CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

123
Return to list New
Author: FanTasyCreaTioN

Naik kan seri dinding ...? Hiasan dinding...? Jom!!~ berWainscoting bersama FC

[Copy link]
Post time 18-12-2020 06:05 AM | Show all posts
FanTasyCreaTioN replied at 5-10-2020 04:47 PM
Pikir dan lega dah sebab yang 5cm tu kena pasang panjang2 ... berat

rupa2 nya nak meleka ...

oooohh begini ya
hmmm nak buat kat rumah pon tak pasti akan jadi ke dok
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 5-5-2021 05:52 PM From the mobile phone | Show all posts
FanTasyCreaTioN replied at 5-10-2020 03:54 PM
Haip!!!~ akak oi...

uwaaa nengok la karya FC haaa...

Akak pun nampak jari runcing FC tu dulu..
kikikikk
Reply

Use magic Report

Post time 5-5-2021 06:01 PM From the mobile phone | Show all posts
Akak repect wanita2 yg gigih buat benda2 gini.. Nampak senang tp x senang.. Perlukan kesabaran yg tinggi.

Nicely done!

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 19-8-2021 09:52 AM From the mobile phone | Show all posts
Nak share jugak buat winscoting masa pkp1 ritu... Gigih gergaji kayu, panjat & gam sensorang buat... walaupon lambat siap jnji puah ati..

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 19-8-2021 10:10 PM | Show all posts
kodok_hitam replied at 19-8-2021 09:52 AM
Nak share jugak buat winscoting masa pkp1 ritu... Gigih gergaji kayu, panjat & gam sensorang buat... ...
WoW

pandai nyer ... cantik la ... tengah tu cermin kan...?

gigih nyer gergaji kayu
kalo FC ... haha tak tau menyerong kemana dah

guna gam apa..?



Reply

Use magic Report

Post time 20-8-2021 12:11 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by kodok_hitam at 20-8-2021 12:22 PM
FanTasyCreaTioN replied at 19-8-2021 10:10 PM
WoW

pandai nyer ... cantik la ... tengah tu cermin kan...?


hmm x pandai mn pon FC.. nak jimat punya psl tu yg gigih buat sendiri sbb kalo upah opkos byk pulus terbang...  Aah tgh tgh tu cermin biasa tempah siap frame pastu gam jer kat dinding..
Tuk gergaji kayu iols guna alat (mitre box) nak potong serong 45°

Glue plak iols guna brand yg ni.

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 20-8-2021 12:14 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by kodok_hitam at 20-8-2021 12:21 PM

Ini lah mitre box yg dimaksudkan iteww...

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 20-8-2021 02:36 PM | Show all posts
kodok_hitam replied at 20-8-2021 12:11 PM
hmm x pandai mn pon FC.. nak jimat punya psl tu yg gigih buat sendiri sbb kalo upah opkos byk pu ...
ok boleh masuk dalam cart nanti2

FC guna gam Kangaroo jer ... boleh tahan bercinta nak membuat nya

mungkin kat rumah sendiri nanti nak try wat guna kayu ... kat kampung banyak jual kayu lengkok cantik2


FC suka buat sendiri untuk mencari kelainan ... dan semesti nya untuk cut cos


siyes cantik dan kemas uols buat tu
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 20-8-2021 02:43 PM | Show all posts
kodok_hitam replied at 20-8-2021 12:14 PM
Ini lah mitre box yg dimaksudkan iteww...
hahaha cam tau2 ja FC tak tau menda la mitre tu

pestime tau ada menda alah ni...
makaseh sesangat la sudi kongsi ilmu

nanti2 kena jenguk utube nampak nya ... nak nengok dulu camne guna ...

best kan kalo boleh hias rumah sendiri ... ikut citarasa sendiri ...lain dari orang lain


ada tips2 lain lagi dari pengalaman ... meh la share!!~


atau buka thread baru ... kot2 FC boleh juga belajar ilmu baru ...

Sekali lagi Terimakasih


Reply

Use magic Report

Post time 20-8-2021 04:43 PM From the mobile phone | Show all posts
FanTasyCreaTioN replied at 20-8-2021 02:36 PM
ok boleh masuk dalam cart nanti2

FC guna gam Kangaroo jer ... boleh tahan bercinta nak mem ...

Utk gam mana2 brand pon ok janji heavy duty nyer glue sbb kalo tak kebarangkalian utk kayu or pvc tu x melekat akan jadi.

Keja2 utk buat winscoting ni mmg x mudah ye sbb dr draw design, ukur kat dinding, potong kayu, tampal & last mengecat mmg memerlukan kesabaran yg tinggi...kalo xde kesabaran alamat bole terbengkalai le jadinya..
Mcm iols buat pon mkn minggu baru siap buat slow2 sbb xmo stress.. haha
Reply

Use magic Report

Post time 20-8-2021 05:13 PM From the mobile phone | Show all posts
FanTasyCreaTioN replied at 20-8-2021 02:43 PM
hahaha cam tau2 ja FC tak tau menda la mitre tu

pestime tau ada menda alah ni...

haha iols pon byk blajar dr utube ada jugak tya2 husband iols contoh cara betul nk potong kayu tu.. dia byk le ajar.
iols pon x reti la nk bg tips pada iols buat winscoting guna kayu lagi kemas & senang kot banding pcv or yg foam (pendapat sendiri jer tau)
cuma akan ada problem bila dinding x rata mmg stress laaa.. lekuk2 kompom akan nampak nnt tp xpe bole tampal filler sebelum nak cat.. Settle masalah.
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2021 11:54 PM From the mobile phone | Show all posts
Terjerat juga buat, tapi bukan kayu.

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2021 12:17 AM From the mobile phone | Show all posts
FanTasyCreaTioN replied at 7-10-2020 08:35 AM
harga ok tu ...
sini ntah brapa  


Sofa fella design ke?
Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2021 12:20 AM From the mobile phone | Show all posts
FanTasyCreaTioN replied at 7-10-2020 08:35 AM
harga ok tu ...
sini ntah brapa  


I pun suka pintu n tingkap cermin , sebab rumah jadi terang. Tapi I guna langsir simple. Langsir sheer
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2021 05:27 PM From the mobile phone | Show all posts
ghalibboy replied at 23-8-2021 11:54 PM
Terjerat juga buat, tapi bukan kayu.

DIY ke ni... material apa
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2021 05:28 PM From the mobile phone | Show all posts
kodok_hitam replied at 20-8-2021 04:43 PM
Utk gam mana2 brand pon ok janji heavy duty nyer glue sbb kalo tak kebarangkalian utk kayu or pvc  ...

Payah ye... nampaknya kensel la DIY...i punya tahap kesabaran yg rendah...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 14-10-2021 12:38 PM | Show all posts
tukul replied at 9-10-2021 05:28 PM
Payah ye... nampaknya kensel la DIY...i punya tahap kesabaran yg rendah...

lagi2 kalo buat sensorang silap2 bole terbengkalai projek... kalo ramai assistant yg membantu okey lah kan...
Ada bajet lebih digalakkan upah jer.. settle rumah pon x berkecah hati pon senang tgk ruang dlm umh dah lawa...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

9-2-2023 05:20 AM GMT+8 , Processed in 0.152477 second(s), 38 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list