CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT
Search
Carian Terbanyak:
View: 11989|Reply: 96

[Tempatan] Adakah kes akan melambung naik selepas 2 minggu ini?

  [Copy link]
Post time 4-11-2020 05:58 AM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Edited by Esmiria at 4-11-2020 06:01 AM

Dg menyuruh orang duduk rumah selama dua minggu ini pada sidang media semalam. Apakah maknanya? Tiap hari  kes makin naik. Sudah cecah 4 digit. Mana tau turun esok.  Pkp mau kembalikah?

Mungkin unjuran data kkm mengatakan kes akan meningkat 3-5 ribu lepas 2 minggu ini. Kita tak tahu!
Single Polls, Total 124 Users voted
Your User group have no permission to vote

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 4-11-2020 06:46 AM | Show all posts
Daerah yg aku duduk, kelmarin dah jadi red zone..
Reply

Use magic Report

Post time 4-11-2020 07:24 AM From the mobile phone | Show all posts
Orang yg pakai gelang putih pun ada yg merentas negeri pegi mesyuarat..dlm mesyuarat tu kkm call cakap positif.. Tak pasal2 orang kampung dlm meeting tu dah kena swab.. Org educated pon degil. Ni la masalahnya.. Degil taknak kuarantin diri.
Reply

Use magic Report

Post time 4-11-2020 07:48 AM From the mobile phone | Show all posts
Baguslah 4 digit, senang akak nak tikam nombor ekor
Reply

Use magic Report

Post time 4-11-2020 08:32 AM From the mobile phone | Show all posts
Suh duk umah,tp masih ada y berdegil shopping sana sini,so,sapa y bangang?xkan DG atau PM?
Reply

Use magic Report

Post time 4-11-2020 09:53 AM From the mobile phone | Show all posts
salmon-suki replied at 4-11-2020 08:32 AM
Suh duk umah,tp masih ada y berdegil shopping sana sini,so,sapa y bangang?xkan DG atau PM?

setuju..geram kan
Reply

Use magic Report

Post time 4-11-2020 10:03 AM | Show all posts
lagi banyak swab test, lagi banyak results, sama ada negative or positive.
Reply

Use magic Report

Post time 4-11-2020 10:23 AM | Show all posts
Kadang bos2 ni perangai mcm syaiton.
Time PKPB la gigih nak meeting fizikal.
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 4-11-2020 10:23 AM From the mobile phone | Show all posts
Aku x fhm, jgn wat majlis kawin time covid ni. Tau la negeri lain x kene pkpb. Org dr kawasan pkpb kalau ko bukan 4 saksi atau bukan pengantin tayah la hadir. Tu mmg punca yg x de kesudahannya. Aku terpaksa jln2 dlm kete sbb kemurungan ye.
Reply

Use magic Report

Post time 4-11-2020 10:31 AM | Show all posts
.
Mungkin macam Singapura dulu. .......



This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Post time 4-11-2020 10:36 AM From the mobile phone | Show all posts
Orang mana yg suh duk umah tu, hat kena pkpb ni memang duk je umah.
Orang negeri2 lain yg bebas merdeka tu yg kulur kilir berderap tak duk diam.
Aman berkenduri kawen makan lepak pantai g CH bagai.
Serius cakap mental dah koyak teruk ni hari2 tengok angka tinggi pastu bersambung2 pkpb tak sudah.
Bukan semua orang gumbira kena kurung dalam umah yaaaa
Reply

Use magic Report

Post time 4-11-2020 10:49 AM | Show all posts
korang rase sambung lagi ke dak pkpb ni?

aku dah rengsa brp nak ke sungai besi pun tak boleh
Reply

Use magic Report

Post time 4-11-2020 10:50 AM | Show all posts
salmon-suki replied at 4-11-2020 08:32 AM
Suh duk umah,tp masih ada y berdegil shopping sana sini,so,sapa y bangang?xkan DG atau PM?

Tu la pasal, aku yg terpaksa pi keje wpun pkpb ni geram aje bila balik keje makin berduyun kereta atas jln. Aikk kata pkpb?? Semua tak wfh ke?
Reply

Use magic Report

Post time 4-11-2020 10:53 AM | Show all posts
kat sabah tgk mencanak.. itu hari bekas CM warisan bagi tau sanggup mati buat PRN masa tgh covid mula nak boost kat sabah.

Reply

Use magic Report

Post time 4-11-2020 10:56 AM | Show all posts
Suchi replied at 4-11-2020 10:36 AM
Orang mana yg suh duk umah tu, hat kena pkpb ni memang duk je umah.
Orang negeri2 lain yg bebas mer ...

mental koyak sgt kena pkpb kali ni, yg pkp march hari tu I still ok sbb sama2 nk hapuskan kobid, now jadi semula sebab ada yg gila kuasa #youknowwhoyouare
Reply

Use magic Report

Post time 4-11-2020 10:57 AM From the mobile phone | Show all posts
Suchi replied at 4-11-2020 10:36 AM
Orang mana yg suh duk umah tu, hat kena pkpb ni memang duk je umah.
Orang negeri2 lain yg bebas mer ...

Sama la sis. I antara org yg x blh terperuk je kat rumah. Maksud i bukan i nak berjalan sgt ke pg ch ke holiday ke mana pun. Ambik anta anak sekolah pun i dh seronok sgt janji x terperuk kat rumah je.

Semalam angka dah cecah 1k plus semua. Adakah pkpb akan disambung lagi 2minggu gamaknya..
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 4-11-2020 10:59 AM From the mobile phone | Show all posts
hatikudus replied at 4-11-2020 10:50 AM
Tu la pasal, aku yg terpaksa pi keje wpun pkpb ni geram aje bila balik keje makin berduyun kereta  ...

Dekat damansara pj pun byk je kereta.. padanlah jadi red zone
Reply

Use magic Report

Post time 4-11-2020 11:02 AM | Show all posts
walau pkp namun mcm penguatkuasaan kurang
kat selangor mcm jarang nampak roadbloack

and few places sempat buat majlis maulidur rasul
based on kawan2 share
tapi berapa ramai and keadaan time tu xsure la
sebb tak share gambar time majlis tu
normally yang berdarah indon ni kan ada buat majlis maulidur rasul sambil tukar2 hamper dalam baldi tu .... gambar2 baldi tu je yang dishare ... sebb tu aku tak tahu for sure keadaan majlis and bila dibuat

those gym freaks dah berduyun2 ke gym
kawan aku yang duk complain pasal SOP ... bosan duk rumah .... nak pegi becuti
namun tetap kesan kesini kesana kesini kesana kesini ...
bergym la ... ke shopping beli minyak rambut ... pasatu go another round beli shampooo
tapi duk meratib kes naik and orang x follow SOP

koserrrr


kalau drive kawasan selangor tengok je la .. tempat2 makan
especially yang kat kawasan2 dalam sikit

full je

koserrr sekali lagi
Reply

Use magic Report

Post time 4-11-2020 11:07 AM From the mobile phone | Show all posts
damian_lee replied at 4-11-2020 11:02 AM
walau pkp namun mcm penguatkuasaan kurang
kat selangor mcm jarang nampak roadbloack


Tu aku pelik bila org mengeluh kata bisnes makan sendu takde sales ..aku tengok food court, food truck, kedai2 kopitiam..full saje..weekday weekend sama je..tang mana kata takdak sales tu
Reply

Use magic Report

Post time 4-11-2020 11:08 AM | Show all posts
Kurex replied at 4-11-2020 10:59 AM
Dekat damansara pj pun byk je kereta.. padanlah jadi red zone

Mcm manalah elangor ni nak kurang kes? memanjang 3 angka
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT

Forum Hot Topic
Makin Lembiklah Budak Sekarang” – Tindakan Sekolah Sediakan Bangku Sewaktu Perhimpunan buat netizen berbelah bagi
YgBenarMakin Lembiklah Budak Sekarang” – Tind
Views : 1395 Replies : 47
JOKER 2
SY_MumiJOKER 2
Views : 418 Replies : 6
Hanis Haizi Al-Kepam Amougou birthday 26 September, acik2 jangan lupa v68
AKAZ85Hanis Haizi Al-Kepam Amougou birthday 26
Views : 45234 Replies : 1215
[HISTORY PENYAKIT]: BAGAIMANA KES2 AIDS MULA2 DIKESAN
ipes2[HISTORY PENYAKIT]: BAGAIMANA KES2 AIDS
Views : 7010 Replies : 32
BARBIE (2023)
SY_MumiBARBIE (2023)
Views : 2276 Replies : 32
Netflix & TvN: MINE
shahirakayNetflix & TvN: MINE
Views : 7503 Replies : 34
Akaun Telegram PM Ismail Sabri pula kena godam
YgBenarAkaun Telegram PM Ismail Sabri pula kena
Views : 93 Replies : 1
Brand New Massage Chair Kerusi Urut Healthcare Zero Gravity Space Capsule
冷寂雨-紫雨Brand New Massage Chair Kerusi Urut Heal
Views : 48540 Replies : 1487
Amazon Prime Video launches localized services for top three markets in Southeast Asia
KateBeachAmazon Prime Video launches localized se
Views : 101 Replies : 0
It's not easy to be me:Ibu ibu kiciwa anak lahir luar negara tidak diiktiraf warganegara
YgBenarIt's not easy to be me:Ibu ibu kiciw
Views : 553 Replies : 4

ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT

Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

8-8-2022 09:30 PM GMT+8 , Processed in 0.537843 second(s), 25 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list