CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

12
Return to list New
Author: Cari-Azza

Sanggup Tipu Tempat Tinggal Sebab Nak Dapat Zakat Selangor & KL

  [Copy link]
Post time 18-4-2020 01:50 AM | Show all posts
sialan ada rm38k mintak zakat
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 18-4-2020 02:16 AM | Show all posts
ramai je yg menipu utk dpt zakat...kwn2 aku pon ada gak, tipu bantuan pendidikan...geram je aku
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2020 02:30 AM | Show all posts
Jujurlah semua... jgn terambil hak org
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2020 07:02 AM From the mobile phone | Show all posts
Best sgt ke amik hak org? Ke depa pikir, sume nak free? Ke depa pikir ini mmg hak depa?
Org tamak selalu rugi. God is watching us.

Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2020 07:28 AM | Show all posts
Di atas dunia ni memang ada golongan yang malas bekerja dan mahu duit dan makanan datang kepada mereka secara percuma.
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2020 08:16 AM From the mobile phone | Show all posts
Hmm.. ikut screenshot tu mcm online banking.. mcm mana org lain boleh check acc dia? Duit masuk tu pulak dr perkeso.. adakah org ni dpt bantuan pencet ilat? Kdg2 ada cerita yg kita xtau.. kena clarify dulu screenshot tu
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2020 09:00 AM From the mobile phone | Show all posts
Kawan ai kerja ngan zakat. Dia ckap memang kena siasat dulu, dah dpt bantuan dr mana mana ke sebelum ni. Dan dia ckap sekarnag bil bil memang zakat tak tanggung dah sebab banyak amik kesempatan. Dah bayarkan nanti mintak lagi. Tgk bil melambung lagi.
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2020 09:58 AM From the mobile phone | Show all posts
sweetpea911 replied at 18-4-2020 08:16 AM
Hmm.. ikut screenshot tu mcm online banking.. mcm mana org lain boleh check acc dia? Duit masuk tu p ...

Kan. Aku wonder benda yg sama. Mana dpt screenshot tu. Kalau dpt pencen ilat, mmg dia x mampu kerja la. Tapi kira bnyk jgk pencen dia dpt tu
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 19-4-2020 04:57 PM From the mobile phone | Show all posts
Macam mana boleh tgk akaun savings diorg ni eh? Tapi bagus jgk laa kantoikan jenis2 celaka mcm ni.. mintak dia bayar penalti 38K sbb menipu
Reply

Use magic Report

Post time 19-4-2020 05:37 PM | Show all posts
sweetpea911 replied at 18-4-2020 08:16 AM
Hmm.. ikut screenshot tu mcm online banking.. mcm mana org lain boleh check acc dia? Duit masuk tu p ...

My thoughts exactly masa tengok ada debit dari perkeso tu...kalau dia dpt pencen ilat perkeso, dia layak la mohon zakat...duit banyak dalam akaun mungkin duit insurans masuk ke...pegawai zakat ni kena siasat betul2...jgn tengok duit banyak dah assume mcm2...
Reply

Use magic Report

Post time 19-4-2020 08:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Alahaiii dalam bank aku ada rm38 je pon, aku x minta zakat... lagi kaya dari aku org ni tp minta zakat .... malunya...
Reply

Use magic Report

Post time 19-4-2020 09:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Teringat kat sohai manusia tersangkak di bumi ni. Macam mana dia boleh dapat bantuan zakat ye.
Reply

Use magic Report

Post time 19-4-2020 10:41 PM From the mobile phone | Show all posts
annehuda replied at 17-4-2020 04:14 PM
aku bkn frontliner tp aku terlibat gak dlm beri bantuan ni.  byk gak aku terima aduan

1. mintak k ...

I harap u lebih bertegas dalam pemberian bantuan. Apa apa pun kesabaran u memang tinggi berurusan dengan manusia macam ni. I kesal sikap ketua kampung yang macam tu. I harap u teruslah jalankan tugas u dengan amanah and semoga urusan u dipermudahkan sebab u cuba berlaku adil, meletakkan pada yang berhak. Semoga kita semua dikurniakan rasa syukur dengan apa yang kita ada dan dijauhi dari mengambil yang bukan hak kita. Aminnn
Reply

Use magic Report

Post time 20-4-2020 02:35 AM From the mobile phone | Show all posts
Oh boleh suka2 check ke details acc bank org cmtu
Menakutkan

Tapi bank i xde duit pun

Boleh mohon zakat la ye
Reply

Use magic Report

Post time 20-4-2020 02:38 AM | Show all posts
tak faham.. tu duit simpanan dia keseluruhan ke atau duit zakat di beri 38k semua....
tapi kalau betul simpnan banyak tu awat pakcik mintak zakat... pi la melabur...
Reply

Use magic Report

Post time 20-4-2020 02:40 AM | Show all posts
ramai je macamni... tu ada seko founder produk cermin.... pung pang pung pang jualan 60 ribu sebulan... last2 pergi mohon bantuan prihatin nasional... duit dalam akaun masuk 34k katanya propa... tapi masih mohon bantuan prihatin nasional...

tapi dekat fb posting biasa lah... alhamdulilah... syukurrr... rezeki dari tuhan... terima kasih allah atas rezeki ni...


fake nya manusia2 macamni... macam mana lah hidup deorang...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT