CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: abcdotcom

Kisah 2 Keusahawanan

  [Copy link]
 Author| Post time 6-9-2020 05:14 AM From the mobile phone | Show all posts
38.Aku pi SIam beli skirt .Kat KL modal RM15 ,Siam RM6 je ....sekali turun beli 1000 helai.Naik ketapi je .Bini aku jahit blouse sendri.Macing Kang .Modal blouse n skirt 20 jual RM60 sepasang .....
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 6-9-2020 05:15 AM From the mobile phone | Show all posts
39.Kain ela plg murah Singapore.Masa tu SG1 sama dgn RM1 .Aku ikut pakcik beli Sana 80an.....Skrg JANGAN.SG1 dah RM3 LEBIH ...   
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 6-9-2020 05:17 AM From the mobile phone | Show all posts
40.Aku ank org susah Parent keje kmpung je .Umo 9 tahun aku keje psr mlm cuti sekolah smpi form 5. best keje sbb pakcik aku bw Sana sini kenal pemborong 2 KL .Jdi 80an lg aku dh kenal pemborong 2 KL ...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 6-9-2020 05:20 AM From the mobile phone | Show all posts
Insya Allah bersambung.Jadikn pengalaman aku sbg TAULDAN TELADAN.Aku nk smbung smpi 1000 kisah2 pendek spy korg sng bc.Aku tahu forumer ni suka bc ...sbb tu aku cerita pendek2 ...Aku rindu la NICK LAMA AKU SUKUNHENSEM.Agaknya boleh dapt balik tak ? Register 2005 .Masa tu Acehand bijak lagi .Dah kena kencing dengan Acong n the geng  dah edan goblok sikit2 .......
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 6-9-2020 05:32 AM From the mobile phone | Show all posts
COVID19 : Aku dpt byk masa bersama anak2 ...Aku msh ingat tahun 2015 ..aku sdg Mandi n dgr anak no 4 ckp.masa tu dia umo 7 tahun."Mak ..ayah ni kenp sibuk sgt? Kejap KL ,kejap Kela tan....ada ayah mcm xda ..." Mata aku bergenng. masa tu n aku book flight  bawa dia melancong Langkawi 4 Hari Naik flight on the spot  .Kali pertama Naik flight ..seronok la ...Mcm Datok K dapat berbinikan Tok Ti .Di Sana aku bw dia jalan2 aemua tmpt.Naik kereta label .pi pulau dayang bunting dll .Baru aku faham knp dia ckp tempohari sbb dah setahun x bw dia jalan2 .....Tahun tu jg aku dpt anak ke 5 ....Di Lngkawi Kami byk berbual ..bercerita kisah zaman kanak2 aku .Ayah masa umo 7 tahun jjmpa zoo Melaka je ....Mata aku berkaca ....Bini aku tepon Tanya Yang kat mana ? LANGKAWI ....sbb aku x plan .Aku bawa ke Sepang jumpa kawan aku sm 2 bljr oversea pensyrah Univ .Tido rumah dia.Lps solat Subuh kwn hntr aku Naik flight .............Kereta thgal dpn rumah dia 4 Hari.Bila PKP ni Pula aku tgk anak2 stress ...Biasa pi pantai,tgk wyg,main bowling DLL .....Hampir 3 bln main tepon tgk tv .aku x blh marah sbb faham ank2 ....Aku x bg keluar ...kecuali demm pi klinik je .Ramadhan tu kan Masih PKP ....Bini aku tergugur Pula .2020 ni byk ujian.Jika x ,bln 11 ni dpt baby n anak ke 6 .......Semkin Kita beriman ,semakin byk UJIAN.Jdi pi jumaat msk RM10 jgn singgit lg ....singgit tu taraf Bangla ...Kita rakyat Malaysia .
Reply

Use magic Report

Post time 6-9-2020 08:20 AM | Show all posts
DAH JUPA JIWA TENANG BELUM?
bagus semangat dan landasan hidup byk bisnes
tuan mmg otai pakair semangat randuk hawau bisnes
ilmu skill dan semangat  bisnes mmg no1
tapi nabi saw sahaabat dan org soleh yg kaya2 bisnes sbb
antaranya NIAT MEREKA NAK BANTU ORG LAIN
bila ada niat nak bantu org lain, otomatis bantuan Allah akan ada
bila ada bantuan Allah, perjalanan dan tugas jadi mudah
sptmana org pegi jihad beperang, jadi mudah sbb atas perintah
Allah rosul, ada BANTUAN, bantuan BACKUP tu la yg cerita 313 lawan 100
3000 lawan 100k, 20000 lawan 200k
mmg org Islam beperang NILAI MESTI SEDIKIT,
sbb STATISTIK MATA DUNIA SIKIT, TAPI AKHERAT BACKUP
tu rahsia makrifat Islam yg tiada dlm mana2 agama
sbb YG HAQ RAHSIA IKHLAS RAHSIA MAKRIFAT DLM IMAN ISLAM IHSAN SAJA
saya pon berminat nak menuntut ilmu ssemangat bisnes dr tuan..
hehehe
semoga dipermudah segala urusannya
Reply

Use magic Report

Follow Us
 Author| Post time 6-9-2020 09:08 AM From the mobile phone | Show all posts
rantaikendoq replied at 6-9-2020 08:20 AM
DAH JUPA JIWA TENANG BELUM?
bagus semangat dan landasan hidup byk bisnes
tuan mmg otai pakair sema ...

Pi jumpa PHD AIR LIUR BRO .......GUA BUSY TGK MOVIE ni ........
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 6-9-2020 09:14 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by abcdotcom at 19-11-2020 02:33 AM

Layannnnnnnn
   
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 6-9-2020 09:15 AM From the mobile phone | Show all posts
Baru smggu BERTIKTOK HAHA.    https://vt.tiktok.com/ZSPbcwRN/
Reply

Use magic Report

Post time 6-9-2020 09:15 AM | Show all posts
moga ko jadik hartawan billionwan nnti

manfaat perniagaan utk insan lain
Reply

Use magic Report

Post time 6-9-2020 09:31 AM From the mobile phone | Show all posts
Banyak pengalaman ko.  Ai salute.
Reply

Use magic Report

Post time 6-9-2020 09:57 AM | Show all posts
abcdotcom replied at 6-9-2020 09:08 AM
Pi jumpa PHD AIR LIUR BRO .......GUA BUSY TGK MOVIE ni ........

hahaha
phD liur tu 20thn lepas ambo dah taw dia nak jadi apa
Reply

Use magic Report

Post time 6-9-2020 09:59 AM From the mobile phone | Show all posts
Suka baca..
Amik semangat..
Reply

Use magic Report

Post time 6-9-2020 10:06 AM From the mobile phone | Show all posts
abcdotcom replied at 6-9-2020 04:43 AM
19.Aku byk mngs bc Quran ....sbb PKP blh solat bc surah pnjg 2 .....dulu rakaat pertama Al Kausar ke ...

Hehhh..surah stendet untuk marhaen macam kita kita
Reply

Use magic Report

Post time 6-9-2020 10:18 AM From the mobile phone | Show all posts
Gambar kecik2......
Reply

Use magic Report

Post time 6-9-2020 10:35 AM From the mobile phone | Show all posts
Wah..saya suka baca kisah tuan.
Betul la covid ni tuhan duga kita dgn mcm2 cara..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 6-9-2020 10:45 AM From the mobile phone | Show all posts
Best baca!
Reply

Use magic Report

Post time 6-9-2020 12:19 PM From the mobile phone | Show all posts
harap TT jaga satu nick ni lah... asyik tukar je... so stick to one. Semoga hati rawan menjadi lebih fokus lepas ni. May all good things be with u, and everyone.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 6-9-2020 01:53 PM From the mobile phone | Show all posts
adila39 replied at 6-9-2020 12:19 PM
harap TT jaga satu nick ni lah... asyik tukar je... so stick to one. Semoga hati rawan menjadi lebih ...

Mod promo buku org lai ...buku 2 gua knp x promote ? Dulu ex mod gua tepek gmbau bukuu gua dia n geng ptg kredit byk 2 smpi jd trouble maker .Acehand tahu kisahnya sbb dia bck up ex ex mod tu ....
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 6-9-2020 01:56 PM From the mobile phone | Show all posts
akies replied at 6-9-2020 10:35 AM
Wah..saya suka baca kisah tuan.
Betul la covid ni tuhan duga kita dgn mcm2 cara..

Sbb dia join n kuar jd ltk NAMA KHAS BODOH . "BANGANG ORANG DAKAH  OTAKNYA HARAMJADAH"  TU PNJG DR SINGKATAN BODOH .......

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

14-6-2024 07:07 AM GMT+8 , Processed in 0.345236 second(s), 43 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list