CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
12Next
Return to list New
View: 4792|Reply: 28

Ashraf Muslim - Kalau Degil, Kami Pesakit Covid-19 Akan Jaga Roadblock

  [Copy link]
Post time 20-4-2020 10:37 PM | Show all posts |Read mode

Kredit foto: Instagram ashrafmuslim



Geram agaknya dengan segelintir pihak yang masih berdegil, pelakon Ashraf Muslim menerusi Instagramnya menyeru rakyat Malaysia supaya mematuhi Perintah Kawalan Pergerakan (PKP).

"Wahai rakyat Malaysia. Tolong jangan terlalu dedahkan diri di luar. Duduk rumah baik-baik dan keluar rumah bila perlu untuk beli barang sahaja. Kalau tetap berdegil kami, pesakit Covid-19 akan jaga ‘roadblock’, mahu ke?” luahnya.


Ashraf yang positif Covid-19 dan kini menerima rawatan di Hospital Sungai Buloh kemudian menjelaskan bahawa ia sekadar gurauan dan berharap orang ramai menghormati PKP serta mendengar nasihat kerajaan.


  


“Jangan marah ye, ini hanya gurauan. Kepada rakyat Malaysia, hormatilah perintah kerajaan. Sekejap je ni," katanya yang turut meminta orang ramai bersabar dengan situasi negara sekarang.


Sebelum ini, Ashraf merupakan salah seorang selebriti Malaysia yang disahkan positif COVID-19 selepas Puteri Aishah dan PU Riz.


Ashraf dan Puteri Aishah dijangkiti wabak itu selepas pulang dari menjalani penggambaran drama 'Demi' di Scotland bersama Ben Amir, Puteri dan Hasnul Rahmat pada 31 Mac lalu.


Puteri Aishah dikhabarkan telah sembuh daripada wabak ini. Moga Ashraf Muslim dan semua pesakit Covid-19 juga akan segera sembuh. Yang penting, semua kena patuh dengan PKP untuk memutuskan rantaian penularan wabak Covid-19 ini. - CARI



Rate

2

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 21-4-2020 09:50 AM From the mobile phone | Show all posts
Bagus juga approach tu, komfem takde yg berani keluar
Reply

Use magic Report

Post time 21-4-2020 09:55 AM | Show all posts
semoga cepat sembuh
Reply

Use magic Report

Post time 21-4-2020 09:57 AM From the mobile phone | Show all posts
heleh.. Patutnya kita cakap gini kat awak dulu masa awak sibuk keluar. Semoga cepat sembuh acerap
Reply

Use magic Report

Post time 21-4-2020 10:03 AM | Show all posts
bagus jugak..degil gedegang semuanya pun
Reply

Use magic Report

Post time 21-4-2020 10:05 AM From the mobile phone | Show all posts
Masa seronok dulu knp xfikir gini? Gws
Reply

Use magic Report

Post time 21-4-2020 10:13 AM From the mobile phone | Show all posts
Sian awak..........
Reply

Use magic Report

Post time 21-4-2020 10:41 AM | Show all posts
fam semua sihat ke x? moga cepat sembuh
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 21-4-2020 10:49 AM From the mobile phone | Show all posts
ek eleh...
Reply

Use magic Report

Post time 21-4-2020 10:49 AM From the mobile phone | Show all posts
Ada betul laa dia cakap kan....again dia sendiri pun keluar negara atas sebab contract kerja...tak bole nak solely salahkan dia laaa....tapi dia alert and aware ape yg dia patut lakukan....
Reply

Use magic Report

Post time 21-4-2020 11:06 AM | Show all posts
dia ni kepam sejak berbini 2 dan beranak 4.tak hensem macam dulu
Reply

Use magic Report

Post time 21-4-2020 11:08 AM | Show all posts
hazada replied at 21-4-2020 11:06 AM
dia ni kepam sejak berbini 2 dan beranak 4.tak hensem macam dulu

kang ensem2 dapat no 3 plak. tak pepasal.
Reply

Use magic Report

Post time 21-4-2020 11:18 AM | Show all posts
hazada replied at 21-4-2020 11:06 AM
dia ni kepam sejak berbini 2 dan beranak 4.tak hensem macam dulu

Faktor usia uol..
heols dah 40 thn..memanglah akan kepam beransur2..xkan helok selamanyer..gitchew


Reply

Use magic Report

Post time 21-4-2020 11:38 AM From the mobile phone | Show all posts
semoga cepat sembuh ye puteri aishah dah negatif
Reply

Use magic Report

Post time 21-4-2020 11:39 AM | Show all posts
Aku tak anggap gurau, aku setuju je. Mana tak patuh kasi batuk ngan bersin depan depa. Biar mampus...
Reply

Use magic Report

Post time 21-4-2020 11:47 AM From the mobile phone | Show all posts
hazada: dia ni kepam sejak berbini 2 dan beranak 4.tak hensem macam dulu

Tengok depan2 cair gak la..
Maybe xreti filter pic etc.,
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 21-4-2020 11:57 AM From the mobile phone | Show all posts
lattehazelnut replied at 21-4-2020 11:47 AM
Tengok depan2 cair gak la..
Maybe xreti filter pic etc.,

Iye ke... Hensem ke...? Iolss suke die dulu Msa bujAng... Kire ade rupe. Jua
Reply

Use magic Report

Post time 21-4-2020 12:11 PM | Show all posts

    Bias!!!
Reply

Use magic Report

Post time 21-4-2020 12:14 PM From the mobile phone | Show all posts
To my concern,u kena covid sbb ko yg pergi oversea time2 covid ni kan. So tak perlu nak over
Reply

Use magic Report

Post time 21-4-2020 02:05 PM From the mobile phone | Show all posts
selipar_hijau: Bagus juga approach tu, komfem takde yg berani keluar


Ibarat hantar zombie kan jaga roadblock. Mcm cerita the walking dead. Semua pakat tak berani keluar sbb merata ada zombie
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

30-9-2022 05:39 AM GMT+8 , Processed in 0.089004 second(s), 26 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list