CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 2842|Reply: 18

"Tolong Naikkan Pangkat Abang Ni" - Usaha Pak Guard Hospital Dapat Puj

  [Copy link]
Post time 20-3-2020 11:36 AM | Show all posts |Read mode



Beberapa langkah pencegahan dikuatkuasakan Kementerian Kesihatan Malaysia(KKM) ekoran penularan wabak Covid-19. Salah satu langkah KKM ialah memastikan bilangan pengunjung yang ingin melawat pesakit di hospital telah dihadkan.


KKM menegaskan bahawa waktu lawatan di semua hospital telah dipendekkan bagi mengelak penularan jangkitan Covid-19 di hospital.


Namun begitu, orang ramai dilihat tidak mengendahkan amaran tersebut dan mengunjungi hospital seperti biasa. Siap bawa kanak-kanak lagi.


Mujurlah ada pengawal keselamatan seperti individu ini yang berusaha memberi penerangan kepada pelawat di hospital.






Video berdurasi 33 saat itu memaparkan seorang pengawal keselamatan hospital memberi arahan kepada orang ramai berkenaan jumlah pelawat yang dibenarkan melawat seseorang pesakit.


Seorang pesakit hanya dibenarkan menerima kunjungan 2 orang pelawat pada satu-satu masa dan kanak-kanak di bawah umur 12 tahun tidak dibenarkan masuk.


Usaha pengawal keselamatan ini telah menerima pujian dari KKM dan orang ramai.












Kredit foto: Twitter KKMPutrajaya



Ayuh rakyat Malaysia. Patuhilah saranan KKM kerana ianya adalah untuk kebaikan anda jua.-CARI

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 20-3-2020 11:48 AM From the mobile phone | Show all posts
Tu apasal nampak budak kecik kat hospital??
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2020 11:49 AM From the mobile phone | Show all posts
Hahahahha. Terima kasih bang.
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2020 12:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Stress agaknya abg guard ni bila dah cakap berpuluh kali pelawat taknak dengar. Tu yg keluar intonasi macam tu
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2020 12:37 PM | Show all posts
Semoga urusan seharian abang dapat dipermudahkan
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2020 12:52 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku cadangkan abg guard ni masuk politik. Gaya cakap mcm menteri, even better than sesetengah menteri.
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2020 02:53 PM From the mobile phone | Show all posts
Orang malaysia ni kebanyakkannya tak nk Dengar nasihat

Cakap molek... Hang ketegaq

Bila cakap kasaq.... Hang kata kurang ajaq


Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2020 03:10 PM | Show all posts
alang alang dah kurang staf

sila serap abam nih jadik mo or nurse

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 20-3-2020 04:07 PM | Show all posts
djzara81 replied at 20-3-2020 12:52 PM
Aku cadangkan abg guard ni masuk politik. Gaya cakap mcm menteri, even better than sesetengah menter ...

semua org ko nak ajak masuk politik
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2020 04:14 PM | Show all posts
bagus la.. pak guard bg arahan dgn btol..
yg family degil stil angkut ank2 kecik dh knapa la....
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2020 04:50 PM | Show all posts
Baguslah ada yang beri peringatan buat mereka yang tak tahu atau yang buat2 lupa
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2020 06:36 PM From the mobile phone | Show all posts
Public speaking dia bagus ni.. Ada eye contact. Ada pause.. Ada penekanan kpd beberapa perkataan.. Ada intonasi yg betul..
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2020 10:08 PM From the mobile phone | Show all posts
steady abang guard. tahniah atas kesabaran
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2020 10:09 PM From the mobile phone | Show all posts
tipuware replied at 20-3-2020 06:36 PM
Public speaking dia bagus ni.. Ada eye contact. Ada pause.. Ada penekanan kpd beberapa perkataan.. A ...

betul betul. terang jelas
Reply

Use magic Report

Post time 21-3-2020 02:25 AM From the mobile phone | Show all posts
Gud job abam guard...
Reply

Use magic Report

Post time 21-3-2020 02:46 PM From the mobile phone | Show all posts
Mcm penceramah dakwah.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 21-3-2020 08:33 PM From the mobile phone | Show all posts
Pak guard patut pegang rotan
Reply

Use magic Report

Post time 21-3-2020 11:10 PM From the mobile phone | Show all posts
Harap abang guard Hospital seri Manjung yg viral iras sejibik sufian suhaimi tu pun buat kerja mcm ni jgk...
Reply

Use magic Report

Post time 23-3-2020 09:13 AM | Show all posts
Pak guard yang tegas macam ni baru lah orang ramai akan ikut arahan.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

29-11-2022 03:10 PM GMT+8 , Processed in 0.278310 second(s), 45 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list