CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: AeriSha

[VOL 2] YOUR TOP JAPANESE DRAMAS OF ALL TIME & RECOMMENDATIONS

[Copy link]
Post time 22-1-2022 09:44 PM From the mobile phone | Show all posts
AeriSha replied at 22-1-2022 07:03 PM
Hai sila2 jemput2 borak Jdrama..
Takdeklah, kitaorg peminat2 Jdrama tak pupus lagi, sampai ha ...

Haha serius i ingat dh makin pupus sbb ramai2 pindah layan kdrama
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 23-1-2022 03:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by AeriSha at 23-1-2022 03:58 PM
takayama replied at 19-1-2022 09:53 AM
yup one ok rock ni bg kaka biasa2 aje
jujurnya kaka pun xdelah leh in sgt dgn lagu diaorg
baik ka ...


Kannnn....

Pasal Exile ni iols masih confused sebenarnya, Exile ni ada berapa ekceli? Exile tribe tu ada kaitan ke dgn Exile?
Choyyy dulu pun pernah ada forumer lain (ke kaka?) borak pasal Exile tribe, iols tanya group ni yg ada Atsushi yg pandai main piano sambil nyanyi tu ke? Forumer tu kata bukan, group apa tu? Mcm "I've no idea" kekdahnya..
Nanti kat tred Japanese songs iols tepek video yg iols nak tanya pasal ni..

Bila kaka kata pegi tengok konsert artis Jepun kat Jepun tu, masa kaka duduk kat sana ke kat Malaysia?

Yg pasal kuriya wave tak wave sampai ke Hollywood tu 1 je iols heran, ramai jah netizen ni serba serbi setiap benda nak di "teori konspirasi"kan, tp bab kuriya jah semua mcm "eh, dorg naik sbb 70 thn training lah kpop tu sbb tu lah hebat boleh nari sambil nyanyi lah sedap plak tu, filem2 deep lah, tv series terbaik deepest di dunia lah.." Geli lah dengar.. Eh mana teori konspirasi nya? Tetiba lesap..
Kalau pasal artis Malaysia, dorg ni apa jah yg tak di teori konspirasikan, dr politik AJL sampai gimik2 bisnes nak tunjuk bisnes dapat sambutan kan, kata dorg..Habis  yg artis2 kuriya tu makhluk asing dr planet mana? Otak manusia lebih kurang jah mikior nak naik tu mcmmana..
Cuma kadang2 kesian jugak sbb ada yg naif sgt dorg ni..

Kalau tahu pasal politik kat belakang showbiz ni mmg cringed jah setiap kali kuriya boleh tembus pencalonan kat anugerah2 Hollywood nu, dah tak heran dah, cuma pelik je lah yg sanjung mcm nak gile tu tak rasa pelik ke tetiba terselit mcmtu, tak pernah terjadi kat negara mana2 pun sebelum  ni? Kenapa tu agaknya ek? Faham2lah sendiri..
Pastu pasal kekonon tunjuk bakat dlm singing competition? Kalau takdek bantuan mesin dgn sound engineer takdeknya boleh bunyik gitu.. Ada 2,3 video yg kawan rekemen suruh tengok sbb diragui sikit katanya,mmg ye pun..Belting byk bunyi pelik2..Yg penting boleh pecah rekod ye tak?
Pastu yg YouTuber berlumba2 jugak nak discover penyanyi yg mencipta sejarah,sejarahwan siottt..

Sorry iols masih emo dgn double standard Astro & yg seangkatan dengannya..

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 23-1-2022 04:11 PM | Show all posts
takayama replied at 19-1-2022 09:55 AM
excuse me, heloooo
bilanya kaka minat dgn tiang kayu tu
yg kaka minat si pendek namanya som ...

Ooooppppsss ahahhahah sorrry iols tersilap....




Sapo plak Somatani Sota ni kaka.. Iols Google byk si kayu tu jah yg kuar..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 23-1-2022 04:25 PM | Show all posts
Edited by AeriSha at 23-1-2022 04:28 PM
takayama replied at 19-1-2022 10:01 AM
chuols kena faham satoh takeruh tu pelakon utama rurouni kenshin
dan vocalist one ok rock si taka ...

Laaaa ye ke? Baru tau ni kaka..One OK Rock ni agaknya merata kabel nya ek, sambil menyebarkan kesalahfahaman yg band2 Jepun lain setaraf jah dgn dorg..

Ahhahahah terpaksa kaka sebut nama RS tu, sbb iols takleh nak fikir sapa lagi yg citenya skrip tahap cringeworthy gitu..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 23-1-2022 04:58 PM | Show all posts
takayama replied at 19-1-2022 10:06 AM
klu ada tanda halal tu okaylah
nnt chuols buat bg taw kaka sedap x guna paste tu ek

Pes miso yg mcm tu boleh tahan lama ke kaka?
Haaa nanti iols update bila dah beli & masak, iols tak beli pun lagi sebenarnya..
Susah wooo kejar voucher Shopee, sokmo tak sempat..

Yg sebenarnya iols ada cite klako pasal Fruit Baskets. Disebabkan iols nak bersihkan storage dlm record library tu, iols tersilap delete Fruits Basket season 2.. Dlm on demand ada season 3 jah.. Jadi iols lebih utamakan yg ada dlm library Astro Go iols dulu,pastu baru download FB s2,pastu kalau sempat habiskan s3 yg dlm on demand tu..yay
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 23-1-2022 05:34 PM From the mobile phone | Show all posts
takayama replied at 19-1-2022 10:18 AM
@AeriSha
chuols taw x satomi dah kawen and now expecting to deliver tahun ni?
terkejut kaka baca be ...

Serius iols pun baru tau.. (baru lepas google)
Apooo Satomi ni tak bgtau iols bila kawen, tup2 nak beranak dah? Weyyyhhh terkejut ni..

Pastu rupanya sheols dah kena Covid rupanya..
Reply

Use magic Report

Post time 23-1-2022 08:59 PM | Show all posts
AeriSha replied at 22-1-2022 07:07 PM
Welcome back..Kalau nak borak pasal Jdrama2 yg dah tengok tu mehlah sini..

Okok bila I free I akan jenguk2 sini hehe
Skrg I join discord satu fansubber ni tuk borak2 dgn fans jdrama sana jugak
Reply

Use magic Report

Post time 24-1-2022 12:49 AM | Show all posts
Ok GV dah bis jadi I boleh update sini

Skrg I tgh tgk:
Mystery to Iunakare - ok setakat ni, menarik jugak
Mikkoku wa Utau - slow sikit, tapi boleh tahan
Shinhannin Flag 2 - continue dari musim lepas. I agak confused sebab tiba2 ada cult tapi ni yg I tunggu tiap minggu
Come Come Everybody - 2nd time I try tgk asadora. Subs slow jugak tapi setakat ni, cerita dia kurang sikit.

I tgh tunggu subs DCU, Gossip ngan Junkyouju Takatsuki Akira no Suisatsu 2 episode 6-8
Baru habis tgk Tokyo MER, Cold Case 1&2... ni nak sambung Cold Case 3
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 30-1-2022 06:16 PM From the mobile phone | Show all posts
likecandy replied at 23-1-2022 08:59 PM
Okok bila I free I akan jenguk2 sini hehe
Skrg I join discord satu fansubber ni tuk borak2 dgn fan ...

Discord tu apa? Maaf le iols tak berapa tahu sgt pasal social media semua tu..
Mcm livejournal ke?
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 30-1-2022 06:17 PM From the mobile phone | Show all posts
likecandy replied at 24-1-2022 12:49 AM
Ok GV dah bis jadi I boleh update sini

Skrg I tgh tgk:

Bolehlah tu hapdet kat sini ye tak? Cer citer psl Jdrama2 yg uols dah tgk..
Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2022 06:37 PM From the mobile phone | Show all posts
Tak reti nak paste youtube movie ni

https://m.youtube.com/watch?v=mmvQuilPTgU

58:15

Shimatta! Dok diam2 je ler petik strings. Withdrawal teruk



Nak tengok latest.rurouken. Macken tu adik2 sangat kak @takayama





Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2022 06:48 PM From the mobile phone | Show all posts
takayama replied at 8-1-2022 11:58 AM
byk gak drama dan movie jepun kaka tgk
start dgn pelakon yg kaka suka dulu then genre
mostly cite ...

Tak dapat noti kena beklog malas nak baca satu2

Adik2 tak brapa promot anime, kakak diorang tak mampu nak abiskan banyak2 episod

Memula tu konpem iTu cite TR sebab ada budak rambut putih tu, tengah2 tetib a ada sepasang selipar jamban tengah geli2

Ayase tu ayase skII kerrrr? Canikt kan dia kataka?
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2022 01:39 PM | Show all posts
first time meols komen dekat thread ni..
dulu2 rajin tengok j-drama...pastu  makin kurang..

tapi all time favourite "1 litre of tears".. berulang kali tengok pun, tetap akan nangis.

teringat masa lockdown 2020,meols tengok drama love lasts forever  tengok takeru satoh jadi tendo sensei..
suka drama tu.... pastu dah tak jumpa cerita yang ada same vibes..
kalau ada sesiapa boleh bagi suggestion,amatlah dialu alukan sebab meolls suka cerita genre macam tu.malas nak stress..tapi kalau ada recommendation cerita sedih pun okay

tahun lepas ada tengok kotaro lives alone dkt netflix..tu dikira drama ke suka sebab stress-free
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2022 05:28 PM From the mobile phone | Show all posts
miss_curious replied at 12-2-2022 01:39 PM
first time meols komen dekat thread ni..
dulu2 rajin tengok j-drama...pastu  makin kurang..


Dekat youtube ada movie ni, link dekat #831

Dekat cenel satoh takeru, satu video tu, arigato meoww, moe moe meow nak gelak kuat2 agak kurang sopan orang ramai
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2022 06:04 PM From the mobile phone | Show all posts
AeriSha replied at 9-1-2022 02:55 PM
Uols join jugak ke tgk cite2 tu?

Iols ingat, masa tu seluruh Asia Tenggara marah tetiba selit dra ...

Tengok, lepas cite tu kkta tengok ler anime lak   masa tu astro go tak wujud. Oppa tu takde skandal douchebag lagi
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2022 06:08 PM From the mobile phone | Show all posts
nohas replied at 6-1-2022 11:41 AM
kann..drooling tgk semua desserts dia..
tapi pelakon hampeh..esp hero


Hahahahahhaha ada extra ASMR ya? Selamat mute sound masa tengok, lama lak nak kena tune telinga
Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2022 09:40 AM | Show all posts
dulu kan,kat RTM ada 1 J Drama.
Tak ingat sgt,tapi rasa mcm best drama tu.
Ada watak hero nya nama AYUMU.
Teringin nak tgk balik,tapi tak ingat tajuk.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 27-2-2022 06:22 PM | Show all posts
Edited by AeriSha at 27-2-2022 06:24 PM

Waaahhh ada Abg Takashi Sorimachiiiiiii..Mekaseh link ni..
Mcm best,nnt nak tengoklah,rindu kat AbamGTO.. huhu..

Anyway iols dah tengok As The Gods Will.. Fuhhhh iols manjang terkejut,sikit2 terkejut, mungkin lebih terkejut drp masa tengok Alice In Borderland,sbb too sudden kot,tp mmg best lah cite ni,sukar dijangka..
Kuiz2 pun mencabar minda..
Bila check rating rendah mmg dah boleh jangka..
Selain sbb peminat SG (kot), movie yg diadaptasi drp manga mmg susah nak dapat restu manga elitist..
Iols agak menyampah dgn dorg ni,salah 1 sbb kenapa iols tak boleh lama dlm mana2 anime community,sbb manga elitist ni susah betul nak puas hati dgn mana2 adaptasi,mungkin dorg nak carbon copy kot..

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 27-2-2022 06:33 PM | Show all posts
miss_curious replied at 12-2-2022 01:39 PM
first time meols komen dekat thread ni..
dulu2 rajin tengok j-drama...pastu  makin kurang..

Welcome uols,silalah meriahkan benang ni lg kalau sudi..
Iols tak penah tengok Love Lasts Forever tu,tapi vibe yg macammana maksud uols?
Kalau yg sedih,uols dah try tengok movie Your Lie In April?
Iols tak tengok lagi,tapi dengar mcm best sgt cite ni,tp anime lah..
Biasa dengar org cakap2 anime ni sedih gile..
Ada live action movie nya.. Kalau nak try lah..hihi..



Reply

Use magic Report

 Author| Post time 27-2-2022 06:36 PM | Show all posts
tintin22 replied at 23-2-2022 09:40 AM
dulu kan,kat RTM ada 1 J Drama.
Tak ingat sgt,tapi rasa mcm best drama tu.
Ada watak hero nya n ...

Tahun bila RTM siar cite Jdrama tu uols?
Hint lagi pls..Iols geram baca rasa mcm nak teka..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

28-5-2022 01:28 PM GMT+8 , Processed in 0.089522 second(s), 20 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list