CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: AeriSha

[VOL 2] YOUR TOP JAPANESE DRAMAS OF ALL TIME & RECOMMENDATIONS

[Copy link]
 Author| Post time 27-3-2022 04:49 PM From the mobile phone | Show all posts
chesfa2 replied at 23-3-2022 12:18 PM
Mata tengok tv time diorang nyanyi jer. Of course takde scene abam GTO nyanyi, sebab tu tak perasa ...


Uols tengok kat tv movie tu? Memang ada siar kat mana2 channel tv Malaysia ke, uols download & tengok kat tv?
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 27-3-2022 05:13 PM From the mobile phone | Show all posts
Suke-dono replied at 26-3-2022 07:20 PM
Ye lah...yaoi tu kan mmg targeted utk perempuan pun, bukan utk golongan songsang

Tapi bila direbr ...

Laaa iols mmg baru tau & terkejut gak ni.. Yg pasti iols pompuan straight, kawan2 sepupu2 pompuan straight semua mcm nak termuntah kalau tertengok je pun yaoi in action..

Tapi iols dah Google baca banyak forum.. Yg  iols dapat simpulkan sebenarnya kesukaan kita ke arah mana cite yg kita suka tengok tu yaoi ke yuri ke hetero ke, mostly sbb nak berfantasi atau fetish..
Ramai pompuan straight tak suka watak pompuan digambarkan dlm hetero punya hubungan sbb stereotype  pompuan kena jadi yg lembut, submissive, biasanya dorg kalau dlm manga/anime digambarkan terlampau memenuhi fantasi seks lelaki straight sampai jadi mcm tak lebih sbg objek seks jah.. Sbb tu dorg suka yaoi sbb nak berfantasi lelaki plak yg submissive, gitoh..
Iols rasa yg ni majoriti pompuan yg bukan feminine sgt lah kot.. Kalau ada pun mungkin lebih suka yaoi yg takdek adegan intim langsung sbb nak berfantasi 2 org watak lelaki comel atau hot (menurut pandangan msg2) bersama mesra2 tp tak intim sgtlah..
Yaoi plak biasanya digambarkan dgn art yg cantik menarik minat pompuan straight yg macamni.. Salah 1 sbb lah lelaki gay tak suka sgt kot haha..

Ni je sbb2 utama yg iols dapat kumpul melalui pembacaan tu..
Reply

Use magic Report

Post time 27-3-2022 07:11 PM | Show all posts
AeriSha replied at 27-3-2022 05:13 PM
Laaa iols mmg baru tau & terkejut gak ni.. Yg pasti iols pompuan straight, kawan2 sepupu2 pompuan  ...

I malas nak cakap nanti bunyi mcm sexist sebab I lelaki tapi sebenarnya diorg yg minat BL aka Yaoi ni nak tgk pelakon yg cute je...biasa geng2 belah barat start dari India ke atas yg support sgt genre ni..yg belah timur ni mungkin sebab budaya kita jadi mmg geli geleman lah kot kecuali yg jenis mmg sesuatu tu...

Tapi apa yg uols cakap pasal nak berfantasi tu dah betul sgt dah Sis... Mungkin tu salah satu sebab utama lah kot...

Btw, ada gak cerita China yg diadaptasi dari komik Yaoi tapi dicensored (sebab China banned BL)...haha siap main kat astro lagi cerita cmni...I tgk screenshot2 pon dah rasa geli...boleh lak lelaki dgn lelaki berkepit2 berdokong2 yg sorg pulak caring dgn lelaki yg lain...adeh rosak2...ramai lak tu yg minat

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 2-4-2022 06:16 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by AeriSha at 2-4-2022 06:18 PM
Suke-dono replied at 27-3-2022 07:11 PM
I malas nak cakap nanti bunyi mcm sexist sebab I lelaki tapi sebenarnya diorg yg minat BL aka Yaoi ...


Yup.. Pompuan straight yg minat jantan jambu mungkin suka BL sbb tu kot, nak tgk jantan cute.. Syukur sgt circle iols tak ramai yg suka sgt jantan jambu2.. Ntahlah iols je kot yg rasa pelik.. Tapi iols cuma nak cakap tak payah 100% percaya sgt kalau pompuan yg fetish nak tengok jantan submissive ni cakap dorg tengok BL dgn reasoning yg inesen.. Bukan semualah, tapi sudah tentu org timur mcm kita ni majoritinya malu nak ngaku lulz..

Sama jah konsepnya kalau lelaki straight suka tengok yuri atau lesbian love.. Atas sbb fetish jugak kan..

Erk.. Baca apa yg uols tulis kat perenggan last ni pun dah rasa geli..
Reply

Use magic Report

Post time 2-4-2022 07:23 PM | Show all posts
AeriSha replied at 2-4-2022 06:16 PM
Yup.. Pompuan straight yg minat jantan jambu mungkin suka BL sbb tu kot, nak tgk jantan cute.. Syu ...

Yg tgk yuri mmg pelik sikit..kalau manga I tak sure lah...tapi kalau yg drama or live action tu biasanya jenis yg layan group2 idol ni kot...so taktaulah nak kira fetish ke apa...

Kalau lesbian love, rasanya lelaki straight payah sikit nak layan kot...kecuali lah pelakon yg diorg minat yg berlakon...pasal apa2 cinta terlarang ni jalan cerita dia mesti " Pain In The Ass" punya (...melainkan lesbian porn...ha yg tu mmg ramai lelaki straight layan....)


Reply

Use magic Report

 Author| Post time 3-4-2022 05:15 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by AeriSha at 3-4-2022 05:17 PM
Suke-dono replied at 2-4-2022 07:23 PM
Yg tgk yuri mmg pelik sikit..kalau manga I tak sure lah...tapi kalau yg drama or live action tu bia ...


Ntah iols pening sgt pikir pasal ni.. Jauh dlm hati iols rasa mcm preference antara BL atau GL ni most of the time tak dapat dipisahkan dgn fetish, sbb tengok dorg bercinta pun dah kemain intim.. Ko ghaserr??? Haha tp tulah rasa bersalah plak generalize kaum2 yg minat benda2 ni semua, jadi iols tarik balik lah, iols nak cakap iols tak pasti..

Pelik yg buat cite2 ni tak aim sgt nak pikat penggemar yg berkaitan dgn orientasi seks genre tu, cara penceritaan atau gaya art dlm yaoi & yuri tak menepati selera dorg yg berkaitan pun.. Peliklah.. Jadi kesimpulannya iols malas lah nak pikir dah ahhaha

Cuma setahu iols, golongan lelaki straight yg suka idol group pompuan yg manja2 tu sbb dorg seronok berfantasi dorg lah putera kpd girl yg diminati, ala yg buat dorg rasa mcm nak melindungi damsel in distress gitoh.. Iols ada tengok dokumentari pasal peminat2 girl group & kenapa girl group idol lebih ramai peminat berbanding artis2 lain.. Tapi itulah kadang2 tak boleh lah generalize jugak kan..
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2022 11:58 PM | Show all posts
AeriSha replied at 3-4-2022 05:15 PM
Ntah iols pening sgt pikir pasal ni.. Jauh dlm hati iols rasa mcm preference antara BL atau GL ni  ...

Hehe tu lah tu...buat apa nak susah2 ye tak...citarasa masing2 kan

BTW ada satu drama ni Koisenu Futari. I belum tgk sebab nak tunggu sub abis aritu (rasanya sekarang dah abis kot)...menceritakan ttg kecenderungan sexuality yg minority. Drama ni pasal asexual dan aromantic. Terkejut gak I tgk ramai gak yg mengaku dorg asexual dgn aromantic ni rupanya (based on comment kat MDL)...yg ni barulah cerita sebenar pasal LGBTQ+


Reply

Use magic Report

Post time 6-4-2022 12:35 PM From the mobile phone | Show all posts
AeriSha replied at 27-3-2022 04:49 PM
Uols tengok kat tv movie tu? Memang ada siar kat mana2 channel tv Malaysia ke, uols download & ten ...

Stream yt kat tv. Susah nak jumpa full movie jepun kat yt, tak sangka diorang tak turunkan lagi movie ni
Reply

Use magic Report

Post time 6-4-2022 12:42 PM From the mobile phone | Show all posts
Suke-dono replied at 3-4-2022 11:58 PM
Hehe tu lah tu...buat apa nak susah2 ye tak...citarasa masing2 kan

BTW ada satu drama ni Koisenu  ...

Q+ ni orientasi baru sama spesis cam geng herbivor (soushouku danshi) ker? Ingat typo, lepas lepak kat MDL baru tau diorang ni dah evolve
Reply

Use magic Report

Post time 6-4-2022 12:47 PM From the mobile phone | Show all posts
AeriSha replied at 3-4-2022 05:15 PM
Ntah iols pening sgt pikir pasal ni.. Jauh dlm hati iols rasa mcm preference antara BL atau GL ni  ...

Dalam 5ji/9ji ada watak fujoshi (perempuan yang minat manga genre yaoi). Yang minat BL pun boleh panggil fujoshi kot?

Very the mei-chan no shitsuji sangat fefeeling jadi damsel in distress description tu
Reply

Use magic Report

Post time 6-4-2022 11:26 PM | Show all posts
chesfa2 replied at 6-4-2022 12:42 PM
Q+ ni orientasi baru sama spesis cam geng herbivor (soushouku danshi) ker? Ingat typo, lepas lepak ...

Ntahlah kena cek wiki kalau nak tau haha geng LGBT pandai, kalau takat dorg2 je mesti lah susah nak kuat...so dorg gabung dgn semua jenis sexuality dan gender yg tak pasti (non binary) yg ada kat dunia ni...tu yg jadi ada "+" tu..mula2 dulu LGBT+...skang dah evolve LGBTQ+
Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2022 01:37 PM From the mobile phone | Show all posts
Suke-dono replied at 6-4-2022 11:26 PM
Ntahlah kena cek wiki kalau nak tau   haha geng LGBT pandai, kalau takat dorg2 je mest ...

Hahahahha gobsmacked jap baca kat MDL Q is not for queer dah, questioning asexual sume abjad dia nak sapu
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2022 12:42 AM | Show all posts
chesfa2 replied at 7-4-2022 01:37 PM
Hahahahha gobsmacked jap baca kat MDL  Q is not for queer dah, questioning asexual sume ab ...

Ok kita tunggu dia tambah XYZ plak lepas ni
Reply

Use magic Report

Post time 9-6-2022 07:40 AM From the mobile phone | Show all posts
lama x msk thread ni
smp dah terhumban ke page 2
nnt kaka update cerita yg kaka dah tgk dan sdg tgk dan juga sdg menunggu sub di upload
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2022 05:57 PM | Show all posts
AeriSha replied at 26-3-2022 07:12 PM
Ok takpelah kaka, tapi kalau ada masa masuk luah je lah pape rasa nak luah.. Nak cite ke kenapa mo ...

chuols dah sihat ke?
hrp chuols sihat dan back to normal life
kaka x igt kaka dah cerita ke yg anak perempuan dan suami dia pun +ve juga end of February dan anak lelaki kt matrik Johor +ve ms br blk ke kolej, Ya Allah ms tu kaka mmg susah hati, xleh nk tido sgt dok igt anak2
sekrg ni anak perempuan kaka tgh preggy, kaka selalu igtkan utk jaga2 tp dia tu hurmmm mls nk ckp
klu jd apa2 mmg kaka sekeh aje kepala tu
sejenis x serik

actually seminggu seblm puasa, ayah akak meninggal
kaka msh cam pang pang alang (bhs org Jhr)
bukan x redha tp rs terkilan sbb x dpt nk cium jenazah sbb ayah kaka +ve dan high risk juga
ms dpt taw tu kaka mcm xde rs apa2, blk mlm tu pun cam blank + blur
smp rumah jenazah xde sbb kt hospital dan x mungkin akan bawa blk ke rumah
adik perempuan kaka msh menangis
next day pihak hospital maklumkan kebumi dlm pkl 11 pg dan dlm pkl 10 br dpt berita yg kami blh tgk jenazah dr jauh
cuma abg sulung aje yg dibenarkan dekat dan kena pki PPE utk proses pengecaman
ms dpt tgk tu, kaki kaka cam jelly, nk diri cam x daya
hati jd sebak sayu semua ada, air mata mengalir laju
alhamdulillah walau ms awal tu kata cuma 5 org aje blh solatkan jenazah tp dpt juga lbh 15 org yg solatkan jenazah

raya tahun ni mmg kaka beraya di kubur aje
ke kubur ayah, suami dan ibu kaka

chuols mcm mana?
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2022 05:58 PM | Show all posts
AeriSha replied at 27-3-2022 04:28 PM
Haha sabor je lah

Kaka, budak getah tu One Piece kan? Kalau lawan dgn Naruto, yg mana menan ...

klu manga ni kaka x pasti
tp klu episode one piece msh ditayangkan lg
kaka smp cam bila nak habis ni
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2022 06:00 PM | Show all posts
AeriSha replied at 2-4-2022 06:16 PM
Yup.. Pompuan straight yg minat jantan jambu mungkin suka BL sbb tu kot, nak tgk jantan cute.. Syu ...

kaka x tgk yaoi atau BL yg dlm bentuk anime atau baca manga
tp klu takat fans buat cerita ttg artis kegemaran diaorg tu kdg layan jugalah
but now bila dah kertu dah x lalu
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

1-7-2022 05:51 AM GMT+8 , Processed in 0.076942 second(s), 20 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list