CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
View: 3077|Reply: 15

[Cadangan] Tolong Kongsi Nasihat & Pengalaman Baik Buruk Menjual Beli di Mudah.com

[Copy link]
Post time 22-1-2020 03:24 PM | Show all posts |Read mode
Salam semua

Manja sbenarnye dlm perancangan nak jual beberapa jenis barang di Mudah dot com. Ni kali pertama manja. Antara brg2 tersebut
1) Plants (money plant, cactus, aloe vera, devil's back bone, snake plant, spider plant etc)
2) Baju2 2nd Hand
3) Buku2 2nd Hand (novel, motivasi)
4) Sling & Handbag 2nd Hand
5) Set pinggan mangkuk 2nd Hand

Semua in good condition, nk jual pd harga special price..Korang Bleh x tolong bg nasihat & share pengalaman korang menjual beli ape2 je la di Mudah dot com...

Harap ia dpt membantu manja & forumer2 lain yg ingin mula menjual di platform tersebut utk kali pertama...Thanks in advance guys


Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2020 03:42 PM | Show all posts
biasa scammer akan cakap terlebih bank in, ada buyer dia cakap terlebih bank in kat akaun kaka, kaka cakap masukkan lebih lagi , dia ugut nak report polis, kaka cakap silakan sebab kaka pun kadet polis . terus scammer tu senyap.

jual online mcm2 trick nak scam
Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2020 03:44 PM | Show all posts
kalau jual should be ok. kalau nak membeli, tak prefer mudah sebab banyak sangat scammer.
Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2020 03:48 PM | Show all posts
hakak suka jual barang kat carousell....mostly genuine, senang deal...
Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2020 04:16 PM From the mobile phone | Show all posts
hati2 situ ramai scammer..  iols maki je scammer bila dia kata dah bayar tapi kena sekat
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 22-1-2020 04:45 PM From the mobile phone | Show all posts
fliphair8 replied at 22-1-2020 03:48 PM
hakak suka jual barang kat carousell....mostly genuine, senang deal...

Manja baru jenguk carousel, mmg tgk gambar + harga pun nampak high quality tp harga pun high jgk.

Beza dgn kat mudah kalau pokok2 harga murah & nampak biasa2. Kat carousel pulak standard harga pokok kat nursery..
Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2020 04:58 PM | Show all posts
kalau boleh biar COD la senang, tak kira buyer atau seller..
dah berpuluh tahun aku buat urus niaga kat mudah tu, setakat ni alhamdulillah ok je..
beli kete, jual kete...semua kat mudah
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 22-1-2020 05:31 PM | Show all posts
Kurex replied at 22-1-2020 04:16 PM
hati2 situ ramai scammer..  iols maki je scammer bila dia kata dah bayar tapi kena sekat

manja ingat nak COD je jumpe kat tempat public...brg pun murah2 je...paling mahal mungkin RM20
Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2020 05:36 PM | Show all posts
paling teruk kena scam 300 (tapi dekat carousell, bukan mudah)

dekat medah pernah jual barang, sikit je less than 10 item jumlah. alhamdulillah setakat ni ok lagi

beli barang pon rasanya less than 10 item je in total
Reply

Use magic Report

Post time 23-1-2020 09:05 AM | Show all posts
aku dah jual byk benda kat mudah
teringat aku pernah jual monitor computer
segala sudut sisi gmbr aku amik termasuk segala cacat cela aku tunjuk
bila ada org nk beli aku tanya 3 kali ok ke x kalo ada cacat kat situ situ
rata2 lepas tanya 2 3 kali diorg akan cancel order
tp semuanya ckp terima kasih sbb jujur dan mendoakan aku murah rezeki
last2 mmg ada org beli, student sbb nk buat 2nd monitor buat main game
xtau nape aku suka cara camtu, walaupon xterjual tp rasa mcm puas

skali je pernah beli kat mudah tu pon pisau lapah lembu
kene scam xpernah tp pernah tolong member yg kene scam utk trace seller tu
dgn zaman media sosial dan berbekalkan ilmu IT yg x seberapa ni
aku trace semua info psl seller tu, termasuk ke pengetahuan mak ayah dia, jiran2 dia, cikgu2 skola, sedara mara semua aku soal selidik termasuk last step hampir2 buat report polis
last skali dia pulangkan balik duit
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 23-1-2020 01:23 PM From the mobile phone | Show all posts
dekmieDandy replied at 22-1-2020 05:36 PM
paling teruk kena scam 300 (tapi dekat carousell, bukan mudah)

dekat medah pernah jual barang, si ...

Laku jgkkan? Brape lame u tggu your first buyer?
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 23-1-2020 01:25 PM From the mobile phone | Show all posts
mdhelmi replied at 23-1-2020 09:05 AM
aku dah jual byk benda kat mudah
teringat aku pernah jual monitor computer
segala sudut sisi gmbr  ...

Bagusnye u dpt cari scammer tu..siap pulang duit lg..
Reply

Use magic Report

Post time 23-1-2020 02:55 PM | Show all posts
manjalara_01 replied at 23-1-2020 05:23 AM
Laku jgkkan? Brape lame u tggu your first buyer?

depend item, gadget tiga hari je rasanya

yg lama kalau  big item, cam fridge perabot etc


Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2021 01:53 PM | Show all posts
zulka replied at 22-1-2020 04:58 PM
kalau boleh biar COD la senang, tak kira buyer atau seller..
dah berpuluh tahun aku buat urus niaga ...

Hi Zulka, saya Dannial dari Mudah.my ingin ucapkan terima kasih atas maklum balas positif dari anda. Izinkan kami menggunakan maklum balas positif & gambar anda ini di website kami ini https://bit.ly/3iQNDXk #mudahmy


Boleh sharekan gambar anda dengan kami melalui PM/DM di Mudah official account Facebook/Instagram/Twitter.
Reply

Use magic Report

Post time 11-7-2021 09:07 AM | Show all posts
manjalara_01 replied at 22-1-2020 05:31 PM
manja ingat nak COD je jumpe kat tempat public...brg pun murah2 je...paling mahal mungkin RM20

cod kat petrol pam lah tt
kalo jadi pape, senang jerit mintak tolong sbb ramai org kan.

lagi satu, jumpa kat tengah.
tak payah nak p kat tempat dia sbb tak biasa location tu kan.


Reply

Use magic Report

Post time 16-7-2021 07:52 PM | Show all posts
zulka replied at 22-1-2020 04:58 PM
kalau boleh biar COD la senang, tak kira buyer atau seller..
dah berpuluh tahun aku buat urus niaga ...

aku jual keta aku pun pakai Mudah...tapi kena jumpa la jgn bank in apa2..bahaya ramai scammer dan Mudah pun cakap semua atas risiko sendiri.

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

26-1-2022 04:48 PM GMT+8 , Processed in 0.108432 second(s), 23 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list