CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
123Next
Return to list New
View: 6847|Reply: 46

[Dunia] Lelaki Ini Nikahi Dua Kekasihnya Sekaligus, Ternyata Kedua-Duanya Ada Hubungan S

  [Copy link]
Post time 24-6-2020 07:28 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Seorang lelaki bernama Saepul Bahri yang berasal dari Lombok, Indonesia nekad mengahwini dua kekasihnya sekaligus.

Tindakan beraninya itu telah membuatkan keluarganya bimbang serta menangis kerana khuatir bahawa kedua-dua gadis tersebut akan bertengkar sewaktu bersanding.

Menurut Tribunnews, kedua-dua pengantin perempuan tersebut merupakan sepupu dan tinggal di Lombok Barat.

Dalam foto yang berlegar di media sosial, Saepul Bahri kelihatan memegang tangan dua wanita itu untuk dibawa ke meja akad nikah.


Salah seorang pengantin wanita itu memakai gaun berwarna kuning emas manakala seorang lagi mengenakan gaun berwarna putih.

Kedua-dua pengantin perempuan itu bernama Mustiawati dan Hariani, dan mereka adalah sepupu. Malahan, rumah mereka juga terletak bersebelahan antara satu sama lain.

Perkahwinan mereka ini telah membuatkan keluarga mereka berasa bimbang dan menangis kerana keluarganya khuatir bahawa kedua-dua mempelai wanita itu akan bertengkar sehingga menyebabkan majlis tersebut rosak.

Pun begitu, kebimbangan itu ternyata tidak pernah terjadi sepanjang majlis tersebut berlangsung.

Bahkan, kedua-dua pengantin wanita itu benar-benar akur dan ikhlas menerima keputusan Saepul untuk menikahi mereka berdua secara serentak.

Difahamkan bahawa Mustiawati dan Hariani mempunyai hubungan yang sangat rapat.

Menurut Saepul, pada awalnya dia mula bercinta dengan Mustiawati yang tidak lain tidak bukan merupakan sepupu kepada Hariani.

Namun lama-kelamaan, Saepul Bahari telah menaruh hati pada Hariani.

Saepul Bahri mendapat tahu bahawa kedua-dua mereka mahu dimadukan kerana Mustiawati dan Hariani itu mempunyai hubungan yang sangat rapat antara satu dengan lain.

Setahu saya, mereka berdua mengaku ikhlas dimadukan. Membina rumah tangga secara bertiga,” katanya.

Saepul Bahri difahamkan baru pulang dari Malaysia enam bulan yang lalu.

Dia telah berhijrah ke Malaysia selama sembilan tahun untuk mengumpul duit bagi membina rumah dan mengumpul duit untuk majlis perkahwinannya.

“Saya tidak pernah merancang untuk berkahwin dengan dua orang sekaligus. Tetapi saya suka kedua-duanya. Dan tidak disangka ianya boleh terjadi,” ujarnya.

“Kedua-duanya pendiam dan pemalu,” kata Saepul Bahri.

Kecantikan mereka berdua telah membuatkan Saepul jatuh hati dengan mereka.

“Saya tidak kisah jika mereka berdua mempunyai hubungan keluarga sekalipun, ini kerana saya ikhlas menyukai mereka berdua,” kata Saepul Bahri.

Menariknya, perkahwinan mereka seolah-olah dipermudahkan. Saepul Bahri difahamkan tidak banyak membelanjakan wang untuk majlis perkahwinannya itu.

Dia hanya membelanjakan sebanyak 2 Juta Rupiah sahaja untuk mas kahwin bagi kedua-dua calon isterinya itu. Ini bermakna, secara keseluruhan, dia hanya membelanjakan duit sebanyak 4 Juta Rupiah sahaja.

Sumber: Tribunnews





This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x

Rate

2

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 24-6-2020 09:00 PM From the mobile phone | Show all posts
Malam pertama camna.. nak kena osom dulu ke 3some
Reply

Use magic Report

Post time 24-6-2020 09:03 PM | Show all posts
Yendon lagiii...
Reply

Use magic Report

Post time 24-6-2020 09:14 PM From the mobile phone | Show all posts
3some .......
Reply

Use magic Report

Post time 24-6-2020 09:32 PM | Show all posts
sume dok serumah ye...

https://www.msn.com/en-my/lifestyle/lifestyle-buzz/indonesian-man-dates-and-marries-two-women-who-just-happen-to-be-cousins-at-the-same-time-video/ar-BB15UcTN?ocid=spartanntp


PETALING JAYA, June 24 — Indonesian man, Saepul Bahri, 28, has made headlines after marrying two women at once amid the Covid-19 outbreak.
Lombok Post reported that Saepul had been dating the women, Mustiawati and Hairani, for three months before deciding to marry them.
The akad nikah (solemnisation of marriage) ceremony took place last Saturday, June 20 and went viral on a Facebook page.
“I had never planned on marrying two of them but after falling in love with them, I just couldn’t decide on marrying one.
“I just had to marry both instead and my parents also gave me their blessings to proceed with the wedding.”

He confessed to the news portal that his two brides were in fact cousins but he didn’t mind their blood relations.
“Although both are related, it does not bother me as I love them both coupled with the fact that they both have a close relationship with each other.
“Both Mustiawati and Hairani are also ready to stay with each other and do not mind each other’s company.”
Saepul reportedly managed to save for his marriage after returning from working in Malaysia for nine months.
Saepul, who has been in Indonesia for the last six months, had enough savings to purchase a house in Lombok for his new family.
While Saepul described his two wives as shy and introverts, they however described him as a responsible and honest man.
The 28-year-old said that he will stay in one house with his two newlywed wives.






Reply

Use magic Report

Post time 24-6-2020 09:33 PM From the mobile phone | Show all posts
Make up macam tepung gomak, macam mnikah ngan hantu cina la pulak
Reply

Use magic Report

Post time 24-6-2020 09:34 PM | Show all posts



Reply

Use magic Report

Post time 24-6-2020 09:35 PM | Show all posts

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 24-6-2020 09:36 PM | Show all posts
Edited by Tinot7 at 24-6-2020 09:38 PM



Reply

Use magic Report

Post time 24-6-2020 10:12 PM From the mobile phone | Show all posts
Jejaka pulang dr malaysia yg jd rebutan
Gasak diorang la
Kalau dah sanggup tu, hadap je la nnt ombak dan badainya
Reply

Use magic Report

Post time 24-6-2020 10:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Boringkan baca pasal negara huruf IIIII ni. Ini bukan lagi ayat normal twenty years back country. Ini sudah fifty years back punya masayarakat.
Reply

Use magic Report

Post time 24-6-2020 11:13 PM From the mobile phone | Show all posts
Yang untung lelaki gak, berebut2 ler binik nak merajakan ko kan.

Reply

Use magic Report

Post time 24-6-2020 11:23 PM | Show all posts
perempuan mudah di tipudayakan lelaki.

Aku pula pantang bila tahu ditipu.

aku akan benci  org tu sampai aku nerakan dia .

Babi.
Reply

Use magic Report

Post time 24-6-2020 11:27 PM From the mobile phone | Show all posts
Suchi replied at 24-6-2020 03:13 PM
Yang untung lelaki gak, berebut2 ler binik nak merajakan ko kan.

Last2, si laki ni jadi biawak hidup...
Reply

Use magic Report

Post time 25-6-2020 12:11 AM From the mobile phone | Show all posts
Lombok... Pakai minyak pengasih ke mamat ni?
Reply

Use magic Report

Post time 25-6-2020 12:17 AM From the mobile phone | Show all posts
Balik dari Malaysia kaya raya lah mamat ni. Confirm dah ada banglo sebuah, moto preng2 sebijik, madu pun madulah asalkan kaya.
Umur baru 28 nampak tua nau laki tu
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 25-6-2020 01:11 AM From the mobile phone | Show all posts
aku honeymoon dgn shuben di lombok. pergi gili air. perempuan dia agak birah macam desperate betul nak berlaki.
Reply

Use magic Report

Post time 25-6-2020 09:20 AM From the mobile phone | Show all posts
ellejo replied at 25-6-2020 01:11 AM
aku honeymoon dgn shuben di lombok. pergi gili air. perempuan dia agak birah macam desperate betul n ...

Dia mcm trisna la kot, nk kawin jantan msia nk hidup sonang...
Reply

Use magic Report

Post time 25-6-2020 10:23 AM From the mobile phone | Show all posts
sukacactus replied at 24-6-2020 10:12 PM
Jejaka pulang dr malaysia yg jd rebutan
Gasak diorang la
Kalau dah sanggup tu, hadap je la nnt omb ...

Kat sana kalo pulang dr msia tu okb..apalagi dah 9 tahun mengumpul duit di msia..dgn cara apa tak tau ler kan
Reply

Use magic Report

Post time 25-6-2020 10:47 AM From the mobile phone | Show all posts
tikusmontok replied at 25-6-2020 10:23 AM
Kat sana kalo pulang dr msia tu okb..apalagi dah 9 tahun mengumpul duit di msia..dgn cara apa tak  ...

Iya lah
Masing2 boleh buat rumah batu
Kalau x, rumah berlantaikan tanah aje la
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

26-9-2022 04:02 AM GMT+8 , Processed in 0.099038 second(s), 23 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list