CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
Author: dellashrill

PKP: bagaimana menjana pendapatan dengan kerjaya freelancer

  [Copy link]
Post time 3-11-2021 09:26 PM | Show all posts
wah menarik ni
i nampak ada project management and proposal writer di situ
cumanya mcam tidak layak since i am not impacted with covid 19
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 3-11-2021 09:30 PM | Show all posts
gekkou replied at 3-11-2021 09:26 PM
wah menarik ni
i nampak ada project management and proposal writer di situ
cumanya mcam tidak layak  ...

masa I join dulu, xde apa syarat pun.

sekarang je dia priority pada yang tiada pekerjaan.
Reply

Use magic Report

Post time 3-11-2021 09:32 PM | Show all posts
dellashrill replied at 3-11-2021 09:30 PM
masa I join dulu, xde apa syarat pun.

sekarang je dia priority pada yang tiada pekerjaan.

iyalah mungkin waktu ini memberi priority kepada yang benar memerlukan
bagus u share this
since i believe ramai jua tidak cakna tentang program ini
macam i
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 5-11-2021 10:12 AM | Show all posts
sebenarnya tak perlu program macam ni pun.. boleh je explore sendiri.

macam I, join dulu sebab my boss bg hint suruh resign and same time MDEC accept my application untuk join EHIA (erezeki High Apprentice Income). So, dari situ la I bermula.

Dalam batch I, dari 30 orang yang masih freelancer hanya 5 orang.

So, yang lain tu ada knowledge but not interested to fulltime in this area.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 5-11-2021 11:06 AM | Show all posts

Ini link buat sesiapa yang berminat.

https://mdec.my/glowmalaysia/



This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Post time 7-11-2021 08:06 AM From the mobile phone | Show all posts
Hebat nye u....
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 7-11-2021 08:08 PM | Show all posts

iols tak hebat pun. keje biasa-biasa je. as long as happy and financial freedom.

Reply

Use magic Report

Post time 7-11-2021 11:08 PM From the mobile phone | Show all posts
dellashrill replied at 5-11-2021 11:06 AM
Ini link buat sesiapa yang berminat.

https://mdec.my/glowmalaysia/

hi. i mmg cari org yg pandai psl ni. i dh register kt perkeso then job central dia tu.isit the same. i  dh brenti kerja for 2 years now fully hsewife. i mmg nk cari wfh punya job but im so confuse. yg u cakap ni sama ke dgn perkeso punya tu.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 8-11-2021 06:07 AM | Show all posts
nia_salina replied at 7-11-2021 11:08 PM
hi. i mmg cari org yg pandai psl ni. i dh register kt perkeso then job central dia tu.isit the sam ...




you boleh refer kat sini FAQ dia. maybe boleh contact MDEC direct is better.


https://mdec.my/glowmalaysia/


This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 8-11-2021 06:11 AM | Show all posts
nia_salina replied at 7-11-2021 11:08 PM
hi. i mmg cari org yg pandai psl ni. i dh register kt perkeso then job central dia tu.isit the sam ...


if you maksudkan yang ni, freelancer job yang I buat tak sama.


Kerja freelancer kalau utk global market you kene ada
1. laptop
2. internet yang stabil
3. 3rd language (English, Japanese, Korean and etc)
4. additional skill yang you ada. kalau tak ada, boleh belajar kat udemy, coursera and etc.




This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Post time 8-11-2021 12:00 PM From the mobile phone | Show all posts
dellashrill replied at 8-11-2021 06:11 AM
if you maksudkan yang ni, freelancer job yang I buat tak sama.



i ada all the above requirement. cuma training tu jela takde. n i mmg fluent in english n writing. cuma tak tau mana nk stat. urs sound better .tu sbb i rasa lain dari perkeso punya ni sbb yg ni max 6mth je. blh tak u guide i mana nk statt dulu
Reply

Use magic Report

Post time 8-11-2021 12:00 PM From the mobile phone | Show all posts
dellashrill replied at 8-11-2021 06:07 AM
you boleh refer kat sini FAQ dia. maybe boleh contact MDEC direct is better.



ha orait orait. il check this out today
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 8-11-2021 12:32 PM | Show all posts
nia_salina replied at 8-11-2021 12:00 PM
i ada all the above requirement. cuma training tu jela takde. n i mmg fluent in english n writing. ...

is ok walaupun terlambat.

you try check dgn MDEC k.


Reply

Use magic Report

Post time 8-11-2021 01:39 PM From the mobile phone | Show all posts
dellashrill replied at 8-11-2021 12:32 PM
is ok walaupun terlambat.

you try check dgn MDEC k.

tula sbb i ada adhd .kdg my brain ni takle nk fokus kejap baca tu kejap baca ni. pastu blur huhu. tats y i need guidance. i baca yg perkeso tu pun dh pening. tats y i dh tak boleh kerja in office..coz of my kids n my mental health issues. tq for the info beb
Reply

Use magic Report

Post time 8-11-2021 07:02 PM From the mobile phone | Show all posts
dellashrill replied at 8-11-2021 12:32 PM
is ok walaupun terlambat.

you try check dgn MDEC k.

i tgh isi the forms. but then it stated there 3options. laid off, 50percent cut off salary, unemployed graduate.
i berenti kerja on 2019. not in option how ya. shld i  choose laid off huhu
Reply

Use magic Report

Post time 8-11-2021 07:12 PM From the mobile phone | Show all posts
dellashrill replied at 8-11-2021 12:32 PM
is ok walaupun terlambat.

you try check dgn MDEC k.

o baru i nampak .they got 2 programe one is pemulih another  1 yg program biasa. ok i dh register .base on ur experience wat do i do next. tunggu or kena join program?
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 9-11-2021 01:24 AM | Show all posts
Edited by mualian at 9-11-2021 01:45 AM
nia_salina replied at 8-11-2021 07:12 PM
o baru i nampak .they got 2 programe one is pemulih another  1 yg program biasa. ok i dh register  ...
I pon dah register yg glow tu tapi macam u ckp ada 3 kategori. I pon sama macam u, dah berhenti tahun 2019. U apply yg mana ea
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 9-11-2021 08:16 AM | Show all posts
nia_salina replied at 8-11-2021 07:12 PM
o baru i nampak .they got 2 programe one is pemulih another  1 yg program biasa. ok i dh register  ...

Is better you contact MDEC directly and asked them person in charge for GLOW. Bagi diorg banyak keje sikit. Hahaha.


Reply

Use magic Report

 Author| Post time 9-11-2021 08:18 AM | Show all posts
mualian replied at 9-11-2021 01:24 AM
I pon dah register yg glow tu tapi macam u ckp ada 3 kategori. I pon sama macam u, dah berhenti tahu ...

Is better you contact MDEC directly and asked them person in charge for GLOW. Bagi diorg banyak keje sikit. Hahaha.

Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2021 10:50 AM From the mobile phone | Show all posts
mualian replied at 9-11-2021 01:24 AM
I pon dah register yg glow tu tapi macam u ckp ada 3 kategori. I pon sama macam u, dah berhenti tahu ...

yg glow je bukan glow pemulih
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

29-9-2022 07:01 PM GMT+8 , Processed in 0.083771 second(s), 20 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list