CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
Author: Cari-Saiful

Sajat Sentuh Kaabah, Punca Tuhan Turunkan Bala Covid-19?

  [Copy link]
Post time 18-3-2020 08:43 PM From the mobile phone | Show all posts
Tt saiful ni mmg suka sangat up thread pasal bangjat
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 18-3-2020 08:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Orang2 tabligh ramai kena jangkitan bala sebab uztaz mulut celupar ke?
Reply

Use magic Report

Post time 18-3-2020 08:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku x setuju dgn penyata an ustaz ni. Aku masih bersangka baik dgn Allah. Covid19, masjidil haram kosong bukan asbab drpd sajat, jd Allah hukum hambanya yg lain. Dia yg maha mengetahui. Sajat tak kena pun covid. Statement mcm ni menjauhkan dakwah kita kpd non-Muslim.
Reply

Use magic Report

Post time 18-3-2020 08:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Ustaz tu kot nak trol tapi siapa yg percaya nasib la in the end both ways mengena hahahaaa abang jat sentap. Diq xnak komen ke pasal JPN dah sahkan jantina dia lelaki tu?
Reply

Use magic Report

Post time 18-3-2020 08:57 PM From the mobile phone | Show all posts
ustaz pun bajet2 bagus, tau pulak rahsia Tuhan sbb turunnye bala covid ni, c sajad ni pun same ko btelekung pi mekah masuk raudhah habia pompuan2 ori tsentuh dgn ko semayang xsah sbb ko berpunai..dua2 aku menyampah c ustaz dgn c sajad
Reply

Use magic Report

Post time 18-3-2020 09:32 PM From the mobile phone | Show all posts
Hahaha...mungkin jgk la ...
Reply

Use magic Report

Post time 18-3-2020 09:33 PM From the mobile phone | Show all posts
Xyah bg dia ni atensyen. Sama gak dngan alep sokree.

Btw, geli iols nengok tinshit bertiktok
Reply

Use magic Report

Post time 18-3-2020 09:33 PM From the mobile phone | Show all posts
jgn layan bangjat tu lapar attention je. makin dilayan makin dibuat2
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 18-3-2020 10:30 PM From the mobile phone | Show all posts
susukambingbest replied at 18-3-2020 07:02 PM
Eh eh bamjat ni terasa please ye dia ckp LELAKI bertelekung bkn perempuan brtelekung. Bamjat kan p ...

Siapa mkn cili, dia la terasa pedasnya
Reply

Use magic Report

Post time 18-3-2020 10:36 PM From the mobile phone | Show all posts
Bamjat glabah bubis ni naperr?? Kan dia ckp psl org lain???
Reply

Use magic Report

Post time 19-3-2020 12:41 AM From the mobile phone | Show all posts
Tak pasal-pasal batman pun terlibat sama {:smile
Reply

Use magic Report

Post time 19-3-2020 02:17 AM From the mobile phone | Show all posts
biozipstar replied at 18-3-2020 06:54 PM
aku mcm nak tersetuju...

lepastu kan... kalau Allah sayang kite, sesikit2 apa pun bercakap Allah ...

Yang pasal mekah tu... Haze pengacara motif viral ada share cerita... Bila sampai kaabah... Ustaz kata jangan pikir banyak benda... Tapi dia degil... Dia selalu fikir tentang semua benda lepas tu judge knp ada jam yg tinggi kat sebelah kaabah tu.. Dia leka and lupa berdoa depan kaabah...
Yg sajat ni, mana dia tahu agensi semua tu tak terima balasan? Lambat atau cepat je balasan nye...
Bangga sangat ni Allah tak bagi balasan kat dia...
Bukan bila tak terima balasan lagi menyeramkan ke... Sebab Allah tak peduli dah....
Reply

Use magic Report

Post time 19-3-2020 05:44 AM From the mobile phone | Show all posts
Bamjat mmg ada buat salah. Tapi kita sendiri taktau pengakhiran hidup bamjat mcm mana. Kalo ikut mastika harusla busuk, berat, keluar nanah bagai. Harap bamjat sempat berubah & bertaubat sblm tutup mata. Kok ya nak jadi pondan pon pakai la pakaian yg decent, perangai yg classy.

Reply

Use magic Report

Post time 19-3-2020 07:20 AM From the mobile phone | Show all posts
Aku tak tahu sbb dia ke tak
Tp inilah cth2 klu bala turun
Dia kne kat semua
Bkn org yg brdosa saje
Reply

Use magic Report

Post time 19-3-2020 07:22 AM From the mobile phone | Show all posts
susukambingbest replied at 18-3-2020 07:02 PM
Eh eh bamjat ni terasa please ye dia ckp LELAKI bertelekung bkn perempuan brtelekung. Bamjat kan p ...

Betul lah. Ustaz tu takde petik nama siapa2, kenapa nak terasa kalau dia betul seorang wanita
Reply

Use magic Report

Post time 19-3-2020 07:27 AM From the mobile phone | Show all posts
timah03 replied at 19-3-2020 02:17 AM
Yang pasal mekah tu... Haze pengacara motif viral ada share cerita... Bila sampai kaabah... Ustaz  ...

Ustaz mutawif sajat dah kne buang keje dah
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 19-3-2020 07:33 AM From the mobile phone | Show all posts
Menurut opinion aku yg jahil ni..bkn sbb sajat covid ni ada dan mekah tutop,tp ntahlah disebalik mekah tutop tu ada mksud tersirat jgn cemarkan tanah suci,gn melawan hukum tuhan disana...and yes,terus cuci kain kaabah...dan sebahagian dr kita kt msia dok ckp,kes sajat kes terpencil,ignore jelah...xde tindakan..skrgg haa,msia pon kne covid teruk x kira la punca dr tabligh ka pak uda ka tp mmg kne tempias bala satu msia..jauh kt sudut hati aku nk kata sajat one of berjuta yg mnyumbang jgk bala cumanya dlm bentuk bala convid..bkn gempa ke banjir bsr ke hape
Reply

Use magic Report

Post time 19-3-2020 07:40 AM From the mobile phone | Show all posts
Kurex replied at 18-3-2020 07:31 PM
Setiap musibah yg datang,adalah sebab diri sendiri.. Even Nabi Yunus pun dia "sesungguhnya aku menza ...

Setuju dgn kamu.
Bila kau buat status camtu... Sah2 kau tau impact nya org akan mengecam bangjat...  Org akan bersyak wasangka...  
Reply

Use magic Report

Post time 19-3-2020 08:31 AM | Show all posts
Bodohnya ustaz sekolah ke tidak.
Reply

Use magic Report

Post time 19-3-2020 09:15 AM From the mobile phone | Show all posts
Kau takleh nak komplen, jat. Bahana yg kau tempah sendrik kot.... Aku yg non muslem ni pun nak salahkan kau hina agama sendrik yg buatkan bala skrg ni. I dont have issues with lgbt, tp the person itself, attitude dia. Kalo jenis jahanam cam kau ni mmg aku pangkah truih.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT


Forum Hot Topic

 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

4-10-2022 07:26 AM GMT+8 , Processed in 0.074520 second(s), 18 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list