CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
View: 4113|Reply: 12

[Cadangan] Indah water?

[Copy link]
Post time 22-10-2020 04:15 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Tandas aku taik tak beralih..ada kat lubang dlm tu je... air jenye keluar.. rumah sewa aku ni dh lma xde sedut taik guna servis indah water...cmne ye? Berapa harga? Aku cek kt website diorang katanya bayaran bulanan...kalau x langgan indah water xbleh ke ni? Aku x tahu..

Rate

2

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 22-10-2020 05:05 PM | Show all posts
rumah ko pakai tangki septik yg dlm kwsn rumah ke..kalau yg tu ko panggil iwk suruh sedut. caj dia dlm rm360 kalau tak silap.

yg bayar bulan2 tu kalau rumah ko tak pakai tangki septik, tapi sambung ke loji
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 22-10-2020 05:11 PM From the mobile phone | Show all posts
matchstick replied at 22-10-2020 05:05 PM
rumah ko pakai tangki septik yg dlm kwsn rumah ke..kalau yg tu ko panggil iwk suruh sedut. caj dia d ...

Aku x thu pki septik ke  x..cmner nk cekk
Reply

Use magic Report

Post time 22-10-2020 05:24 PM | Show all posts
Esmiria replied at 22-10-2020 05:11 PM
Aku x thu pki septik ke  x..cmner nk cekk

rumah tu rumah landed kan? kt depan or belakang rumah ada tangki septik tak..biasa kalau ada yg cover besi 4 segi tu. rumah ko area mana
Reply

Use magic Report

Post time 22-10-2020 06:09 PM | Show all posts
kalau kt selangor kl dh pakai loji indah water tangki di pusatkan.

kalau rumah landed luan zone bandar biasanya ada tangki septik sendiri.   

cara kedua nak detect tangki septik guna mercun bola cam dalam video


biasa rumah landed ada sistem peparitan , kalau full tank sama ada dia limpah keluar kt parit or toilet terapung. boleh try adjust dengan indon2 untuk check sama ada tersumbat atau pun  tangki septik penuh.

nak tahu penuh ke tak? check semua toilet dan saliran air sama ada semua terapung atau sebahagian je terapung. if sebahagian terapung mostly ada tersumbat. mungkin biawak tidur dalam lubang atau pun cicak tokek duduk dalam saluran ke?





Reply

Use magic Report

Post time 22-10-2020 06:14 PM | Show all posts
rumah xde laki ke? semua wanita? benda basic camni kaka pun tahu. minta laki2 yang ada contact indon repair pair or indon kontraktor check ada tersumbat atau tak?

benda ni kadang2 tersumbat kt tangki septik je lepas jolok2 keluar semua. aliran akan normal

kalau salah hire orang memang dia kapak sampai beribu harga walhal xde apa. minta kaum laki kt rumah tu buat kerja sikit jgn malas
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 22-10-2020 07:38 PM From the mobile phone | Show all posts
CiliPadiSedap replied at 22-10-2020 06:09 PM
kalau kt selangor kl dh pakai loji indah water tangki di pusatkan.

kalau rumah landed luan zone  ...

Tahi terapung..tapi air leh ngalir...!..kdg sikit  je terapung...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 22-10-2020 07:40 PM From the mobile phone | Show all posts
CiliPadiSedap replied at 22-10-2020 06:14 PM
rumah xde laki ke? semua wanita? benda basic camni kaka pun tahu. minta laki2 yang ada contact indon ...

Kdg byk terapung..dia surut kdg2..tpi rini sikit surutnyeer
Reply

Use magic Report

Post time 22-10-2020 08:18 PM | Show all posts
Esmiria replied at 22-10-2020 07:40 PM
Kdg byk terapung..dia surut kdg2..tpi rini sikit surutnyeer

check dulu kt tangki septik mungkin tersumbat di antara tank ke tank, ambil paip pvc godak lubang saliran kt bawah supaya aliran antara dua tangki mengalir tu je. jangan panggil sedut dulu takut belum penuh lg

ni rumah landed kan? kalau xboleh juga upah indon or buruh yang boleh check.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 23-10-2020 12:04 AM From the mobile phone | Show all posts
CiliPadiSedap replied at 22-10-2020 08:18 PM
check dulu kt tangki septik mungkin tersumbat di antara tank ke tank, ambil paip pvc godak lubang  ...

Rumh yg aku duduk ni dh lma. Sejak duduk awal 2002 dulu dah x pernh sedut najis
.tu aku syak tangki penuh...  tuan rumah sewa ni malas nak cakne..duit nak..

Aku cek blik tandas tdi.. aku nmpk njis terapung dan air tu x surut.. surut punlambat.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 23-10-2020 12:05 AM From the mobile phone | Show all posts
CiliPadiSedap replied at 22-10-2020 08:18 PM
check dulu kt tangki septik mungkin tersumbat di antara tank ke tank, ambil paip pvc godak lubang  ...

Ya rumh landed..tapi area taman!
Reply

Use magic Report

Post time 25-10-2020 11:53 AM | Show all posts
kalau xde bil bulanan indah water, tangki septik la tu. Normal dalam Rm400 jugak lori dia datang sedut.

Rumah sewa elok deal dengan owner dulu tanya sapa nak cover kos. Samada owner tanggung, atau tolak sewa atau 50-50.

Reply

Use magic Report

Post time 21-12-2020 05:20 PM | Show all posts
TT, mil aku pun suruh settlekan isu ni. rumah kampung. dulu2 pernah 5 taun lepas panggil IWK datang sedut. now nak sedut sekali lagi. ni aku tengah call IWK, tp tak pickup pulak.

utk menjawab soalan kau. ye boleh je call IWK suruh datang. just sediakan wang nya saja

https://www.iwk.com.my/contact/customer-services-centres

ni website dia, call la no tu ikut negeri mana tt duduk

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

Forum Hot Topic



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

23-1-2022 08:49 PM GMT+8 , Processed in 0.088381 second(s), 23 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list