CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: AeriSha

[VOL 2] YOUR TOP JAPANESE DRAMAS OF ALL TIME & RECOMMENDATIONS

[Copy link]
Post time 4-1-2021 09:21 AM From the mobile phone | Show all posts
one_aiman replied at 4-1-2021 12:39 AM
disebabkan uols dah bercerita pasal drama Aibou, malam ni iols nak maraton season 11, 12, dan 13.. ...

kaka tgk drama aibou ni tp yg ada narimiya aje sbb anak download kan
Kaka stress dgn si detektif tua tu... hahahahaha, dlm pd kaka xnak tgk tp tgk gak cuma 2 season aje kaka follow
Reply

Use magic Report

Post time 4-1-2021 09:25 AM From the mobile phone | Show all posts
dah lama juga x layan Jdrama yg baru sbb anak yg selalu downland dah kawen, nk tgk online xtaw nk tgk kat mana
jd sekrg selalu intai Netflix aje klu ada yg berkenan di hati
Ada bbrp drama tahun lps yg msh lom tgk esp drama tamaki, dah ada sub tp lom ada kesempatan lg, hrp bulan ni x busy lg so blhlah santai2 ngadap tamaki yg sungguh berbeza rupa penampilannya dr  drama yg dulu2
nnt list kaka kebykan adalah drama tamaki, kame, narimiya, satoh aje
Reply

Use magic Report

Post time 4-1-2021 09:25 AM From the mobile phone | Show all posts
takayama replied at 4-1-2021 09:21 AM
kaka tgk drama aibou ni tp yg ada narimiya aje sbb anak download kan
Kaka stress dgn si detektif  ...

ahaha stress sbb perangai dia ke, sbb lakonan dia?so kaka boleh la wat review pasal aibou ni.. iols baru tgk 3 episod season 11, sbb season yg ada narimiya je kan ada subs..
Reply

Use magic Report

Post time 4-1-2021 01:32 PM | Show all posts
one_aiman replied at 4-1-2021 09:25 AM
ahaha stress sbb perangai dia ke, sbb lakonan dia?so kaka boleh la wat review pasal aibou ni.. iol ...

cara detektif tua tu mmg lain dr yg lain kan
lps tu cam paksa2 ikut pendapat dia plk
kaka tgk sbb narimiya jer
tp yg season 19 tu betul ke narimiya berlakon juga sbb dia kan dah retired dr industri ni sbb that stupid scandal
errr review tu kaka reserve dulu lah


Reply

Use magic Report

Post time 4-1-2021 01:45 PM | Show all posts
okay kaka startlah dulu

kaka x ikut apa yg kaka suka tp kaka bubuh dulu apa yg selalu kaka dan anak tgk kat rumah

1. The Files of Young Kindaichi Neo

cerita detektif bdk sekolah lakunan Yamada Ryosuke dan juga Haruna Kawagachi & Arioka Daiki
anak bongsu kaka suka buka episode 2 yg kaka pun x pasti kenapa mungkin sbb ada soklan psl breast yg merupakan peberet kindaichi kot
dan kaka layan juga 2 TV movie yg satu penggambaran di Hong Kong dan satu lg kat Malaysia.

2. Detective School Q/Tantei Gakuen

juga ttg detektif bdk sekolah serta remaja kot (watak kinta)
cerita ttg jenayah yg diplot oleh group Pluto yg mana atok kepada amakasa ryu (lakunan yamada)
juga pembongkaran ttg bagaimana ayah kyu kena bunuh

suka tgk sbb ada kamiki dan juga yamada, lakunan diaorg mmg superb esp kamiki sbb dia ni child actor
tgk byk kali ttp x boring


okay kaka bg 2 dulu, nak ikut cam one aiman kata bubuhlah setiap hari supaya thread ni x tenggelam
Reply

Use magic Report

Post time 5-1-2021 09:15 PM From the mobile phone | Show all posts
AeriSha replied at 3-1-2021 07:03 PM
Eh jap uols ni serius? Tengok 1 Litre Of Tears tak nangis?
Wow..
Drama apa lg yg dah berjaya bua ...

Sapa y ckp alice in borderland ni? skrg tgh tgk citer ni.. episode 7 dah ni tgk..hihihi~

Urmmm..cter ape ek lg..rasanya satorare..pstu anime bleach..hahahaahahah..y lain sedih tp xde menitik air mata plak..hihihi..
Reply

Use magic Report

Post time 5-1-2021 09:17 PM From the mobile phone | Show all posts
AeriSha replied at 3-1-2021 07:01 PM
Ahahahah kiut2,sabo je lah uols ni,nak suprise plak..
Nantilah iols try tengok,harap be ...

Odajoe ni mcm ok je tp ada soft jgk laa..dia dah kawin daa..ada anak kan,dgn yuu kashii..the perfect ratio faced woman..dlm mei tantei no okite ada yuu kashi ni..lawak drama tu...ngekek2 ai gelak..kekeke~
Reply

Use magic Report

Post time 5-1-2021 09:21 PM From the mobile phone | Show all posts
takayama replied at 4-1-2021 09:25 AM
dah lama juga x layan Jdrama yg baru sbb anak yg selalu downland dah kawen, nk tgk online xtaw nk tg ...

Stream je kt dramanice,myasiantv,kissasian..kalau ada akau d-addicts boleh download kt situ..tp salu ai direct download jah..

Tamaki hiroshi kaaa.. hihihihi..drama baru dia gokushofudo..ke gofushokudo..hahaha..mantan yakuza jd househusband..tp suka desserts..boleh dilayan laa,tp xleh lawan watak chiaki senpai dia dlm nodame.. hihihi~
Reply

Use magic Report

Post time 5-1-2021 11:01 PM From the mobile phone | Show all posts
A beautiful life. Sebab stok tgk heroin cantik. Kimutaku comel dan cool
Reply

Use magic Report

Post time 6-1-2021 11:25 AM From the mobile phone | Show all posts
Hai TT hai everybody..
I fan jdorama dr sek rendah lg. Tp sjak payah streaming online dn fokus ntflix tpaksa beralih ke kdrama. Ni list ckit yg i suke sgt. Besides semua drama Kimutaku tu xyah cakap smua tau drama dia bes belaka.

Actually i fan Arashi dr dlu kini selamanya. DP pn arashi. Sorry melalut

1) Rich Man, poor woman.
Kisah hubungan antara Oguri shun ( hensem bangat n cool dlm ni) founder IT co dan staff dia Ishihara Satomi.
Dlm ms sama psl masalah co dia..

Best sgt la drama ni. Dh ulang byk kali. Sweet je diorg bdua slm ni, sbb oguri dlm ni tsundere.  

Ada SP drama jg.

2) Hana Yori Dango 1&2

Drama yg mmbawa kpd kegemilangan Arashi
Buatla versi apa pn, taiwan , china, korea tp i ttap rs hanadan paling bes

3) From 5 to 9
Ishihara satomi dan yamapi.
Yamapi seorg monk yg jtuh cinta pdg ptama dgn satomi. Trus follow dia hngga satomi pn fall in love akhirnya..

Even lakonan yamapi sntiasa kekayuan, tp still leh layan sbb diorg sgtla padan.

Nnti ada masa i olls sambung lg k.

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 7-1-2021 07:10 AM From the mobile phone | Show all posts
one_aiman replied at 4-1-2021 12:39 AM
disebabkan uols dah bercerita pasal drama Aibou, malam ni iols nak maraton season 11, 12, dan 13.. ...

Laaaa ropenye..Jadi berapa season jah yg ada AbamTakashi Sorimachi tu? Aiyyoo pening iols..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 7-1-2021 07:28 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by AeriSha at 7-1-2021 07:50 AM
takayama replied at 4-1-2021 09:17 AM
assalamualaikum dik sayam
maap lmbt smp maklumlah tgh Covid ni flight delay sikit... hahahahaha
...


KAKAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!




Waalaikumussalam..Rindu kat kaka Takayama sayam..
Sian kaka,bertabahlah..Takpe2,ada masa jangan lupa masuk sini kaka..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 7-1-2021 07:33 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by AeriSha at 7-1-2021 07:36 AM
salmon-suki replied at 5-1-2021 09:15 PM
Sapa y ckp alice in borderland ni? skrg tgh tgk citer ni.. episode 7 dah ni tgk..hihihi~

Urmmm. ...


Uols taknak buka thread Alice In Borderland? Sbb tengah tunggu season 2 kan.. Boleh bincang lebih mendalam kat sana..

Uols penah tengok Grave Of The Fireflies?

Yg ni kalau tak nangis lg tak taulah..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 7-1-2021 07:59 AM From the mobile phone | Show all posts
one_aiman replied at 4-1-2021 12:39 AM
disebabkan uols dah bercerita pasal drama Aibou, malam ni iols nak maraton season 11, 12, dan 13.. ...

Owh jap,dah Google..Takashi Sorimachi ganti Narimiya bermula dr season 14 lah kan..Try2lah cari lagi..Kat mana uols tengok Aibou neh?
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 7-1-2021 08:01 AM From the mobile phone | Show all posts
takayama replied at 4-1-2021 01:32 PM
cara detektif tua tu mmg lain dr yg lain kan
lps tu cam paksa2 ikut pendapat dia plk
k ...

Owh kaka minat Narimiya ke? Dah tengok Orange Days?
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 7-1-2021 08:03 AM From the mobile phone | Show all posts
salmon-suki replied at 5-1-2021 09:17 PM
Odajoe ni mcm ok je tp ada soft jgk laa..dia dah kawin daa..ada anak kan,dgn yuu kashii..the perfe ...

Iols dah jumpa Satorare kat website fav iols dramacool,tapi 2 episod pertama takdek eng sub pulokkk..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 7-1-2021 08:06 AM From the mobile phone | Show all posts
wikedsaikel replied at 5-1-2021 11:01 PM
A beautiful life. Sebab stok tgk heroin cantik. Kimutaku comel dan cool

1 je ke?
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 7-1-2021 08:14 AM From the mobile phone | Show all posts
r_innalif replied at 6-1-2021 11:25 AM
Hai TT hai everybody..
I fan jdorama dr sek rendah lg. Tp sjak payah streaming online dn fokus ntfl ...

Hai uols..

Iols ada terbaca kat news online, selain drp kalau nak beli/lesen utk tayang pun mahal nak banding dgn drama negara2 lain..Boleh jadi jugak susahnya nak jumpa Jdrama sbb Jepun sendiri yg dah tak galak export drama dorg keluar..hmmm kesian kat kita2 yg minat ni..

Anyway,sila2 sambung lagi list favorite Jdramas uols..

Cuma iols rasa nak kena tukar tajuklah..Macam over plak nak suruh forumer lain tulis list sampai 30 drama, ikut jelah patutnya berapa pun nak letak dlm list masing2 haha..
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2021 08:30 AM From the mobile phone | Show all posts
AeriSha replied at 7-1-2021 07:33 AM
Uols taknak buka thread Alice In Borderland? Sbb tengah tunggu season 2 kan.. Boleh bincang lebi ...

Hahahaha..xpuashati laaa..saje je kan dia end mcm tu..gerammmmmmmm..aiolzs terkesima bila tgk last episode tuh..whyyyyy whyyyyy like dattt..kekeke~

Y ni ai xtgk sbb kwn ai tgk dia nangis giler2.. smpai skrg ai xtgk citer ni..hihi
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2021 08:32 AM From the mobile phone | Show all posts
AeriSha replied at 7-1-2021 08:03 AM
Iols dah jumpa Satorare kat website fav iols dramacool,tapi 2 episod pertama takdek eng sub pulokk ...

Alosssss..xde sub pulak..citer ni dia kne bayangkn kita di tempat satorare tuh..hehehe~
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

22-5-2022 12:35 PM GMT+8 , Processed in 0.092144 second(s), 20 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list