CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT
Search
Carian Terbanyak:
12Next
Return to list New
View: 7923|Reply: 31

Necronomicon - Book of the Dead

  [Copy link]
Post time 1-5-2020 11:35 AM | Show all posts |Read mode
Edited by capiloton at 1-5-2020 11:37 AM

sempena PKP ni, banyak benda aku study.
last night aku terserempak dengan subject nih,
terus layan cari info sampai sahur.

siapa yang ada study pasal Necronomicon,
dan peminat cosmic horror HP Lovecraft,
boleh share info di sini.

pada yang tak tahu, dan berminat nak tahu,
tengok video ni dulu for overview.




Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
 Author| Post time 1-5-2020 11:37 AM | Show all posts
The Necronomicon - All You Need to Know About the Worlds Most Dangerous Book



Necronomicon: Everything You Should Know


Reply

Use magic Report

 Author| Post time 1-5-2020 11:39 AM | Show all posts

Magic, Monsters and the Search for the Real Necronomicon



The Necronomicon What Is It? Who Wrote It? The History Of The Necronomicon

Reply

Use magic Report

Post time 1-5-2020 12:14 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku park dulu.. Sat g aku baca.. Otak hang jap.. Hahahha.
Reply

Use magic Report

Post time 1-5-2020 01:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Nampak menarik thread ni sebab sebelum ni tak pernah dengar pasal benda ni
Reply

Use magic Report

Post time 1-5-2020 01:52 PM | Show all posts
thank you for recommending this superb channel Mysterious Middle East
Reply

Use magic Report

Post time 1-5-2020 01:54 PM From the mobile phone | Show all posts
Erm titi kena ulas sikit summary
Amik masa gak nak layan video dan sumber tu
Reply

Use magic Report

Post time 1-5-2020 02:12 PM | Show all posts
The Necronomicon, also referred to as the Book of the Dead, or under a purported original Arabic title of Kitab al-Azif, is a fictional grimoire (textbook of magic) appearing in stories by the horror writer H. P. Lovecraft and his followers.

sumber: Wiki
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 1-5-2020 02:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Nampak menarik, sib baik video intro tak panjang sgt
Reply

Use magic Report

Post time 1-5-2020 02:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Familiar dengan buku ni #dota2
Reply

Use magic Report

Post time 1-5-2020 10:24 PM | Show all posts
Edited by fefeeling at 1-5-2020 10:28 PM

ehhh aku ada buku ni kat rumah, husband punya punya lah tebal...




This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Post time 1-5-2020 10:31 PM | Show all posts
husband aku cakap it's about gothic literature... aku xpnah bukak buku tu, ada je kat bookcase bersusun dgn buku2 lain genre horror jugak... aiyohhhhh
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 1-5-2020 10:34 PM | Show all posts
sarah82 replied at 1-5-2020 12:14 PM
Aku park dulu.. Sat g aku baca.. Otak hang jap.. Hahahha.

menarik nih.
mana tau boleh guna untuk control uols punya saka family, hihi

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 1-5-2020 10:35 PM | Show all posts
hatiluka replied at 1-5-2020 01:51 PM
Nampak menarik thread ni sebab sebelum ni tak pernah dengar pasal benda ni

memang menarik. try la study sket2
tengok video tu semua jer.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 1-5-2020 10:38 PM | Show all posts
tupaiterbang replied at 1-5-2020 01:52 PM
thank you for recommending this superb channel Mysterious Middle East

my pleasure. channel tu memang best.
yang Night Terrors pun best gak,
even subjek ni semua banyak yg iols dah katam,
tapi banyak jugak benda baru yang iols baru tahu.

contoh nya Biringan City and Encantos people.
very interesting.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 1-5-2020 10:39 PM | Show all posts
KIM.K replied at 1-5-2020 01:54 PM
Erm titi kena ulas sikit summary
Amik masa gak nak layan video dan sumber tu

tak boleh nak ulas.
sebab baru start malam tadi, belum katam lagi subjek nih

Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
 Author| Post time 1-5-2020 10:45 PM | Show all posts
hyie replied at 1-5-2020 02:12 PM
The Necronomicon, also referred to as the Book of the Dead, or under a purported original Arabic tit ...

yesza. the interesting part dia ni wandering kat gurun ereb selama 10 tahun,
mencari Nameless City (Iram of the Pillars), tempat jin2 dan giants tinggal.
kata City ni ada mention dalam Quran, iols tengah cari surah yang mana.

dan dia juga pernah pegi ke ancient city Memphis,
the oldest city in egypt, cari ilmu magic Firaun.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 1-5-2020 10:47 PM | Show all posts
fefeeling replied at 1-5-2020 10:31 PM
husband aku cakap it's about gothic literature... aku xpnah bukak buku tu, ada je kat bookcase bersu ...

wahh menarik nya,
baper muka surat tu?
boleh snap sket sape writer dia, n list of content tak?


Reply

Use magic Report

Post time 1-5-2020 11:00 PM | Show all posts
capiloton replied at 1-5-2020 10:47 PM
wahh menarik nya,
baper muka surat tu?
boleh snap sket sape writer dia, n list of content tak?
...

pages dia ada dlm 800+


This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 1-5-2020 11:07 PM From the mobile phone | Show all posts
capiloton replied at 1-5-2020 10:34 PM
menarik nih.
mana tau boleh guna untuk control uols punya saka family, hihi

Saka family aku x dtg tanpa sebab
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT

Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

8-8-2022 05:42 AM GMT+8 , Processed in 0.187825 second(s), 23 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list