CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: R2D2

[Tempatan] COVID-19. e-Bazar tak dibenarkan

  [Copy link]
Post time 16-4-2020 05:09 PM From the mobile phone | Show all posts
qicki replied at 16-4-2020 05:00 PM
kan....kalau penjual buat makanan caca marba pon dah boleh terus pangkah....tetibe mcm dapat idea  ...


yup especially benda makanan ni....aku very particular...also harap penjual musiman seperti ini meletakkan tanggungjawab yg paling tinggi terhadap pelanggan2 dari sudut piawaian kebersihan serta cara pengendalian penyedian makanan itu sendiri...dan jgn dok fikir tentang soal untung rugi sahaja...

hmmmmm
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 16-4-2020 05:12 PM | Show all posts
keputusan yg tepat
Reply

Use magic Report

Post time 16-4-2020 05:25 PM From the mobile phone | Show all posts
missus_meow replied at 16-4-2020 05:12 PM
keputusan yg tepat

bak kata @mbhcsf...a no brainer that dont even need a second to decide...


haaaaaaaa
Reply

Use magic Report

Post time 16-4-2020 05:41 PM From the mobile phone | Show all posts
Grose replied at 16-4-2020 05:07 PM
muncung la dia lepas ni...?

quack quack quack.

mulut dia memang mcm itik pun...
Reply

Use magic Report

Post time 16-4-2020 06:57 PM From the mobile phone | Show all posts
Muncung itik lak kluar
Reply

Use magic Report

Post time 16-4-2020 07:16 PM From the mobile phone | Show all posts
Yg e-bazaar kat taman pakai delivery, ok je kan?
Reply

Use magic Report

Post time 16-4-2020 07:21 PM From the mobile phone | Show all posts
E bazaar bukankah bermakna online bazar,kan..
Yg tak dibenarkan buka ni e bazaar ke atau bazaar fizikal..
Reply

Use magic Report

Post time 17-4-2020 01:29 PM From the mobile phone | Show all posts
Kena harap jiran2 lah yang rajin buat kuih, boleh order untuk berbuka.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 17-4-2020 01:49 PM | Show all posts

Kenapa tak contohi Pulau Pinang?


eBazar Ramadan

Adalah diharapkan portal eBazar Ramadan MBSP, https://www.mbsp.gov.my/ menjadi pusat sehenti secara dalam talian demi memudahkan aktiviti jual beli ketika pelaksanaan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) dan juga bagi sepanjang bulan Ramadan serta pada musim perayaan Aidilfitri nanti.

Portal berkaitan boleh dibaratkan seperti ‘one stop center’ atau pusat sehenti bagi penjaja di Seberang Perai, hanya dengan satu paparan, para pembeli boleh memperoleh senarai nama restoran atau menu makanan yang diidamkan tanpa perlu keluar demi pematuhan PKP.

Berita Penuh : https://www.buletinmutiara.com/kon-yeow-harap-ebazar-ramad…/

Video : https://www.facebook.com/buletinmutiara/videos/215328596398111/
Reply

Use magic Report

Post time 17-4-2020 02:00 PM From the mobile phone | Show all posts
A big no to e Bazar...
Tolong la..kesian Kat polis,askar kena hadap traffic yg Akan Makin macam haram klu ebazar ni implement..
Pose lagi..jgn selfish NK penuhkn perut ke..
Guna je kemudahan ehailing sedia Ada..
Klu kkm,askar,pdrm lumpuh spe nak take over..
Korang jugak yg meroyan nanti..
Stop being selfish semata2 NK mkn sedap..mnyusahkn org lain..
Simpan la sikit sympathy Kat fronliner tu.

#akubuatclaimcovid
Reply

Use magic Report

Post time 17-4-2020 02:03 PM From the mobile phone | Show all posts
Grose replied at 16-4-2020 03:01 PM
mau juga dengar komeng nuormuso?

atau kita dah boleh agak?


Oklah tu..yg atas dah putuskan x payah. Semua ikut lah. Ni bukan zaman pee esh yg PM kata A, PM tepi tetap buat B. PM cina buat C. Ikut lah mana yang baik. Tak payah nak klua sesak sesak pi ambik makanan. Biar grab hantar je.
Reply

Use magic Report

Post time 17-4-2020 02:24 PM | Show all posts
saya heranlah mcm mana covid boleh berjangkit ...mcm masih lagi misteri...takkanlah pasal gosok mata terus masuk itu virus..
Reply

Use magic Report

Post time 17-4-2020 02:33 PM | Show all posts
Auntie's seposen.

Kalau takder bazar Ramadhan ataupun e-bazar Ramadhan, tak sempurna ker ibadah puasa kita?

Sebenarnya byk lagi nak tulis, tapi sbb seposen jer, so byk tu jer lah. Bagi sejentik jer.
Reply

Use magic Report

Post time 17-4-2020 02:42 PM From the mobile phone | Show all posts
Bagus la dibatalkan
Reply

Use magic Report

Post time 17-4-2020 02:44 PM From the mobile phone | Show all posts
R2D2 replied at 16-4-2020 03:13 PM
lepas order e-bazar
kemudian pick-up di Stadium Bkt Jalil
dh tentu byk kereta

So restoran yg mana guna food panda grab bagai tu jela yg boleh bukak masa ramadan ni kan.
Drive thru pun xleh kan.
Yg tinggal umah apartmen ade byk block tu. leh la kot niaga dlm wassep grup  block masing2.
Reply

Use magic Report

Post time 17-4-2020 03:05 PM From the mobile phone | Show all posts
auntieagony replied at 17-4-2020 02:33 PM
Auntie's seposen.

Kalau takder bazar Ramadhan ataupun e-bazar Ramadhan, tak sempurna ker ibadah p ...

tunggu aunty punya 50sen la...senang satu kali bantai....seposen seposen ni tak berbaloi the effort....


heeeeeeeeeeee
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 17-4-2020 03:08 PM From the mobile phone | Show all posts
Suchi replied at 17-4-2020 02:44 PM
So restoran yg mana guna food panda grab bagai tu jela yg boleh bukak masa ramadan ni kan.
Drive  ...

boleh contact...puan @ropinki....dengar citer dari selipar jepun sampai kueh keria gula melaka , cucur badak semua ada...harga kawan kawan...




heeeeeeeeeeeeeeeeeee
Reply

Use magic Report

Post time 17-4-2020 03:11 PM From the mobile phone | Show all posts
ashilalat replied at 17-4-2020 02:03 PM
Oklah tu..yg atas dah putuskan x payah. Semua ikut lah. Ni bukan zaman pee esh yg PM kata A, PM  ...


yg atas bab doa aja ok la....


heeeeeeeeeeeeeee
Reply

Use magic Report

Post time 17-4-2020 04:03 PM From the mobile phone | Show all posts
teen_angelJB replied at 17-4-2020 01:00 PM
A big no to e Bazar...
Tolong la..kesian Kat polis,askar kena hadap traffic yg Akan Makin macam har ...

Setujoooooooo
Reply

Use magic Report

Post time 17-4-2020 04:08 PM From the mobile phone | Show all posts
Simunggu replied at 17-4-2020 01:24 PM
saya heranlah mcm mana covid boleh berjangkit ...mcm masih lagi misteri...takkanlah pasal gosok mata ...

Mata, hidung dan mulut. Sama macam virus influenza.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

5-10-2022 08:36 PM GMT+8 , Processed in 0.179459 second(s), 18 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list