CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

12Next
Return to list New
View: 4360|Reply: 31

"Banyaknya J*bur Di Rumah" - Dato LCW Terkejut Orang 'Tapau' Berbondon

  [Copy link]
Post time 19-3-2020 12:12 PM | Show all posts |Read mode
Gara-gara arahan Perintah Kawalan Pergerakan yang dilaksanakan baru-baru ini, ramai juga di antara kita yang bertindak untuk memenuhi stok makanan di rumah masing-masing.

Kredit foto: Carian Google


Tidak terkecuali juga buat jaguh badminton nombor satu negara, Datuk Lee Chong Wei yang telah memuat naik satu 'posting' di laman instagram beliau di mana beliau menzahirkan perasaan terkejut dan marah terhadap individu yang kurang prihatin dengan orang lain.

"Dua hari lepas, ada khabar angin restriction order berkenaan coronavirus ini.So Mew Choo pun suruh pergi beli apa yang patut untuk 2 minggu ini,"
  



Dan setibanya beliau ke pasar taya, menurutnya, terlalu ramai orang yang berlumba-lumba seperti ada marathon troli.

"Time i sampai supermarket, aduhai! Ramainyer auntie dan makcik-makcik, macam lumba marathon trolly!,"


"Tapi toilet paper i terlambat. Ternganga I tengok mamat depan I tapao 10 bag tisu jamban! Banyaknyer 'jubur' kat rumah." tulis Chong Wei lagi.


Gaya penulisannya yang berseloroh itu menumbulkan geli hati pengikut Instagram yang membaca nukilannya itu. Dalam luahannya lagi, akibat semakin ramai yang menyerbu, LCW ambil keputusan untuk beredar kerana sedar virus Covid-19 amat mudah merebak.



Kredit foto: Carian Google

Dia turut menitipkan pesanan supaya masyarakat tidak terlalu cemas menghadapi krisis global ini dan meminta semua rakyat untuk mengkuarantinkan diri di rumah dan tidak kemana-mana dalam usaha untuk mengekang pandemik ini.


"Cara paling baik kita membalas budi dan menyumbang kembali adalah dengan #STAYHOME," akhirinya dengan tanda pagar 'Duduk di rumah'.- CARI


Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 19-3-2020 12:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Boleh tahan sense of humour DLCW niee
Reply

Use magic Report

Post time 19-3-2020 01:16 PM From the mobile phone | Show all posts
Tak tahan gelak dari semalam..
And masih gelak lagi hari ni..sebab ayat dia sangat lawak..hihiii

Nway salute you DLWC for your kind reminders and respect..

May God help us all~
Reply

Use magic Report

Post time 19-3-2020 01:17 PM From the mobile phone | Show all posts
Dari 1st time baca smpi skrg aku tergelak tgk ayat dia tu
Reply

Use magic Report

Post time 19-3-2020 01:20 PM From the mobile phone | Show all posts
Nanti datok boleh praktif basuh punggung dengan ayor..lebih suci
Reply

Use magic Report

Post time 19-3-2020 01:21 PM | Show all posts
LCW kena paham xtvt semburit pn kena pakai tuisu jugak
Reply

Use magic Report

Post time 19-3-2020 01:22 PM From the mobile phone | Show all posts
Walau legend tahap mana pun, mem kat rumah tetap kena ikut.
Mrs always right {:good
Reply

Use magic Report

Post time 19-3-2020 01:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Dia mmg tulis dlm bahasa melayu ke atau dah translate ni?
Lawak laaa hai
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 19-3-2020 01:57 PM From the mobile phone | Show all posts
hahaha tergelak akuuu baca..
Reply

Use magic Report

Post time 19-3-2020 02:02 PM From the mobile phone | Show all posts
hadoi.. iols pun terhibur..  terburai gelak
Reply

Use magic Report

Post time 19-3-2020 02:56 PM From the mobile phone | Show all posts
Suchi: Dia mmg tulis dlm bahasa melayu ke atau dah translate ni?Lawak laaa hai

Mmg dia tulis dlm melayu.
Reply

Use magic Report

Post time 19-3-2020 03:03 PM From the mobile phone | Show all posts
Love LCW
Reply

Use magic Report

Post time 19-3-2020 03:07 PM From the mobile phone | Show all posts
Baca somewhere, ada org translate. Ayt asal dri Lee dlm english
Reply

Use magic Report

Post time 19-3-2020 03:18 PM From the mobile phone | Show all posts
bagus LCW ni, harap rakyat kaum dia ikutla nasihat dia..tgk belah pulau slumber lepak minum kedai
Reply

Use magic Report

Post time 19-3-2020 03:18 PM From the mobile phone | Show all posts
Memang tergelak masa baca kat ig dia semlm.group wasap antar pn masih gelak.
Apa nak jawap kat mem kalau x de tisu tandas..
Reply

Use magic Report

Post time 19-3-2020 03:38 PM From the mobile phone | Show all posts
Akak tak sangka Chong Wei lucu orangnya.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 19-3-2020 03:41 PM | Show all posts
Dah angin sangat ler tu sampai tersembur perkataan tu
Reply

Use magic Report

Post time 19-3-2020 04:12 PM | Show all posts
setepek LCW bagi
Reply

Use magic Report

Post time 19-3-2020 04:39 PM From the mobile phone | Show all posts
epuepy replied at 19-3-2020 03:07 PM
Baca somewhere, ada org translate. Ayt asal dri Lee dlm english

Dia tulis dlm BM. Tapi campur2 jugak sikit dengan English.
Tapi word jubor tu memang dia tulis terang2...
Reply

Use magic Report

Post time 19-3-2020 04:42 PM From the mobile phone | Show all posts
ok ni kelakar. #beconsiderate #stayhome
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

9-12-2022 06:03 PM GMT+8 , Processed in 0.109815 second(s), 43 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list