CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
Author: bawangkecik

Dituduh Menunjuk, Ibu Hanis Zalikha Dikecam Riak Tayang Duit Belanja

    [Copy link]
Post time 18-4-2020 12:52 PM | Show all posts

adooiiii..camni pun boleh....props yang diperlukan untuk flatlay
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 18-4-2020 12:57 PM | Show all posts
Lailerthee replied at 18-4-2020 12:41 PM
I sempat baca caption sebelum dia edit. Kata nya lebih kurang "td suami hulur duit, hanis bagi katan ...

i rasa bukan ayat putar belit...dia nak beritahu yang peel laki dia memang suka ikt duit dgn getah.. ini bermakna x kira la withdraw dri ATM atau dapat dari anak, dia akan ikat getah..done bekap maknani..heheheh..
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2020 12:57 PM From the mobile phone | Show all posts
pearl.silver replied at 18-4-2020 12:52 PM
Memang ada chuols.. Klu org tua gini.. U transfer snyp2 1k tiap bulan pun dia x pandang tau.. Tp k ...

tapi tak baik tau mak retis buat camni..anak2 ramai, kesian la kat anak yang kurang mampu tu
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2020 01:01 PM From the mobile phone | Show all posts
arffa replied at 18-4-2020 10:52 AM
Aunty karsinah ni mmg groom cara hidup orang have have. Baca blog dia dulu mmg gaya orang kaya. Ta ...

Dia x kaya tp bak kata org perak biar pape asal bergaya.hahaha
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2020 01:03 PM From the mobile phone | Show all posts
I mcm ada nampak dia post kata anak lelaki dia bagi belanja kan..tak silap WhatsApp tu dia ss kan. Bukan main memuji ke langit dia ckp anak dia baik bla bla wpun anak dia baru start meja, firasat I kuat mengatakan post dia tuju pada hz. Dan2 2-3 hari lepas tu post kata hz bagi duit
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2020 01:08 PM From the mobile phone | Show all posts
Teringat kawan iolls repost. Betapa she adore keknis nie beri duit pada mak dia.  Siap siap kata dia pun sejenis begitu hanto mak umrah tggung belanja dapo segala . Memesan agr beri banyak ya pada mak bapk agar jd contoh pada adik beradik lain.  
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2020 01:09 PM From the mobile phone | Show all posts
munchkin replied at 18-4-2020 11:19 AM
Sedikit sebanyak anak2 lain mesti terasa. Jenis mak toksik gini.

Kan..kalau anak seorg je oklah..ni apa perasaan anak2 yg lain...mak mcm ni lah kdg2 buat  hubungan adik beradik antara anak x berapa baik...
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2020 01:12 PM From the mobile phone | Show all posts
anak bagi duit
puji tak jejak tanah
anak tak bwk holiday
keji cecah atap rumah

tua bangka berulang alik ke mekah pun peel tetap gitu. nasib larrr anak2 karsinah
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 18-4-2020 01:12 PM From the mobile phone | Show all posts
kelas prop makcik.
bior kan je la mokcik2 kiah nak upgrade jadi makcik kaia gitu.

akak pun ada sedara mara yg post barang anak2 bagi. tp dia post pun jarang2. hadiah birthday dpt jam seratus dua, sebagai menghargai. tp kalau dah ko pos duit cash beribu2 ikat getah tu mmg mcm menjemput la time2 ni

jarang jumpa mak bapak retis level2 retis bijaknya.
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2020 01:13 PM From the mobile phone | Show all posts
Labulababibu replied at 18-4-2020 10:13 AM
Memang suka menunjuk pun..   Selalu menayang rumah dia yg besar tu tp selit2 dgn alhamdulillah, bers ...

Dan taknputus putus dgn word katira tu...ucap alhamdullilah je tak blh ke
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2020 01:13 PM From the mobile phone | Show all posts
Sheolls ni bila nk berubah.

Dari dlu suke dok sindir org including laki sendiri.

One time Hanis and Hairul travel tak bwk die pun die sindir.
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2020 01:14 PM From the mobile phone | Show all posts
Aai2 replied at 18-4-2020 01:09 PM
Kan..kalau anak seorg je oklah..ni apa perasaan anak2 yg lain...mak mcm ni lah kdg2 buat  hubungan ...

Tu kita kena bijak sikit. My bil biras kena cam ni. My spouse depa suruh ignore. Tapi how to ignore dah kena duduk sekali. Selalu compare anak2 mana bagi itu ini duit barang. My bil biras bagi apa termampu. Tapi mil dok compare2.

Bil and sil biras hubungan jadi dingin.

Kami tak masuk campur. Nak compare ke apa, tak ambil port.
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2020 01:18 PM From the mobile phone | Show all posts
munchkin replied at 18-4-2020 01:14 PM
Tu kita kena bijak sikit. My bil biras kena cam ni. My spouse depa suruh ignore. Tapi how to ignor ...

Kesian anak2 yg dpt org tua mcm ni...bkn semua  anak perangai yg sama walaupun lahir dr rahim dan benih yg sama,dididik cara yg sama...mak yg menjadi toksik utk anak2
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2020 01:20 PM From the mobile phone | Show all posts
Kayanyaaa anak solehah dan menantu lembam mak nani
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2020 01:21 PM From the mobile phone | Show all posts
Makcik ni mmg suka menunjuk pun
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2020 01:23 PM From the mobile phone | Show all posts
ALDRIN replied at 18-4-2020 12:19 PM
3-4 ribu tuuu..ntah brp lama menabung, ada org takat 2-3 ribu dlm purse hari2 takde kesah nak menu ...

Ciri2 tu semua dia ada.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 18-4-2020 01:23 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by munchkin at 18-4-2020 01:27 PM
Aai2 replied at 18-4-2020 01:18 PM
Kesian anak2 yg dpt org tua mcm ni...bkn semua  anak perangai yg sama walaupun lahir dr rahim dan  ...


Bila kita nak clear mind dari toxicity siap hantar video anak derhaka. 3 kali hantar. Kami tak respond or tunjuk reaction

Cuba melalui Sil, bagitahu mil aku terasa. Spouse aku ignore buat biasa. Tak jalan cuba melaui Bil, bagitahu mil aku terasa. Still spouse aku ignore.

Tapi sil and bil saling terasa dgn each other. Mil mengadu domba. Biras i kena jerit dek sil. Sil jerit kat spouse i. Nasib bil and spouse on each others side.

Drama sangat lol
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2020 01:25 PM From the mobile phone | Show all posts
nad014 replied at 18-4-2020 12:26 PM
jaga la hati anak2 yg lain, tak dapat bagi sebanyak itew.
dia jarang up ank yg lain cth kakak dia?
...

Betul. Lain la anak tu sorang je.
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2020 01:27 PM From the mobile phone | Show all posts
arffa replied at 18-4-2020 10:52 AM
Aunty karsinah ni mmg groom cara hidup orang have have. Baca blog dia dulu mmg gaya orang kaya. Ta ...

bukan kaya pun..asal setinggan.dia yg cite kat blog dia dulu
acah2 prominent jah...tp perangai tetap pprt..model 80an tu yg tak boleh blah tu
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2020 01:29 PM From the mobile phone | Show all posts
aechae replied at 18-4-2020 12:34 PM
Amek gmbar cuti CNY lps kot...smpan dlu skang bru tayang kt public

Sebelum post ni, ada jugak buat post bagi tahu anak yg sorang tu dah transfer RM500 dlm account dia.
Mcm nak bandingkan aje.
Tapi kan.. Mak akak x pernah bagi tau anak lain si A bagi berapa, si B bagi berapa sampai la si E bagi berapa.. Kitorang semua transfer je. Bila kasi tahu dah transfer, terus dia “Syukur Alhamdulillah . Moga Allah limpahkan rezeki kewangan, rezeki kesihatan dan kebahagiaan sekeluarga “
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

18-8-2022 03:25 AM GMT+8 , Processed in 0.074886 second(s), 19 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list