CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

12
Return to list New
Author: ipes2

[HISTORY OF GEOGRAPHY]: Gunung Everest, Cara Menyebut Namanya Dan Ketinggian Bar

  [Copy link]
 Author| Post time 26-9-2021 11:59 PM | Show all posts
BlackOpium replied at 11-9-2021 10:43 PM
Ada kawan dulu pernah terpilih untuk summit Everest. Tapi dia tak lepas saringan yang keberapa entah ...

wow terer kawan u tuh
bukan mudah utk layak ketahap itu
also, challenges nya banyak sgt
have to be superfit
dan kena training
also, physiology ita mula berubah bila ke tahap2 tertentu dan yg fit pun selalu jugak mati kearan pulmonary oedema la heart failure la
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 27-9-2021 12:31 AM From the mobile phone | Show all posts
ipes2 replied at 26-9-2021 11:59 PM
wow terer kawan u tuh
bukan mudah utk layak ketahap itu
also, challenges nya banyak sgt

Dia memang kaki gunung. Seronok bila tengok dia share gambar dekat puncak. Memang kena fit dari segala sudut. Time qualification Everest tu pun kawan I cakap fitness dia dah limit. Even yang superfit pun ada yang tewas.
Pernah terbaca satu article ni pihak berkaitan tutup Everest untuk satu tempoh tertentu nak clearkan mayat2 pendaki dekat gunung tu.
And pasal ketinggian tu rasanya memang berubah2. Faktor geografi mungkin (sorry if salah)
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 4-10-2021 07:13 AM | Show all posts
BlackOpium replied at 27-9-2021 12:31 AM
Dia memang kaki gunung. Seronok bila tengok dia share gambar dekat puncak. Memang kena fit dari se ...

adeh.. kena ada mcm spring cleaning ya utk clear kan mayat2
tapi betul la kan, sebab now ni dah mcm jadi tourism dah depa2 bawak tourists yg tak reti panjat gunung pun ke everest tu
Reply

Use magic Report

12
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

6-12-2022 12:46 PM GMT+8 , Processed in 0.069325 second(s), 22 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list