CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: AeriSha

[VOL 2] YOUR TOP JAPANESE DRAMAS OF ALL TIME & RECOMMENDATIONS

[Copy link]
Post time 15-1-2021 10:51 AM | Show all posts
AeriSha replied at 14-1-2021 06:25 PM
Owh..Lain sikitlah kot kan kaka,Megumi anime ngan live action..Nantilah try tengok hehe..

klu nak live action dgn anime tu sama mmg xdelah
kdg leh buat kemurungan sbb x sama
jd kaka bangkang klu ada yg berani2 nk buat slam dunk atai maid samah
karang my kaede dgn usui x ensem cam anime plk

Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2021 10:58 AM | Show all posts
AeriSha replied at 14-1-2021 06:43 PM
Kat sini takpe kot kaka,sebabnya takde mod yg perasan..
Iols sejak berminggu2 lepas minta tol ...

masaalahnya kebykan cerita kdrama tu lbh kurang aje temanya
balik2 psl family issues, kaya miskin, penindasan, jahat sejahat2nya
then klu satu cerita tu ttg zombie kang berderetlah keluar cerita tema sama
gitu gak klu tema robot, x caya intailah
anak kaka kan suka update kaka dgn memcm cerita based on actors yg kaka suka
dah makin purba ni kaka xleh dah layan cerita camtu
dr nyusahkan diri nak tgk sub titles baik kaka tgk indon aje sbb storyline lbh kurang aje

jepun punya romance ada apa
siap bugel lg contohnya cerita kame tajuk second love
tp kaka x tgklah x mampu nk tgk heroine yg kaka kureng berlakon dgn buah hati kaka

kaka x minat kamal hassan
my favorite and poreber darling adalah Vijay
tua dah pun vijay tu
dan disbbkan kaka minat dia kaka pernah few times ke panggung tgk cerita dia
igt semua bangsa tu jer, oooo silap pelbagai bangsa ada
melayu cina india, sikh, serani dan mat saleh pun ada


Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2021 10:59 AM | Show all posts
AeriSha replied at 14-1-2021 06:49 PM
Lain kali tepek gambo lah kaka..Baru nampak jelas,sejauh 1 km dah nampak list kaka..:c ...

amboiiii demand x berigt
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2021 11:09 AM | Show all posts
disebabkan tuan tanah bebel kat kaka suruh letak gambo/poster cerita yg kaka tgk, meh kaka tepek




Young Kindaichi



Tantei Gakuen



meitani conan



This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2021 11:11 AM | Show all posts
sambung lg



Ouran Host Club



Hanakimi


This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2021 11:13 AM | Show all posts
and as at yesterday



Bitter Blood



Boss 1st season



Boss 2nd season


This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2021 11:15 AM | Show all posts
buat momod boleh ke highlight rumah Jdrama ni supaya leh sama2 bersinar


@dauswq
@ismaha
@teky
@eddlisa_uyuk

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2021 02:20 PM | Show all posts
Edited by dauswq at 15-1-2021 02:24 PM

ada 4 drama jepun aku layan habis tahun 2020 lepas, my favorite in the following order..



1. cherry magic - genre yaoi ni mgkn rmi tak favored, tp citer ni sgt entertaining dan sesuai utk ditonton oleh penggemar drama romantik jepun. tak de scene2 yg berlebih-lebihan. hero dia yg sama di dalam alice in borderland.

2. alice in borderland - wlpn aku suka thriller, tp citer ni aku belum ltk as one my favorite list all-the-time. but still entertaining.



3. detective novice - remake midnight runner, still good wlpn substances agak kurang utk kes2 crime yg diorg engaged bersama.

4. incurable case of love -  drama romantik tp boring towards the end sbb cerita jd agak cheesy. cuma salute pd lakonan heroin dia yg bw wtk mone tu.

tayang sebelumnya tapi baru tgk thn lepas:
4. border - cerita ni jd powerful sbb lakonan oguri shun sbnrnye
5. doctor x - season 1,2,3,6
6. Good doctor - remake good doctor versi korea, pelakon sama dgn Alice in Borderland, cerita ni sgt menarik and good remake dr yg asal.

byk drama jepun aku layan circa 2000-2012 kebanyakannya drama lakonan kimura takuya, pastu kureng sket. antara yg tgk mcm Unnatural, Hero 2. ni baru layan balik thn 2020 lepas.
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2021 06:26 PM From the mobile phone | Show all posts
takayama replied at 15-1-2021 10:49 AM
tp ada satu cerita dia yg juga bentuk detektive buat kaka stressed
stop jap tgk cerita tu takut n ...

Haaa.emergency room investigation ke kaka?hahahaahah~
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2021 11:10 PM From the mobile phone | Show all posts
pehh banyak nak kena buang dari list iols ni..jenuh nak isi balik bagi cukup 30
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2021 11:50 PM | Show all posts
Edited by one_aiman at 15-1-2021 11:54 PM

25) Alice no Toge - Ueno Juri, Odagiri Joe (TBS 2014)

Asumi Mizuno (Juri Ueno) gives up everything to take revenge on the doctors responsible for her father’s death.

Review :- Kisah balas dendam atas kematian ayah, jarang2 berlaku lead actress yg nak balas dendam.

24) Sekai no Muzukashi – Ohno Satoshi, Haru, Kitamura Kazuki (NTV 2016)


Reiji (Satoshi Ono) is young CEO of a first-class hotel. He is single and 34-years-old. Even though he has a good appearance and wealth, women eventually leave him because of his personality. He is generous with himself, but strict with others. For the first time, Reiji falls in love with someone. Her name is Misaki (Haru).Hoping to gain her love, he begins to change.

Review : Kisah seorang CEO yang tak reti nak mengorat tapi perlu cari awek dalam masa sebulan sebab nak menunjuk kat rival.

23) 35sai no Shoujo – Shibasaki Kou, Sakaguchi Kentaro (NTV 2020)


A daughter, Nozomi Imamura (Kou Shibasaki), returns after 25 years. She is still like a 10 year old kid.

Review : bayangkan 25 tahun koma,sedar2 umur dah 35 tahun. Dengan tak habis sekolah nya, tak tau apa jadi,keluarga berantakan. Nasib baik ada pakwe hensem selalu bagi moral support. Eh!!

22) Priceless – Kimura Takuya, Nakai Kiichi, Karina (Fuji TV 2012)


A salaryman (Takuya Kimura) is loved and trusted by his co-workers, but one day, his life is completely changed. A conspiracy takes place which gets the salaryman kicked out of the company. This is just the beginning. He loses his home, cellphone and more. The salaryman goes on to lose everything and become penniless. The man then sits in a park, not knowing what to do next. He meets two kids and learns from them how to eat and live without money.

Review : cerita macam mana pengurus yang kena pecat atas sebab fitnah, jatuh miskin papa kedana. Sebab utama kena pecat? CEO baru rasa tercabar sebab mantan CEO suruh serahkan syarikat kat si Kimutaku ni.

21) Kaseifu no Mita – Matsushima Nanako, Hasegawa Hiroki (NTV 2011)


Mita Akari (Nanako Matsushima) works as a housemaid for a family who lost their mother through a sudden accident. The father and his four kids are nearing a collapse of their collapse. As the housemaid for the family, Mita Akari helps to solve their various problems ... even if a family member asks her to kill someone. Mita picks up a cockroach with her bare hand and throws it out to the window. When Kaito has trouble with math, Mita is there to help. Mita also cooks exceptionally well. The Asuda family are astonished with all of her skills.

Review : bayangkan dapat pembantu rumah yang semedang masam muka tapi bila kita minta tolong apa2, semua boleh. Seram woo.

Reply

Use magic Report

Post time 16-1-2021 12:17 AM From the mobile phone | Show all posts
dauswq replied at 15-1-2021 02:20 PM
ada 4 drama jepun aku layan habis tahun 2020 lepas, my favorite in the following order..



cherry magic tu best gila.. comel je adachi malu2 tapi mahu..kalau orang tak biasa tengok cite BL mungkin akan kurang selesa..

dah tengok dah spin off cite ni?iols aritu ada download tapi tak sempat tengok..kena tengok sorang2 satgi orang ingst tengok cite lucah pulak ahahaha
Reply

Use magic Report

Post time 16-1-2021 10:10 AM From the mobile phone | Show all posts
salmon-suki replied at 15-1-2021 06:26 PM
Haaa.emergency room investigation ke kaka?hahahaahah~

bingooo.... hahahahaha
stress taw kaka tgk cerita tu siap kena selang seli dgn 2 drama dia nk bg stress tu turun sikit... wakakakaka
Reply

Use magic Report

Post time 16-1-2021 10:12 AM From the mobile phone | Show all posts
dauswq replied at 15-1-2021 02:20 PM
ada 4 drama jepun aku layan habis tahun 2020 lepas, my favorite in the following order..



oooo daus pun suka kimutaku ke
awatnya kaka susah nk in dgn dia ni ek
drama dia yg kaka tgk Mr Brain itu pun tgk 2 episode aje dan satu lg BG waduhhh x leh gak cam nk layan beriya, buka tp so so aje
jujurnya walau x brp suka Oguri yg cam ada satu vibe x best pd kaka tp still kaka leh in lg tgk lakunan dan drama dia
Reply

Use magic Report

Post time 16-1-2021 10:15 AM From the mobile phone | Show all posts
kaka nak tambah list drama tp bila guna hp ni mls tul nk menaip asyik typo aje, nntlah klu rajin ptg atau mlm ni leh sambung list
Reply

Use magic Report

Post time 16-1-2021 10:18 AM From the mobile phone | Show all posts
takayama replied at 16-1-2021 10:10 AM
bingooo.... hahahahaha
stress taw kaka tgk cerita tu siap kena selang seli dgn 2 drama dia nk bg  ...

Hahahahaah..y tu besttttttttt.. anything y berkaitan investigation amami yuki mmg ai tgk .sbb selalunya lawak tp ada input jgk..n mind blowing..twist dia tu kdg2 kita xdapat jangka pn ada..

Kaka pernah tgk citer dia jadi chef michelin stars?chef~mitsuboshi...(xigt tajuk penuh).. y queen's classroom pn best..mcm2 lah..even kalau dia cameo dlm mana2 dorama or movie,mmg best..nampak real gila lakonan dia..kekeke~
Reply

Use magic Report

Post time 16-1-2021 10:26 AM From the mobile phone | Show all posts
takayama replied at 15-1-2021 11:11 AM
sambung lg



Hanakimi ada spoof dorama..pelakon kamen rider double (W) jd nanba senpai..tp x setanding original hanakimi laa...maybe sbb ada mizushima hiro ngn toma..n pelakon pembantu pn bagus jgk..ouran ai lg suka manga ngn anime ...

Mostly live action y ai rasa best nak tgk tokyo ghoul je (maybe sb ai xlayan anime dia kot..hehe) n AOT...ouran,bleach,pemilihan pelakon x kena dgn watak..expresi watak xde.. mekap n props pn xberapa xjadi..dah laa byk ubah drpd actual manga..sedihhhh taw..
Reply

Use magic Report

Post time 16-1-2021 10:31 AM From the mobile phone | Show all posts
Kalau psl food ala2 docu dorama, ai suka tgk kodoguru...kodoku no gurume or solitary gourmet..terliurrrrrr wehhhh tgk dia mkn..kalau tgk dorama ni,ai kena tgk time mkn..kalau x,menelan air liur laa tgk..ahhaahah

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 16-1-2021 04:28 PM From the mobile phone | Show all posts
salmon-suki replied at 14-1-2021 07:13 PM
Ai suka sbb ada dean fujioka,boleh cuci mata..citer pasal detektif jgk..tp pd ai,plot twist dia ex ...

Eh pehal asyik dengar pasal Dean Fujioka ni ek?Iols lupa dulu baca pasal heols tu pasal apa,kat mana,tapi tahun lepas lah..Dean ni ada kontroversi ke?

Sbb Covid19 ke,pengambaran dihentikan?

Iols plak manjang tengok Law & Order SVU,rasa muak plak nak tengok cite detective,kena tunggu mood tu datang dulu kot..Tapi memang kalau boleh nak tengok jugak yg terkini,bolehlah borak2 pasal cite tu sama2,tapi macam biasa mesti takdek sape yg sudi nak buka thread utk cite tu haha..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 16-1-2021 04:40 PM From the mobile phone | Show all posts
salmon-suki replied at 14-1-2021 07:21 PM
Kannn..kiut2 sedih haa..dah laa ai ni jenis suka observe org..kalau ai jd satorare,mmg depressed l ...

Memang betulla uols cakap memang sedih sangat,ep9 tu Ya Allah..Satomi meraung,kita pun meraung sekali..

Belum tengok lagi meitantei no okite tu,akan letak dlm list to watch..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

28-5-2022 01:26 PM GMT+8 , Processed in 0.095283 second(s), 21 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list