CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
12Next
Return to list New
View: 2836|Reply: 24

[Tempatan] Follow my youtube ZevFei

  [Copy link]
Post time 19-3-2020 10:01 AM | Show all posts |Read mode
Edited by top5complete at 26-2-2021 07:09 PM

Follow my youtube ZevFei

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 19-3-2020 10:06 AM From the mobile phone | Show all posts
Japs, iols is konpius...  dia tak payah pakai mask, baju biru apa sumer bagai ke?
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 19-3-2020 10:08 AM | Show all posts
Tinot7 replied at 19-3-2020 10:06 AM
Japs, iols is konpius...  dia tak payah pakai mask, baju biru apa sumer bagai ke?

kan tu contoh.. kat dalam bilik tu tiada mayat covid la
Reply

Use magic Report

Post time 19-3-2020 10:10 AM From the mobile phone | Show all posts
Tinot7 replied at 19-3-2020 10:06 AM
Japs, iols is konpius...  dia tak payah pakai mask, baju biru apa sumer bagai ke?

Ni demo je...
Reply

Use magic Report

Post time 19-3-2020 10:12 AM From the mobile phone | Show all posts
top5complete replied at 19-3-2020 10:08 AM
kan tu contoh.. kat dalam bilik tu tiada mayat covid la

Ooo.. ingatkan dlm beg tu ada sbb mamat sebelah tu pakai sumer benda..
Reply

Use magic Report

Post time 19-3-2020 10:12 AM From the mobile phone | Show all posts
Macam kursus pengurusan jenazah bukan pakai mayat betul
Reply

Use magic Report

Post time 19-3-2020 10:12 AM From the mobile phone | Show all posts
honeybucuk replied at 19-3-2020 10:10 AM
Ni demo je...

Ok tengkiu...
Reply

Use magic Report

Post time 19-3-2020 10:17 AM | Show all posts
kat mekah sendiri pun terus Kebumikan kat Msia banyak sogeh menyusahkan orang  dan Virus soh dia je buat.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 19-3-2020 11:06 AM From the mobile phone | Show all posts
Perkongsian yg bagus utk dipelajari oleh semua umat islam
Reply

Use magic Report

Post time 19-3-2020 11:07 AM From the mobile phone | Show all posts
bizsari replied at 19-3-2020 10:17 AM
kat mekah sendiri pun terus Kebumikan kat Msia banyak sogeh menyusahkan orang  dan Virus soh dia je  ...

Kalau jadi macam wuhan, ini jelah penghormatan terakhir boleh bagi pada seseorang sebelum letak bodybag kat alley
Reply

Use magic Report

Post time 19-3-2020 11:14 AM From the mobile phone | Show all posts
@MeghanK ni pakcik ni ada ajar cara nak urus mayat covid..ada y sy baca circulate dlm group,ckp akn urus sebagaimana dorg  urus jenazah Ebola.hehehe
Reply

Use magic Report

Post time 19-3-2020 11:15 AM From the mobile phone | Show all posts
salmon-suki replied at 19-3-2020 11:14 AM
@MeghanK ni pakcik ni ada ajar cara nak urus mayat covid..ada y sy baca circulate dlm group,ckp akn  ...

owh thank you tag iols..nanti iols tengok video dia
Reply

Use magic Report

Post time 19-3-2020 11:18 AM From the mobile phone | Show all posts
KIM.K replied at 19-3-2020 11:07 AM
Kalau jadi macam wuhan, ini jelah penghormatan terakhir boleh bagi pada seseorang sebelum letak bo ...

Bayangkan kalo jd mcm kat wuhan.. Yg nurse n doc kat atas merawat pesakit it x berhenti2.. Yg tayamum kan jenazah pun x henti2.. Yg India Bakar Mayat pun x henti2.. Yg cina n Kristin pun gan upacara dia org. Ya Allah tkt memikir kan nye
Reply

Use magic Report

Post time 19-3-2020 11:26 AM From the mobile phone | Show all posts
ina_na replied at 19-3-2020 11:18 AM
Bayangkan kalo jd mcm kat wuhan.. Yg nurse n doc kat atas merawat pesakit it x berhenti2.. Yg taya ...


Macam karma yang berulang2. Tak berhenti tayammum jenazah

Dalam American Horror Stories tu, tiap2 season membayangkan watak yg sama buat mistake yang sama. Ulang lagi ulang lagi


Reply

Use magic Report

Post time 19-3-2020 12:12 PM From the mobile phone | Show all posts
Tinot7 replied at 19-3-2020 10:12 AM
Ooo.. ingatkan dlm beg tu ada sbb mamat sebelah tu pakai sumer benda..

Nmpk dlm beg tu mcm ada org kn
Reply

Use magic Report

Post time 19-3-2020 12:16 PM | Show all posts

Soalan:-
1. So selepas ditayamum, adakah mayat akan dikafankan?

2. Jika tidak dikafankan adakah mayat akan dimasukkan dlm body bag dan ditanam sekali dlm tanah?

3. Bagaimana dgn sembahyang jenazah?  Adakah diguna pakai sembahyang jenazah ghaib?





Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 19-3-2020 12:46 PM From the mobile phone | Show all posts
DARSITA replied at 19-3-2020 12:16 PM
Soalan:-
1. So selepas ditayamum, adakah mayat akan dikafankan?


1. Dlm tu ada balut dgn kain putih selapis..
Then balut dgn plastic bag 2 lapis..then tanam...

2. Solat mcm biasa je..cukupkan fardu kifayah je la..
Reply

Use magic Report

Post time 19-3-2020 12:53 PM | Show all posts
honeybucuk replied at 18-3-2020 08:46 PM
1. Dlm tu ada balut dgn kain putih selapis..
Then balut dgn plastic bag 2 lapis..then tanam...

...
1. Dlm tu ada balut dgn kain putih selapis..
Then balut dgn plastic bag 2 lapis..then tanam...

2. Solat mcm biasa je..cukupkan fardu kifayah je la..

Aii tgk video https://mforum1.cari.com.my/foru ... ead&tid=1193763

Menyayat Hati, Jenazah Mangsa Pertama Covid - 19 Dikebumikan, Tiada Yang Boleh Dekati


Jadi macamana nak disolat jenazah?




Reply

Use magic Report

Post time 19-3-2020 02:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Leonclay replied at 19-3-2020 12:12 PM
Nmpk dlm beg tu mcm ada org kn

Tu la psl.. terkejut beruk masa tgk tadi
Reply

Use magic Report

Post time 19-3-2020 03:59 PM | Show all posts
Semoga penghujung hayat kita dalam keadaan baik2.
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

7-10-2022 04:17 AM GMT+8 , Processed in 0.081534 second(s), 22 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list