CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
12
Return to list New
Author: leetaemin

Penjawat awam yang tertindas

  [Copy link]
Post time 16-7-2020 02:24 PM | Show all posts
soalan dia, apa effort dia untuk balik bekerja?
ketua jabatan suruh balik bila? pkp? pkpb? pkpp?
jabatan dia buka atau tak masa original pkp?
setahu aku masih ada flight masa pkp.
kalau ada alasan dia sekadar tiket masa pkp mahal, memang bye bye la
nanti pengarah nak selamat pencen sendiri, dia hang u to dry ja

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 16-7-2020 02:49 PM | Show all posts
sama macam staf i sebelum pkp cuti. masalahnya dia kategori essential service so kena lah hadir kerja. Surat arahan kerja dah ada.  tak nak datang kerja alasan bahaya covid and  masa tu flight still on lagi.  atas budi bicara i minta kalau betul dia tak lepas nk cross state sebab pkp pergi balai polis dan minta secara bertulis.  tapi tak buat apa apa sebab dengar nasihat orang lain time pkp tak apa tak pergi kerja. Gaji dah kena tahan and tunggu tatatertib. Jabatan i bagus sape tak datang kerja org buat peragai mmg goodbye terus ambil tindakan buang kerja. Ramai lagi yang nk kerja. Ada budi bicara tapi staf pun kena la usaha

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 16-7-2020 03:14 PM | Show all posts
BigPanther replied at 16-7-2020 02:24 PM
soalan dia, apa effort dia untuk balik bekerja?
ketua jabatan suruh balik bila? pkp? pkpb? pkpp?
j ...

betul tu.. awal-awal pkp masih belum strict and flight masih ada walau limited..
kalau beliau ada surat untuk kena hadir bertugas, apa alasan dia tak nak balik?
Reply

Use magic Report

Post time 16-7-2020 06:06 PM From the mobile phone | Show all posts
PKP tu, bukan hari ni umum, hari ni terus laksana. Dalam tempoh 2 hari tu, selepas pemgumuman, sebelum perlaksanaan, apa usaha dia nak balik ke tempat kerja.
Kenalah ada bukti.





Reply

Use magic Report

Post time 17-7-2020 01:15 AM From the mobile phone | Show all posts
Ketua jabatan mmg ada hak pun
Lain lain jabatan lain lain arahannya .dan kita kena dengar ketua jabatan kita aje
I duduk kg dan dapat je rentas negeri terus bergerak ke stesen bekerja dan wfh sampai hari ni
Tp ketua jbtn yg lain ada dah yg suh masuk pejabat walau gilir2
Rasanya tak perlu stress pun .... xleh hadir tugas isi jelah cuti tahun hbs cuti tahun isi cuti tanpa gaji
Kawan2 i ramai cuti tanpa gaji masa hamil

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 17-7-2020 01:23 AM From the mobile phone | Show all posts
cik.secreto replied at 16-7-2020 02:49 PM
sama macam staf i sebelum pkp cuti. masalahnya dia kategori essential service so kena lah hadir kerj ...

Efisyen betul ni
Reply

Use magic Report

Post time 19-7-2020 12:15 PM From the mobile phone | Show all posts
putericahaya999 replied at 17-7-2020 01:23 AM
Efisyen betul ni

haruslah sis jangan orang cakap keja gov susah nak buang staf ya..yang susah tu sebab bos kesian
Reply

Use magic Report

Post time 19-7-2020 03:12 PM | Show all posts
dlm gomen, ketua immediate kita is ketua jabatan.. bukan org atasan dia.. arahan dtg dr ketua jabatan lebih kuat drpd arahan drpd pengarah ke apa ke walaupun jawatan atas drpd ketua jabatan kita.. tu yg aku faham laaaa.. setahu aku, masa pkp diumumkan, semua cuti rehat terbatal serta merta, walaupun yg dh lulus tapi belum start.. cthnya, ko amik cuti 19 mac, tp sbb pkp dh umum masa 16 mac, cuti yg dh lulus tu terus batal.. semua pekerja gomen kna ada kat stesen masing2 kecuali dgn kebenaran KJ.. bukan kena keje pun, cuma kna ada kat work stesen in case kna panggil bekerja ke apa ke.. yg dh ter-balik kg sblm pkp umum, bole stay kat kg dgn kebenaran & budi bicara KJ.. tapi sbb ada 48jam between pengumuman & pelaksanaan PKP, kebanyakan KJ panggil balik staf dok kat work stesen utk elakkan kna tatatertib.. tmpt keje aku, yg dok kg masa pkp, semua kna surat tunjuk sbb & dh kna tatatertib.. tapi masih ada yg merayu utk consideration.. semuanya kata, kan PM8 ckp stay kat kg if dh balik kg, apesal KJ plak nak pandai2 ada arahan lain drpd PM8.. macam2.. aku pun makan popcorn je la tgk.. haha  
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 23-7-2020 01:14 PM From the mobile phone | Show all posts
Ade kje xmo kje.. Yg xde kje nk kje pula.. Macam2
Reply

Use magic Report

Post time 23-7-2020 02:17 PM From the mobile phone | Show all posts
Pkp tu ada tempoh sebelum dilaksanakan. Kenapa tak cuba balik? Sayang duit nak labur? Dah tahu susah nak pregnant, kenapa la ambil risiko pergi bercuti masa pandemik. Perempuan banyak risiko kalau tengah mengandung, tambah2 dia memang ada masalah kesuburan. Kawan tt ni stress dan nak channel kemarahan dia pada bos padehal kesalahan ada juga dari pihak dia. Mungkin susah nak terima kenyataan dan kecewa sangat dengan keguguran fikiran dan emosi terganggu.
Reply

Use magic Report

Post time 23-7-2020 03:09 PM | Show all posts
patutnya dah dpt kebenarn drp pengarah tu
blok trus je ketua jab xde perasaan tu
nk dgr ckp dia je
dia igt org suka2 ke x nak balik
dah tua pon bodo
Reply

Use magic Report

Post time 23-7-2020 06:26 PM From the mobile phone | Show all posts
fifie_olin replied at 23-7-2020 03:09 PM
patutnya dah dpt kebenarn drp pengarah tu
blok trus je ketua jab xde perasaan tu
nk dgr ckp dia je ...

Tulah bezanya ketua jabatan dan staf bawahan

I dpt arahan kene keje drp opis the same day

Padahal jam dah kul 11 pagi2

Agak2 la kan tp dh dia bos
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 27-7-2020 12:45 AM From the mobile phone | Show all posts
Tapi masalah nya sekarang awak..ketua jabatan bagi tekanan kt kawan i sampai bagi ugutan semua...then effect kt kandungan dia..bukan die x cuba balik..dia cuba blik tapi not on time la..at last die dpt blik jugak kan..
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2020 08:14 AM | Show all posts
Edited by BigPanther at 27-7-2020 08:16 AM
leetaemin replied at 27-7-2020 12:45 AM
Tapi masalah nya sekarang awak..ketua jabatan bagi tekanan kt kawan i sampai bagi ugutan semua...the ...

maksudnya dia balik bila masa dia nak balik
kalau tak, nak guna alasan covi untuk horay horay?
orang kena ikut masa dia bukan dia ikut masa protokol.
gitu?
bagi ko ugutan, bagi ketua jabatan, dia dah terangkan the consequences.

Reply

Use magic Report

12
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

Category: Cinta & Perhubungan


ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

2-10-2022 02:13 PM GMT+8 , Processed in 0.077004 second(s), 19 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list