CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: AeriSha

[VOL 2] YOUR TOP JAPANESE DRAMAS OF ALL TIME & RECOMMENDATIONS

[Copy link]
 Author| Post time 16-1-2021 04:56 PM From the mobile phone | Show all posts
takayama replied at 15-1-2021 10:58 AM
masaalahnya kebykan cerita kdrama tu lbh kurang aje temanya
balik2 psl family issues, kaya miskin ...

Hehe..Iols sejak sepupu yg suka paksa iols tengok Kdrama tu dah kurang tengok Kdrama dah sbb dah bosan katanya iols pun dah tak tahu perkembangan cite belah sana..Jadi iols takleh komen dah.

Vijay yg kaka minat ni mesti yg Thalapathy tu kan? Haaa mesti pelakon2 berbakat besar tapi tak hensem bersyukur sbb ada peminat macam iols kan..Kamal Haasan legend la hehe..Banyak movie heols buat yg memang taraf masterpiece..Kalau buka chanel 242 tu mesti jumpa cite best,purba tak purba je lah masalahnya..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 16-1-2021 05:33 PM From the mobile phone | Show all posts
takayama replied at 15-1-2021 10:59 AM
amboiiii demand x berigt

Mestilah kaka..Barulah bersinar2 benang kita neh.. Sebatu dah nampak kecantikan sbb sinarannya yg memancar2 silau mata..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 16-1-2021 05:47 PM From the mobile phone | Show all posts
takayama replied at 15-1-2021 11:09 AM
disebabkan tuan tanah bebel kat kaka suruh letak gambo/poster cerita yg kaka tgk, meh kaka tepek

...

Haaaa kan lawo tuuuuu..
Barulah terbukti dgn jelas & nyata kehenseman hero2 kaka tuuuu dgn tersergam indahnya gambo2 toh!!
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 16-1-2021 05:52 PM From the mobile phone | Show all posts
takayama replied at 15-1-2021 11:15 AM
buat momod boleh ke highlight rumah Jdrama ni supaya leh sama2 bersinar



Thanks kaka..

Kat mana nak tengok list moderator ni ek?
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 16-1-2021 06:00 PM From the mobile phone | Show all posts
dauswq replied at 15-1-2021 02:20 PM
ada 4 drama jepun aku layan habis tahun 2020 lepas, my favorite in the following order..



TERIMA KASIH BANYAK2 UOLS..
Highlite lagi,bg tacang banyak2 plak,awesome..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 16-1-2021 06:06 PM From the mobile phone | Show all posts
salmon-suki replied at 16-1-2021 10:26 AM
Hanakimi ada spoof dorama..pelakon kamen rider double (W) jd nanba senpai..tp x setanding original ...

Live action tu masalahnya rambut lah terutamanya kan..Tapi iols macam ok plak dgn Bleach tu baru ni,sbb special effect dia nampak gempak kot,hollow pun nampak real..
Tokyo Ghoul tak tengok lagi..

Uols biar betul Rurouni Kenshin pun tak best ke? Attack On Titan?
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 16-1-2021 06:27 PM From the mobile phone | Show all posts
one_aiman replied at 15-1-2021 11:50 PM
25) Alice no Toge - Ueno Juri, Odagiri Joe (TBS 2014)
Asumi Mizuno (Juri Ueno) gives up everything  ...


Adeh.....
Tengok list uols memang buat iols rasa nak masuk mesin masa Doraemon nak gi masa depan masa uols dah taip yg top5..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 16-1-2021 06:30 PM From the mobile phone | Show all posts
salmon-suki replied at 16-1-2021 10:18 AM
Hahahahaah..y tu besttttttttt.. anything y berkaitan investigation amami yuki mmg ai tgk .sbb sela ...

Aahhh iols minat Amami Yuki (konpem masuk list lesbo iols)..Tolong rekemen cite sheols yg watak ala2 BOSS..
Reply

Use magic Report

Post time 16-1-2021 06:43 PM From the mobile phone | Show all posts
AeriSha replied at 16-1-2021 04:28 PM
Eh pehal asyik dengar pasal Dean Fujioka ni ek?Iols lupa dulu baca pasal heols tu pasal apa,kat ma ...

Hahaha..dean tu kawin ngn org indo..xtaw laa ada kontroversi ke tak..hihihi..ai lama x bukak website gosip retis jdorama..kekeke~

Layan kamen rider laa kaka..hahahah..henshinnnnn!!!!
Reply

Use magic Report

Post time 16-1-2021 06:47 PM From the mobile phone | Show all posts
AeriSha replied at 16-1-2021 04:40 PM
Memang betulla uols cakap memang sedih sangat,ep9 tu Ya Allah..Satomi meraung,kita pun meraung sek ...

Yeee kaka....dats why ai ckp ai nangis tgk cter ni..even 1lof tears ai tgk ai kesian tp ai x nangis..hihihi~

Tgk2..heaven? pun best..psl french cuisine..ishihara satomi dlm tu..ai suka dia ni berlakon gk..tp citer y shitsuren choco ai xtgk sbb ada matsujun..geli ai ngn matsujun..sorry pd fans dia...kekeke~
Reply

Use magic Report

Post time 16-1-2021 06:49 PM From the mobile phone | Show all posts
AeriSha replied at 16-1-2021 06:06 PM
Live action tu masalahnya rambut lah terutamanya kan..Tapi iols macam ok plak dgn Bleach tu baru n ...

Bleach susah laa nk cri pelakon dia .ichigo,byakuya,gin,failed laa..uwaaaa..aah..special effect ok laa..ruroken okay..bestttt..aot best jgk..dragon ballz epic fail! Kekeke~

Y bleach ai dah ada listing pelakon sendiri..so bila live action mcm xkena,ai susah nak terima...y jd rukia boleh tahan..
Reply

Use magic Report

Post time 16-1-2021 06:52 PM From the mobile phone | Show all posts
AeriSha replied at 16-1-2021 06:30 PM
Aahhh iols minat Amami Yuki (konpem masuk list lesbo iols)..Tolong rekemen cite sheols yg watak  ...

Emergency room tu laa..hahahahaah

Y jd lawyer,rikon bengoshi,dorama tu ai x tgk lagi..arafour,ai xtgk lg..

List yuri yee kaka?hahahhahaha..lawak kan dia..lg satu tgk dia jalan,dh laa tggi,kurus,mcm melayang2 gitu..kekeke~
Reply

Use magic Report

Post time 16-1-2021 07:11 PM From the mobile phone | Show all posts
AeriSha replied at 16-1-2021 06:27 PM
Adeh.....
Tengok list uols memang buat iols rasa nak masuk mesin masa Doraemon nak gi masa depa ...

ahahahah..iols rasa kena cepat2 la listkan sbb nanti semua yg best2 orang dah sebut kat sini..
Reply

Use magic Report

Post time 16-1-2021 08:14 PM From the mobile phone | Show all posts
salmon-suki replied at 16-1-2021 10:18 AM
Hahahahaah..y tu besttttttttt.. anything y berkaitan investigation amami yuki mmg ai tgk .sbb sela ...

kaka layan citer tu cuma akan stop bila rs stressed, storyline bgs cuma kaka x suka sbb dia cam bit pushy, jd utk redakan rs stressed tu kaka bukanlah citer lain
si amami ni 1st time kaka tgk dia berlakon dlm citer top caster. Tgk citer tu memula adalah sbb si tamaki sekali yg jd lead si amami, walau nmpk dia sungguh snob dlm citer tu tp cara dia bekerja mmg bgs dan she just couldn't be bother dgn tekanan yg dia kena
Yg chef tu kaka tgk tp x hbs lg sbb my doter leh download 3 episode aje then satu lg kaka tgk tajuk fake marriage ke apa pun x hbs lg due reason yg sama
si amami ni lawo kan dgn tinggi langsing lg walhal dr segi umur dia lg tua dr kaka tp dia maintain sungguh part tu kaka jeles jugalah... hahahahaha
Reply

Use magic Report

Post time 16-1-2021 08:17 PM From the mobile phone | Show all posts
salmon-suki replied at 16-1-2021 10:26 AM
Hanakimi ada spoof dorama..pelakon kamen rider double (W) jd nanba senpai..tp x setanding original ...

yg tu kaka x tgk lg cuma klu dah xde pelakon asal tu kaka cam kem salam sikit lah
Ouran tu ikutkan kaka ms memula tgk pun cam meh sgt tp sbb si yamamoto bawa watak tamaki agak ngam walau x sempurna maka kaka layan jugalah dan jepun ni xdenya drama berjela sgt, biasa 10 episode then buat 2nd season atau buat SP atau TV movies
Reply

Use magic Report

Post time 16-1-2021 08:21 PM From the mobile phone | Show all posts
AeriSha replied at 16-1-2021 04:56 PM
Hehe..Iols sejak sepupu yg suka paksa iols tengok Kdrama tu dah kurang tengok Kdrama dah sbb dah b ...

Kdrama yg kaka tgk ulang2 pun yg bkn psl cinta cintun, antara yg kaka dan anak kaka tgk ulang2 smp lebam The Guest, Fiery Priest dan ada few lg dan yg penting no cinta2 x lalu lah maklumlah dah jd remaja purba ni cerita cinta cintun xleh sgt coz dia jd cam loya.. hahahahaha
kdg pkl 8 terbuka tp yg lawaknya buka aje tp x tgk sbb nk killing time sementara nk tunggu isyak
yea betul itulah Vijay buah hati kaka serta few friends yg sanggup msk panggung dan klu ada cerita dia kt channel 202 lajus aje memsg msg bg taw cepat tgk Vijay
Reply

Use magic Report

Post time 16-1-2021 08:23 PM From the mobile phone | Show all posts
AeriSha replied at 16-1-2021 05:52 PM
Thanks kaka..

Kat mana nak tengok list moderator ni ek?

bila kita msk bod ni nnt kt atas list akan ada tertulis nama momod, yg kaka taw momod sini daus aje tp lps tgk ada yg lain
daus tu sbb dulu kaka rajin tgk kdrama so selalu lah juga mengomen kt few thread, ms tu my doter x kawen lg maka selalu gak lain kdrama, kang bila x layan bingit telinga anak dok bebel
Reply

Use magic Report

Post time 16-1-2021 08:25 PM From the mobile phone | Show all posts
AeriSha replied at 16-1-2021 05:47 PM
Haaaa kan lawo tuuuuu..
Barulah terbukti dgn jelas & nyata kehenseman hero2 kaka tuuuu dgn terser ...

tunggu Monday nnt kaka update, mls lah nk guna phone dgn laptop utk update, biasa kaka update kt opis guna PC br rs segar biji mata, nak guna lappy kdg br nk buka anak dah ckp "mummy nak laptop" sungguh potong stim
Reply

Use magic Report

Post time 16-1-2021 08:26 PM From the mobile phone | Show all posts
AeriSha replied at 16-1-2021 06:30 PM
Aahhh iols minat Amami Yuki (konpem masuk list lesbo iols)..Tolong rekemen cite sheols yg watak  ...

amboiiii mementang amami tu lawo terus nk berlesbo
Reply

Use magic Report

Post time 16-1-2021 08:28 PM From the mobile phone | Show all posts
salmon-suki replied at 16-1-2021 06:47 PM
Yeee kaka....dats why ai ckp ai nangis tgk cter ni..even 1lof tears ai tgk ai kesian tp ai x nangi ...

kaka pun xleh dgn Jun tu xtaw knp rs cam nk sekeh aje kepala dia bila tgk dia kt mana2 drama atau game show, sejenis poyo.. hahahahaha
sbb tu cerita Gokusen hanya 2nd dan 3rd season aje dlm simpanan dan anak bongsu kaka pun selalu layan yg 3rd season aje, really x blh dgn dia
but sorry not sorry pd fans jun.... hahahahaha
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

19-5-2022 01:45 PM GMT+8 , Processed in 0.088008 second(s), 20 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list