CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
View: 1649|Reply: 6

Apakah Impak Covid19 ke atas Perniagaan Anda? Bagaimana Anda sebagai Business Ow

[Copy link]
Post time 26-10-2020 08:06 AM | Show all posts |Read mode
Edited by dellashrill at 26-10-2020 05:41 PM

Hi guys,

Seperti yang kita tahu, Covid19 sudah menghampiri 11 bulan. Sebagai business owner, solopreneur, pekerja sebuah syarikat, apakah impak Covid19 ke atas perniagaan anda dan bagaimana anda bangkit dari cabaran/dugaan ini?




Jika anda pekerja, apakah yang telah lalui di saat kritikal ini dan bagaimana anda ingin keluar dari masalah/cabaran ini? Adakah anda masih stuck atau tidak nampak peluang lain yang wujud didepan mata?



Boleh kongsikan di sini.


p/s: Setiap usahawan tidak pernah gentar dengan cabaran.


Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 26-10-2020 08:12 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by MrsVeneer at 26-10-2020 08:22 AM

Hi Dell, nice topic.
I hv shared my ups n down related to covid somewhere in CI.

Nanti i share sml sini. All i can say, Alhamdulillah covid bring 'life' to my new venture.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 26-10-2020 08:15 AM | Show all posts
MrsVeneer replied at 26-10-2020 08:12 AM
Hi Dell, nicd topic.
I hv shared my ups n down related to covid somewhere in CI.

Thank you sudi mencemar di sini. Kat CI dah jadi rojak.

Sekurang-kurangnya kalau kat board ni related la dengan usahawan dan ekonomi.

Boleh jadi reference pada mereka yang memerlukan.


Pada saat genting, sesetengah orang tak nampak bagaimana survival boleh membantu mereka untuk terus berjaya.


Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 26-10-2020 08:23 AM From the mobile phone | Show all posts
dellashrill replied at 26-10-2020 08:15 AM
Thank you sudi mencemar di sini. Kat CI dah jadi rojak.

Sekurang-kurangnya kalau kat board ni r ...

I like 'survival boleh membantu mereka untuk terus berjaya:
Reply

Use magic Report

Post time 26-10-2020 11:34 AM | Show all posts
Della, u letakla gambar so ur thread akan keluar di homepage cari. Nanti boleh ramai lagi mai sini
Reply

Use magic Report

Post time 26-10-2020 11:42 AM | Show all posts
I always like topics with constructive inputs. Especially during pandemic all of us surely facing a very hard times in their own way.

Perspectives in facing difficult times pun kadang will show what kind of person we are , are we a strong individu atau tak. Definitely to me its a best time to teach us erti sabar, faith and instinct kita.

And, samada kita jenis yg hanya pikir what we can or jenis what we can share with others.

As for me, during tough time ni, alhamdulillah gaji masih full masih kerja spt biasa cuma xde business....deepavali hamper pun sendu hahaha...but good part is i managed to save more. I seldom go  out and eating outside and duit yang ada since xperlu bayar kereta and rumah tu simpan as savings.

Hopefully kita kalau nampak makcik pakcik jual kat luar tu kita beli je la satu or dua just bantu apa ada, bila order grab food bagila tip singgit dua, u know bila kita buat ni...trust me rezeki kita akan tetap ada. So ni my own point of view.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 26-10-2020 12:14 PM | Show all posts
adila39 replied at 26-10-2020 11:34 AM
Della, u letakla gambar so ur thread akan keluar di homepage cari. Nanti boleh ramai lagi mai sini

baik momod. nnt saya cari gambar baik punya sesuai dengan topik.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

30-9-2022 07:27 AM GMT+8 , Processed in 0.089676 second(s), 27 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list