CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

12Next
Return to list New
View: 3226|Reply: 25

Anjing Kejar Kereta Tuannya Sepenuh Hati Setelah Sedar Dirinya Dibuang Namun....

[Copy link]
Post time 25-11-2020 03:59 AM | Show all posts |Read mode





Anjing dikenali sebagai haiwan yang mempunyai kesetiaan yang amat tinggi pada tuannya, selain kebijakannya yang membuatkan ramai orang membelanya sebagai haiwan peliharaan, selain kucing.


Baru-baru ini, viral di media sosial kisah seekor anjing yang dibuang oleh pemiliknya di tengah jalan. Wanita yang memandu kereta jenis utiliti sukan (SUV) berhenti di tengah jalan dan mengeluarkan anjing itu sebelum memecut dari lokasi kejadian.


Tetapi anjing itu enggan mengalah, haiwan itu mengejar kereta pemiliknya sepenuh hati dan akhirnya dia ditinggalkan begitu sahaja tanpa sebarang perasaan belas kasihan.


Menurut portal Zoorprendente, kejadian itu berlaku di Springfield, Missouri, Amerika Syarikat. Bersimpati dengan nasib anjing itu, pasangan Glenn dan Beverly Blake tampil membuat laporan polis.


Difahamkan insiden itu disedari oleh pasangan bersara berkenaan setelah mereka secara tidak sengaja melihat perbuatan wanita itu di video rakaman kamera litar tertutup (CCTV).


Video itu kemudian dimuat naik ke media sosial dan mereka meminta bantuan dari ahli komuniti untuk mengesan pemilik anjing itu. Tidak lama selepas itu, polis mula menyiasat kes tersebut dan anjing malang itu telah diserahkan kepada sebuah badan pelindungan haiwan, Rescue One.





Siasatan awal mendapati, anjing itu diberi nama Honey dan pemiliknya adalah Ashley Nicole Devine yang berusia 26 tahun. Ketika ditemui, anjing itu mengalami dehidrasi dan kakinya juga melecet kerana berlari di jalan raya yang panas.


Anjing itu kemudian diberi nama baru iaitu Hope, dan ditempatkan bersama anjing-anjing yang lain. Hope banyak menghabiskan masa bermain dengan yang lain.


Ashley pula telah ditangkap dan didakwa kerana menganiaya haiwan.













Sumber: Zoorprendente/ Thereporter



Rate

2

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 25-11-2020 04:59 AM From the mobile phone | Show all posts
Memang ramai je yg buang anjing mcm ni.. Jahat betul
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2020 06:25 AM From the mobile phone | Show all posts
Sebelum pkp aritu ade singgah kat rnr area selatan. Then nampak 2 ekor golden retriever yg cantik sgt tgh berlegar2 kat area tmpt parking. Kesian tgk anjing2 tu, mcm tgh cari tuan die. Dgr cerita dari pekerja2 kat rnr tu anjing2 tu mungkin ditinggalkan sbb diorg x pernah nampak anjing2 tu sblm ni. Sigh~ kejamnye lahai manusia ni. Tak boleh ke masuk group mane2 tny ade sesiapa sanggup bela anjing2 die tak sbb die tak mampu dah bela. Tinggal macam tu je, memang jahat la. Tapi anak pn org sanggup buang, ape ntah lagi haiwan2 ni semua. Hmm..
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2020 07:11 AM From the mobile phone | Show all posts
Skydiva: Sebelum pkp aritu ade singgah kat rnr area selatan. Then nampak 2 ekor golden retriever yg cantik sgt tgh berlegar2 kat area tmpt parking. Kesian tgk  ...


Kesiannya...haiwan yg biasa dibela, x pandai cari mknn sendri. Tp btul la..baby pun kena buang.apatah lg haiwan.. aku xleh btul bce benda2 cmni...sedih...
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2020 07:13 AM From the mobile phone | Show all posts
Sebaknya............
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2020 08:09 AM From the mobile phone | Show all posts
Skydiva: Sebelum pkp aritu ade singgah kat rnr area selatan. Then nampak 2 ekor golden retriever yg cantik sgt tgh berlegar2 kat area tmpt parking. Kesian tgk  ...

Alahai kesiannya... Apa agaknya perasaan owner yang sanggup buat macam tu?

Dulu saya ada jiran cina yang bela anjing. Tapi lama kelamaan seekor tu dia letak luar pagar. Dia cakap anjing tu takde disiplin. Tiap malam anjing tu tidur luar pagar rumah dia. Makan minum tak dipeduli. Kesian nampak...
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2020 09:12 AM | Show all posts
dia dgn tuan dia main kejar2 tu
kalo dia berjaya kejar kereta tu akan dpt hadiah PS5
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2020 09:37 AM | Show all posts
tak boleh la tengok menda2 mcm ni... xle ada komitment bela xyah la bela dari awal..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 25-11-2020 10:27 AM From the mobile phone | Show all posts
Sedihnyaaaaaaaa huwaaaaaaaa
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2020 10:28 AM From the mobile phone | Show all posts
Ksiannya baby doggo ni, mudh2an nnti dpt tuan yg jauh lgi bgus dri tuan yg lma.
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2020 10:43 AM | Show all posts
Sepatutnya apa kena buat kalau tak nak bela anjing tu lagi? . Pusat perlindungi boleh la terima bila anjing macam ni teranaiya. Saje2 nak bagi diorang terima ke kalau dah banyak sangat anjing kena tanggung.
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2020 11:06 AM | Show all posts
Semalam ada Hanjing kat supermarket area rumah aku tu.. aku baru sampai waktu tu gerimis dia macam nak follow kereta aku.. tapi aku masuk market pastu masa keluar dia standby 2 meter dari kereta aku.. aku cakap makanan takde la.. aku cuba panggil tapi dia takut.. tetiba aku rasa sebak pulak masa tu..
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2020 11:26 AM | Show all posts
sedihnya..
tp dia dah masuk shelter.. moga ada yg adopt..
kat malaysia ni jrg ada foster.. tp ada..
sbb tak ramai yg nk adopt jadiknya si foster ni plak kena bela..

kdg2 pets yg sakit.. ada je foster bela sampai sihat.
aku ni ler rumah selalu org suka nk buang kucing.. sbb aku byk bela meow.. tp yg stray ni suka jln2 laa tak nk dikurung.
pd aku kot nk bela stray ni mcm jodoh jugek.. kot jumpa bwh keta.. tepi kedai.. kalo dia dtg bila kita panggil.. aku culik je.. tp kalo dia lari2.. tk nk dtg.. tu mmg tkde jodoh laa.. walaupun area tu tak sesuai meow nk hidup.. takde kedai , jalan sesak.. dll

bukan aku je manusia yg baik dlm dunia ni.. mungkin dia berjodoh dgn tuan lain.. org lain pun nak dpt pahala jugek kan.
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2020 01:27 PM | Show all posts
Betul tu banyak je kes macam ni kat tanah air pun ada je nak2 sejak ramai ada masaalah kewangan dan tak mampu nak tanggung haiwan peliharaan
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2020 01:55 PM | Show all posts
kesiannya.. sampai hati tuan dia..  
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2020 02:52 PM From the mobile phone | Show all posts
Kesian... kalo x mampu nk jaga tu jangan bela
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 26-11-2020 12:50 PM | Show all posts
buragazz replied at 25-11-2020 11:06 AM
Semalam ada Hanjing kat supermarket area rumah aku tu.. aku baru sampai waktu tu gerimis dia macam n ...

Mgkn kete sama mcm tuan dia dulu kut..
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2020 01:11 PM From the mobile phone | Show all posts
Kesiannya. Cuba amalkan bawa makanan haiwan bila keluar rumah. Aku bawak makanan kucing, kadang2 kucing takde, aku bagi anjing. Lahap mereka makan. Badan pun tinggal tulang. Jenis kaki pendek tu, nak memburu makanan pun tak reti. Manusia pergi ubah2 dan kacuk sampai lahirkan haiwan yang tak reti jaga diri sendiri. Dah bosan, buang pet merata rata.
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2020 02:07 PM | Show all posts
kami memang macam tu...
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2020 02:36 PM | Show all posts
Boomibulat replied at 26-11-2020 12:50 PM
Mgkn kete sama mcm tuan dia dulu kut..

Mungkin kot... tapi cam sedih la pulak...
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

2-12-2022 10:34 AM GMT+8 , Processed in 0.111949 second(s), 46 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list