CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
1234
Return to list New
Author: Lembaga

Perlukan pandangan

  [Copy link]
Post time 22-1-2020 09:56 PM | Show all posts
tak payah lah cerai2 nih.. dadah je kot..

tak yah cerai ye.. sebab korang memang ditakdirkan untuk berpasangan.. sepadan, sekufu..

macam mana biol nya kau pandang laki kau, mcm tuh lah biol nya orang lain pandang kau..

macam tak boleh hadam ai ada mak mcm nih.. anak dah 5 kot.. tak boleh nak fikir? nak pertahankan laki tuh pekdah apa dapat?.. dapat sedap ngesek aje?

uihhh.. tiber mak tiri kau nih hangin..

dek..

ari tuh aadk tangkap, dia dapat apa?.. nape tak masuk pusat?.. lagi senang kau mintak cerai .. ok.. dah terlanjur maybe aadk bagi pengawasan aje, (sbb dia ayat majistret dia ada anak 5 nak kena bagi makan).. now ko report lah balik.. langgar syarat tuh dah boleh charge ngan hukuman maksima 3 tahun penjara dan 3 kali sebat..

tapi kalau masih sayang juga.. tak pe lah.. tunggu je lah apa lagi topik baru kau bawak kat forum nih..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 23-1-2020 12:18 PM From the mobile phone | Show all posts
sarah82 replied at 14-1-2020 10:26 AM
Mcm ni la.. Kalau ang nak juga kat suami ang.. Apa kata ang beli siap2 racun utk ang guna bunuh diri ...

Ya Allah jagalah bahasa sikit sis.. jgnlah sbb kata2 kita ni buat org lagi terguris ..
Reply

Use magic Report

Post time 23-1-2020 12:21 PM From the mobile phone | Show all posts
Lavender85 replied at 23-1-2020 12:18 PM
Ya Allah jagalah bahasa sikit sis.. jgnlah sbb kata2 kita ni buat org lagi terguris ..

Anak jaga bahasa mcm mana lagi? Dengan org mcm ni yg asyik fikir tentang org lain tanpa dikir tentang diri sendiri selayak kena bahasa biadap biar tersedar dari mimpi tu
Reply

Use magic Report

Post time 23-1-2020 12:23 PM From the mobile phone | Show all posts
Bagi saya berpisah ialah jalan lebih baik.
Mulakan hidup baru tanpa dia.. banyakkan berdoa mintak pertolongan dari Allah diberi kekuatan untuk meneruskan hidup. Minta juga Allah permudahkan urusan membesarkan anak2.
Apa2 kesulitan kita jgn sesekali mengharap pada manusia , pegi pada Allah, solat tubat, tahajjud , hajat.
Sesungguhnya Allah lebih mengetahui apa yg kita x tau.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 23-1-2020 02:32 PM | Show all posts
kenapa nak kena guna reason anak2 sedangkan makan pakai sekolah anak2 pun dia buat tak tahu. tak tahu nak nasihat apa kat tt....mcm tu punya detail tt bercerita, nak kena tanya pendapat ramai jugak ke apa nak buat dng hubungan suami isteri korang? seriously tak faham...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 23-1-2020 07:17 PM From the mobile phone | Show all posts
Move on je kak. Laki mcm ni depan2 kite je berani pnggil mcm2 once akk da move on masa tu baru dorg menyesal dtg terhegeh2. Sy doakan akk kuat. Lupakan je ex laki akk tu

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 24-1-2020 05:51 PM | Show all posts
tak faham la dengan mak2 yang tak kesian kat anak2 ni. Asalkan hidup berlaki ke macam mana?

tt sendiri dah list kan semua tapi still tanya patut cerai ke tak??

mcm dah cukup pakej jantan hauk pun tt tak sedar2 lagi. tt tak malu ke dengn anak2?? jgn kata sebab anak nak berbaik dengan laki bila tt sendiri ckp anak2 happy bila tt dah tak duduk bersama.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 25-1-2020 06:34 AM From the mobile phone | Show all posts
12 tahun laki keje on off, gaji u kecik tak sampai 2k, duduk ngan parents...tetapla keluar anak 5? Sorry tak tau nak Komen APA..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 25-1-2020 07:49 AM From the mobile phone | Show all posts
1.dia hutang along, keselamatan keluarga tt terancam.
2.dia ambil dadah, dan berada di bawah pengaruh dadah, dan boleh mengancam nyawa tt dan ahli keluarga tt.
3.dia memukul, mendera fizikal tt.
4.dia memaki hamun keluarga tt.

p.s : fikir fikirkanlah... keputusan di tangan tt.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 26-1-2020 10:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Stay strong dear. Semoga semua urusan dipermudahkan.. InsyaAllah kalau satu hari nanti bila takdir suami akan berubah dan jodoh kalian kuat untuk bersatu.. maka bersatula semula. Buat masa skrg fokus pada diri dan anak2. Dan yg penting jaga hubungan dgn Allah , ibu bapa dan org sekeliling.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

3-10-2022 10:53 AM GMT+8 , Processed in 0.072146 second(s), 20 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list