CariDotMy

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 3831|Reply: 12

Proton Persona

[Copy link]
Post time 28-10-2020 04:51 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Saya bercadang hendak beli proton persona manual tahun 2008. Harga yg dijual oleh used car tu ialah RM9000(body shj). Adakah ia berbaloi utk saya? Mohon pandangan sahabat2 sekalian..tq
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 28-10-2020 05:25 PM | Show all posts
berbaloi. standby rm 10k repair apa yang patut. lepas tu xde hutang sampai 7 anak cucu.

orang lain hidup berhutang anda bebas hutang. life is about choice
Reply

Use magic Report

Post time 28-10-2020 06:46 PM | Show all posts
kalau boleh bawak kawan pomen datang tgk keta skali...

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 28-10-2020 08:56 PM From the mobile phone | Show all posts
CiliPadiSedap replied at 28-10-2020 05:25 PM
berbaloi. standby rm 10k repair apa yang patut. lepas tu xde hutang sampai 7 anak cucu.

orang lai ...

Terima kasih tuan atas pandangan anda
Reply

Use magic Report

Post time 28-10-2020 08:57 PM | Show all posts
firdaus6210 replied at 28-10-2020 08:56 PM
Terima kasih tuan atas pandangan anda

make sure your sacrifice worth it. bila financial dah ok, enjoy your limitless passive income.


Reply

Use magic Report

 Author| Post time 28-10-2020 09:21 PM From the mobile phone | Show all posts
CiliPadiSedap replied at 28-10-2020 08:57 PM
make sure your sacrifice worth it. bila financial dah ok, enjoy your limitless passive income.

...

Hopefully..Thanx
Reply

Use magic Report

Follow Us
 Author| Post time 28-10-2020 09:28 PM From the mobile phone | Show all posts
freakazoid replied at 28-10-2020 06:46 PM
kalau boleh bawak kawan pomen datang tgk keta skali...

Setuju..sebaiknya begitu tuan
Reply

Use magic Report

Post time 2-11-2020 10:29 AM | Show all posts
CiliPadiSedap replied at 28-10-2020 05:25 PM
berbaloi. standby rm 10k repair apa yang patut. lepas tu xde hutang sampai 7 anak cucu.

orang lai ...

rajin ko bagi advice kat sini kan...walaupun byk advice kelaut

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 2-11-2020 11:00 AM | Show all posts
zulka replied at 2-11-2020 10:29 AM
rajin ko bagi advice kat sini kan...walaupun byk advice kelaut

kalau kelaut kenapa?  betul pe orang beli kereta cash boleh repair tak perlu berhutang?  kenapa takde job ke? nak kena recommend kan zulka jadi panel check kereta persona baru tak kelaut?

tt kalau nak tengok  kereta boleh bawa @zulka dia pomen kereta
Reply

Use magic Report

Post time 2-11-2020 11:10 AM | Show all posts
firdaus6210 replied at 28-10-2020 09:28 PM
Setuju..sebaiknya begitu tuan

lg satu bawa pomen kawan yg kenal jangan bawa pomen tak kenal or baru kenal sbb biasanya pomen akan tepuk seluar belakang bagi signal kt tauke used car or agent used car minta komisyen kalau deal jadi walaupun kereta rosak dan tak sesuai untuk di beli.



minit 11.03 kat video pomen minta komisyen, biasa camni makan dua komisyen. tak semua pomen camtu cuma berhati hati je.

sebaiknya bawa family or sedara mara yang kerja pomen.  selamat membeli kereta
Reply

Use magic Report

Post time 2-11-2020 11:11 AM | Show all posts
CiliPadiSedap replied at 2-11-2020 11:00 AM
kalau kelaut kenapa?  betul pe orang beli kereta cash boleh repair tak perlu berhutang?  ken ...

yg kelaut bukan sini...eh.. ko ingat aku buat car inspectior tu utk income??? ko silap babe, aku buat tu semata mata utk tolong kawan2 yg tgh cari kete usedcar sahaja, in fact aku tak pernah letak berapa charge pun... kalau dorang bagi alhamdulillah, kalau takde aku tak minta pun.....btw ko tak kenal aku tak perlu nk buat andaian aku takde job la apa la...ko tak tau pun aku keje apa sebenarnya   


Reply

Use magic Report

Post time 2-11-2020 11:19 AM | Show all posts
zulka replied at 2-11-2020 11:11 AM
yg kelaut bukan sini...eh.. ko ingat aku buat car inspectior tu utk income??? ko silap babe, aku b ...

dah tu kenapa reply kat sini ??? takde ribut hujan tetiba cakap advice forumer  kelaut.
Reply

Use magic Report

Post time 2-11-2020 12:07 PM | Show all posts
Boleh shj. Kalau body shj. But suruh dia tulis dgn terang lain2 caj.
Rule of thumb.
Make sure buku servis masih ada. Dan lain2 resit. Ini menunjukkan last owner seorang yg jaga kereta.
Last servis resit dgn sticker servis (jrg2 ada bila beli di use car)-cek millage
lain2 tu boleh tgk yutube.  Paling senang paham ialah Chrisfixx
Maybe cara x sama di USA tapi secara amnya boleh dapat idea apa yg perlu di buat
Link utk used car test  dr cek exterior, injin, test drive.

https://youtu.be/vC8LbvYk6es
https://youtu.be/sSi8xuRm5eE
https://youtu.be/sSi8xuRm5eE
https://youtu.be/drbhNLvYxGQ

Tapi kalau boleh. beli kereta baru, max loan, kalau dapat 0.00 dp. Instalment paling sikit.
Duit 9k tu boleh buat benda lain.
Kerera bukat asset.





Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

13-7-2024 11:55 PM GMT+8 , Processed in 0.536518 second(s), 36 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list