada jer issue. Next time say u dah kira harga barang RM1000 then transfer byk tu jer dlm e wallet Lazada...then baru proceed payment. U keep on follow up dgn customer rep. Setahu aku customer rep Lazada quite good and ada legal team.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 3-1-2021 05:03 PM From the mobile phone | Show all posts
_blackbird replied at 3-1-2021 04:52 PM
cuba u screen shot order details dgn maybank2u punya transaction history post kat sini.

I dah send kat lazada masa buat report tu. I x sangka la bleh jd mcm ni. Mana nk sangkakan brg RM10 je casual mood la i masa tu. Ttibe bile tgk btul2 omg! FSD ke ape tu mintak confirm RM10k pembelian yg tu je i sempat cancel.

I nk kluarkan lebih dari RM200 guna debit kad maybank i pun kena reject sbb limit kluar i RM200 je. Mana bleh ttiber kluar RM10k kat lazada bleh pulakkan??
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 3-1-2021 05:37 PM From the mobile phone | Show all posts
Rogue98 replied at 3-1-2021 05:01 PM
Mmg kat mana2 pun kalau online ada jer issue. Next time say u dah kira harga barang RM1000 then tr ...

Ok la u. Next time i buat gini je...
Reply

Use magic Report

Post time 3-1-2021 05:39 PM | Show all posts
manjalara_01 replied at 3-1-2021 05:03 PM
I dah send kat lazada masa buat report tu. I x sangka la bleh jd mcm ni. Mana nk sangkakan brg RM1 ...

u screenshot la sini apa brg yg uols beli tu. i nak tgk. sebab mcm pelik benda ni. takpon bg link barang tu i pula try beli
Reply

Use magic Report

Post time 3-1-2021 05:45 PM From the mobile phone | Show all posts
manjalara_01 replied at 3-1-2021 04:43 PM
So far i x pernah bc kes psl costumer lazada kena scam/hack/virus mcm kes i ni. Seriousla...i rs k ...

Shopee pun ada scammer prc jual kosmetik murah macam 'the ordinary' RM9.90 rupanya fake..kedai yg pangkal dia 'Fizz'. Baca komen2 customer, mmg scammer jual barang menipu

Blackhead remover takleh extract blackhead langsung. Dah macam2 komen warning pun shopee bela jugak
Reply

Use magic Report

Post time 3-1-2021 05:47 PM From the mobile phone | Show all posts
Masa u nak checkout tu maybe terklik butang select all items. Bila masuk OTP still tak perasan RM10k jumlah
Reply

Use magic Report

Post time 3-1-2021 06:14 PM From the mobile phone | Show all posts
CiliPadiSedap replied at 3-1-2021 04:36 PM
yang percaya lazada sarah82 je.

So far sy beli x ada mslh nak refund.. X mcm shopee
Reply

Use magic Report

Post time 3-1-2021 06:24 PM From the mobile phone | Show all posts
Pernah beli kat lazada, item murah jer rm10. Barang dapat , elok. Pastu duit refund. Pelik betul. Dah inform byk kali kat lazada , supaya duit bayaran tu masuk ke seller. Pm seller pun tak balas apa walaupun dia dah baca. Lama2 sampai lupa dah, duit tu masuk e wallet. Berbulan2 lepas tu tiba2 teringat balik. So inform lazada balik, pm seller. Tetap krik krik....

Pelik betul.
Reply

Use magic Report

Post time 3-1-2021 06:32 PM From the mobile phone | Show all posts
CiliPadiSedap replied at 3-1-2021 04:36 PM
yang percaya lazada sarah82 je.

Jahat kaka cili
Reply

Use magic Report

Post time 3-1-2021 06:42 PM From the mobile phone | Show all posts
Pnh kne scam dgn seller..harga rm50 je pn..amik mase 4 bulan bru settle lazada pnye hal
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 3-1-2021 07:19 PM From the mobile phone | Show all posts
KIM.K replied at 3-1-2021 05:47 PM
Masa u nak checkout tu maybe terklik butang select all items. Bila masuk OTP still tak perasan RM10k ...

No lah. Nampak sgt ade glitch somewhere. Nk cancel order pun x bleh, nk print form refund pun x bleh.

Esok pg tu brg2 terus sampai 3 parcel skali. X sempat nk story kat my mom die dah ambikkan. I nak return x bleh nk print form refund. Ngadu kan lazada die org kata nnt we might consider. Harga brg lebih kurang RM300. Wth??
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

Forum Hot Topic
Happy New Year 2022 Warga CARI!
XimHappy New Year 2022 Warga CARI!
Views : 863 Replies : 93
Kuin Kepam Giat Mengepam Di LA V61
PulutSambalKuin Kepam Giat Mengepam Di LA V61
Views : 48986 Replies : 1729
P. Ramlee to Orang Ulu folk: 'The Malaysian Real Book' compiles music for the masses
sharlenetexasP. Ramlee to Orang Ulu folk: 'The Ma
Views : 0 Replies : 0
Bina Karier d McDonald's
Uqbah008Bina Karier d McDonald's
Views : 0 Replies : 0
Bina Karier d McDonald's
Uqbah008Bina Karier d McDonald's
Views : 0 Replies : 0
Bina Karier di McDonald's
Uqbah008Bina Karier di McDonald's
Views : 0 Replies : 0
Bina Karier d McDonald's
Uqbah008Bina Karier d McDonald's
Views : 0 Replies : 0
rak telur ayam kosong,pengguna resah,peniaga penin kepala
YgBenarrak telur ayam kosong,pengguna resah,pen
Views : 126 Replies : 3
Social Chit Chat 6
sarah82Social Chit Chat 6
Views : 35201 Replies : 596
Tunku Panglima Johor -Tunku Abdul Rahman Hassanal Jefri  V2
Burong_HantukTunku Panglima Johor -Tunku Abdul Rahman
Views : 25621 Replies : 210



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

26-1-2022 10:17 PM GMT+8 , Processed in 0.093131 second(s), 23 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list