CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT
Search
Carian Terbanyak:
123Next
Return to list New
View: 4707|Reply: 53

[Dunia] Wabak H5N1 di China lagi

  [Copy link]
Post time 2-2-2020 09:38 AM | Show all posts |Read mode
berlaku di wilayah Hunan, membunuh 4,500 ayam. kerja pembersihan sedang dijalankan.


A "highly pathogenic" strain of the H5N1 bird flu has been reported in China's Hunan province, Chinese officials said, according to a Saturday report from Reuters.

The outbreak was reported on a farm in the city of Shaoyang in the Hunan province, according to China's Ministry of Agriculture and Rural Affairs. Of the 7,850 chickens on the farm where the outbreak occurred, 4,500 died of the H5N1 avian flu, Reuters reported.

The Chinese government said it culled 17,828 chickens as a result of the H5N1 outbreak, per Reuters.

Per the United States Geological Survey, the bird flu is deemed "high pathogenic" based on its ability to kill birds.

[size=13.3333px]

https://news.cgtn.com/news/2020-02-01/H5N1-bird-flu-kills-4-500-chickens-in-central-China-NJH1lLhwNq/index.html

Rate

2

View Rating Log

Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 2-2-2020 09:58 AM From the mobile phone | Show all posts
Tu lah pelahap sangat gatal nak makan ayam itik puyuh semua. Kan dah cash dapat penyakit. Makan babi tonyok je kan elok,  selamat dari Korona  Avian flu segala macam tuh
Reply

Use magic Report

Post time 2-2-2020 09:58 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by FanTasyCreaTioN at 3-2-2020 06:38 AM

Duplicated post
Reply

Use magic Report

Post time 2-2-2020 09:58 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by FanTasyCreaTioN at 3-2-2020 06:39 AM

Duplicated post
Reply

Use magic Report

Post time 2-2-2020 10:01 AM From the mobile phone | Show all posts
pyropura replied at 2-2-2020 09:58 AM
Tu lah pelahap sangat gatal nak makan ayam itik puyuh semua. Kan dah cash dapat penyakit. Makan babi ...

Smpai 3x hang no.. emmbetul.. patutmkn bewak jahh.. mesti slmat..tak pun mkn tahi lembu
Reply

Use magic Report

Post time 2-2-2020 10:06 AM From the mobile phone | Show all posts
pyropura replied at 2-2-2020 09:58 AM
Tu lah pelahap sangat gatal nak makan ayam itik puyuh semua. Kan dah cash dapat penyakit. Makan babi ...

Jgn excited sgt le...puncanya dr babi jugak kan..ayam mkn taik babi..dpt h5n1
Reply

Use magic Report

Post time 2-2-2020 10:06 AM From the mobile phone | Show all posts
cashhhhhhhhhhhhh
Reply

Use magic Report

Post time 2-2-2020 10:07 AM From the mobile phone | Show all posts
Seperti biasa supachai lupa on otak...bela babi boleh dpt swine flu h1n1, JE dan lain2...
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
 Author| Post time 2-2-2020 10:11 AM | Show all posts
sebelum ni ada report wabak H5N6 di wilayah Xinjiang yang membunuh 13 ekor itik, tarikh januari 20, 2020.

https://www.reuters.com/article/ ... egion-idUSKBN1ZJ0X3
Reply

Use magic Report

Post time 2-2-2020 10:16 AM | Show all posts
Malang bertimpa buat mereka belum pun selesai kes Corona Virus dah ditambah pulak dengan  H5N1 bird flu pula
Reply

Use magic Report

Post time 2-2-2020 10:19 AM From the mobile phone | Show all posts
arnauld replied at 2-2-2020 10:07 AM
Seperti biasa supachai lupa on otak...bela babi boleh dpt swine flu h1n1, JE dan lain2...

Aku tau, cuma nak sindir lobaicai yg sering lupa bila salahkan Cina sembrono makan ular kelawar tatkala ada korona. Now salahkan aksi makan ayam itik lah. Bila datang swine flu baru salahkan perbuatan makan tonyok
Reply

Use magic Report

Post time 2-2-2020 10:20 AM From the mobile phone | Show all posts
pyropura replied at 2-2-2020 10:19 AM
Aku tau, cuma nak sindir lobaicai yg sering lupa bila salahkan Cina sembrono makan ular kelawar ta ...

Babi tu dah biasa kotor kan...kelawar tu mcm extra kotor..ko dah mkn ke..sedap le
Reply

Use magic Report

Post time 2-2-2020 10:21 AM From the mobile phone | Show all posts
harisbee replied at 2-2-2020 10:06 AM
Jgn excited sgt le...puncanya dr babi jugak kan..ayam mkn taik babi..dpt h5n1

Yg makan ular tu pun korona nya berpunca dari kelawar. So?
Reply

Use magic Report

Post time 2-2-2020 10:37 AM From the mobile phone | Show all posts
pyropura replied at 2-2-2020 10:21 AM
Yg makan ular tu pun korona nya berpunca dari kelawar. So?

Mkn benda2 kotor ni bawak penyakit...so cina pengotor
Reply

Use magic Report

Post time 2-2-2020 10:39 AM From the mobile phone | Show all posts
harisbee replied at 2-2-2020 10:37 AM
Mkn benda2 kotor ni bawak penyakit...so cina pengotor

So ayam itik kotor lah yer?
Reply

Use magic Report

Post time 2-2-2020 10:47 AM From the mobile phone | Show all posts
Ni semua agenda yahudi nk jatuhkan ekonomi China...
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 2-2-2020 10:58 AM From the mobile phone | Show all posts
Yg bgs nye kan skrg ni aku p eon.. Org cina Malaysia ckp b. Melayu gan anak2 deme.. Anak deme terpingga2 je bl mak bapak ckp b.melayu.. Nak gelak pun ade.. Tah2 ade kot forumer dlm ni bc.. Tkt org Ingat deme cina dr China.. Tp yg ampun ramai gak prc.. Sabo je la tgk fesyen dia org.. Mcm2 btl skrg ni..
Reply

Use magic Report

Post time 2-2-2020 11:04 AM | Show all posts
gelojohnya pemakan babi tu.  sampai 3 dia post.  mcm tak sempat2.  
Reply

Use magic Report

Post time 2-2-2020 11:11 AM From the mobile phone | Show all posts
Aku baca dulu virus nipah tu sorg melayu muslim pon x kena..mula2 saspek nyamuk..ujung2 rupanya puncanya babi gak..bunuh semua babi stop trus virus tu..hurm..

Babi haram mmg ade for a reason.why la mereka masih melahap. Aku saspek muslim way of slaughtering pon membantu penularan virus2 binatang transfer ke manusia.
Reply

Use magic Report

Post time 2-2-2020 11:13 AM From the mobile phone | Show all posts
pyropura replied at 2-2-2020 09:58 AM
Tu lah pelahap sangat gatal nak makan ayam itik puyuh semua. Kan dah cash dapat penyakit. Makan babi ...

Avian flu pon aku saspek yg berjangkit ke muslim maybe close to a zero infections.pemakan babi juga yg kena..haha
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT

Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

14-8-2022 06:21 PM GMT+8 , Processed in 0.102008 second(s), 26 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list