CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

123Next
Return to list New
View: 4383|Reply: 42

Pilu! Cinta Abadi Warga Emas Di Sebalik Dinding Kaca Kuarantin Covid-19

[Copy link]
Post time 17-3-2020 09:47 AM | Show all posts |Read mode




Beberapa keping gambar yang diperolehi DailyMail.com menunjukkan sepasang warga emas, Dorothy Campbell, 88, menemui suaminya, Gene, 89, yang dikuarantin disebabkan COVID-19.


Difahamkan, anak lelaki mereka, Charlie turut berada di samping ibunya untuk membantu wanita itu berhubung dengan bapanya melalui telefon bimbit.


Gene kelihatan gembira dan lebih bersemangat apabila diziarah isterinya sebelum mereka berpisah, tidak tahu bila akan bertemu kembali.











Sumber foto: Dailymail/Getty Images







Difahamkan, Dorothy berasa amat terdesak untuk menghubungi suaminya pada hari tersebut, setelah pusat itu melarang kunjungan pelawat dari dalam pusat kuarantin.


Gambar tersebut telah diambil di Life Care Center yang terletak di Kirkland, Washington. Ramai risau dengan keadaan keluarga mereka yang dimasukkan ke dalam pusat jagaan ini. Namun, usaha itu diharap dapat membendung penyakit ini dari terus tersebar.


Purata pesakit yang dimasukkan ke dalam pusat jagaan tersebut memiliki penyakit kronik dan penyakit yang berpanjangan. Hal ini pasti menjadikan diri mereka amat mudah mengalami komplikasi jika penyakit COVID-19 tidak dijaga dengan rapi.


Apa-apa pun, gambar pasangan emas dan anaknya amat menyayat hati. Ketika sebegini, hanya kekuatan pertalian darah sahaja yang dapat menaikkan semangat untuk terus hidup.  - CARI

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 17-3-2020 09:53 AM From the mobile phone | Show all posts
...sedihnya..moga uncle cepat sembuh
Reply

Use magic Report

Post time 17-3-2020 10:02 AM From the mobile phone | Show all posts
Aku menangis ok.. Cinta mati betul..
Reply

Use magic Report

Post time 17-3-2020 10:03 AM | Show all posts
Sedihlah~
Moga cepat sihat.
Reply

Use magic Report

Post time 17-3-2020 10:10 AM From the mobile phone | Show all posts
Setakat pilu2 di medsos tapi tak menjaga orang tua takpayah la ye. Dipandang sinis

Kudos anak lelaki beliau
Reply

Use magic Report

Post time 17-3-2020 10:15 AM From the mobile phone | Show all posts
camnela dorang stay in love until umor 80an. aku tengok laki aku je dah sakit ati.
Reply

Use magic Report

Post time 17-3-2020 10:18 AM | Show all posts
agongnya cinta nenek dan atok
Reply

Use magic Report

Post time 17-3-2020 10:19 AM From the mobile phone | Show all posts
ellejo: camnela dorang stay in love until umor 80an. aku tengok laki aku je dah sakit ati.

Hahahahhahahah. Gaduh juge tu
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 17-3-2020 10:21 AM | Show all posts
sorry.. aku tercari2 mana la suami dia yg aku nampak imbasan pompuan tu je... bila aku tengok betul2, baru nampak dekat tepi...
Reply

Use magic Report

Post time 17-3-2020 10:24 AM | Show all posts
so much love
Reply

Use magic Report

Post time 17-3-2020 10:26 AM From the mobile phone | Show all posts
Benda2 yg kita selalu tgok dlm filem kini semakin menjadi reality..
Reply

Use magic Report

Post time 17-3-2020 10:47 AM From the mobile phone | Show all posts
biasanya bila dah tua..dah kedut seribu..masa tu mcm otak dah waras skit boleh pikir siapa sebenarnya yg ssh snang terima kita seadanya. i yakin..diorg ni masa muda2 pon cam kita gak..hiruk pikuk hingar bingar berkelahi sial cilaka sakit hati sesama pasangan. cuma jodoh diorg panjang dan kuat smapi ke tua.
Reply

Use magic Report

Post time 17-3-2020 10:49 AM | Show all posts
my heart
Reply

Use magic Report

Post time 17-3-2020 10:51 AM From the mobile phone | Show all posts
ellejo replied at 17-3-2020 10:15 AM
camnela dorang stay in love until umor 80an. aku tengok laki aku je dah sakit ati.

Diorg ni dh bersama puluh2 tahun..hang baru bape tahun..diorg dah lalui mcm2
Reply

Use magic Report

Post time 17-3-2020 10:52 AM | Show all posts
yuki812 replied at 17-3-2020 10:47 AM
biasanya bila dah tua..dah kedut seribu..masa tu mcm otak dah waras skit boleh pikir siapa sebenarny ...

kita selalu admire satu couple chinese ni...pagi2 berbasikal...apek ni bwk ahso g breakfst...oh alangkah indahnya tua kedut tp masih loving2
Reply

Use magic Report

Post time 17-3-2020 11:12 AM From the mobile phone | Show all posts
ellejo replied at 17-3-2020 10:15 AM
camnela dorang stay in love until umor 80an. aku tengok laki aku je dah sakit ati.

Jgn risau, selalu yg panas bersama Tu yg berkekalan sampai akhir hayat..haha
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 17-3-2020 11:14 AM From the mobile phone | Show all posts
ellejo replied at 17-3-2020 10:15 AM
camnela dorang stay in love until umor 80an. aku tengok laki aku je dah sakit ati.

Uiksss...  Bahaya ni...  Kau kene sihir keee
Reply

Use magic Report

Post time 17-3-2020 11:17 AM From the mobile phone | Show all posts
ellejo replied at 17-3-2020 10:15 AM
camnela dorang stay in love until umor 80an. aku tengok laki aku je dah sakit ati.

Kalau tetap bersama masih sayanglah tu.
Reply

Use magic Report

Post time 17-3-2020 11:17 AM | Show all posts
semoga dipermudahkan segala urusan
Reply

Use magic Report

Post time 17-3-2020 11:23 AM | Show all posts
sedih tgk...huuhuhuh
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

28-11-2022 06:57 PM GMT+8 , Processed in 0.113677 second(s), 43 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list