CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
Author: Lembaga

Perlukan pandangan

  [Copy link]
Post time 16-1-2020 10:29 AM From the mobile phone | Show all posts
fifie_olin replied at 15-1-2020 03:54 PM
kes ko lbh kurg mcm kwn aku
dh slmt bercerai pon
tp lama jgkla ex dia nk lps kn dia

Lama sbb dia salah failkan kes...
Kalau fail fasakh paling lama pun 2 tahun... Itu kalau ex suami ada lawyer bela dia...
Kalau ex suami buat bodoh aje, kdg tengok mahkamah kat mana tak sampai setahun boleh settle.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 16-1-2020 10:31 AM | Show all posts
Ya Allah sis masih lagi ke nak bersama lelaki camni ni...pikirkan anak2x sis. tak elok untuk pembesaran mereka.
Dah macam2x suami sis tu gelar sis...sis pun ada maruah jugak.

Tak mati sis hidup tanpa suami..mungkin sis akan lebih aman. dapat focus lebih kat business

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2020 08:37 AM From the mobile phone | Show all posts
Kdg2 mungkin kifarah jugak utk tt
Selalu menyusahkan mak bapak
Sbb tu tak heran beranak ramai pun sbb akan ada babu tukang jaga anak beli pampers susu bagai..
Tak cukup ke mak bapak jaga kita
Sampai dah tua pun kena jaga anak2 kita pulak
Yg tt menyedap dgn laki bertahun2
Boleh bygkan betapa tersiksanya mak bapak adik beradik kena bertahan dgn perangai tt n laki biawak..
Semoga mereka diberi kekuatan.


Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2020 09:47 AM | Show all posts
pumpkingirl replied at 17-1-2020 08:37 AM
Kdg2 mungkin kifarah jugak utk tt
Selalu menyusahkan mak bapak
Sbb tu tak heran beranak ramai pun  ...

you've got a point.

seriusly tak abis fikir macam mana tt sanggup susahkn parent just becoz jantan biawak tu

Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2020 09:58 AM | Show all posts
tt , aku ada kakak yg kes dia sama macam ko, cuma dia nasib baik sikit laki tak pukul.

nasihat cara baik dah, cakap kasar direct pun dah .

dari anak kecik sampai dah kahwin bercucu, takde mana kaki dadah ni akan berubah.

Perempuan sejenis ko n kakak aku ni hanya fikirkn laki biawak tu.

Parent, adik beradik yg berabis duit, tenaga, masa , pernah tak sekali ko fikir atau hargai usaha ?.

Dari ko harap laki berubah baik ko yang berubah, percayalah kaki dadah takkan insaf, sebelum anak ko, ke parent ko atau ko sendiri kena sembelih dengan kaki dadah ni baik ko insaf tarik diri.


Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2020 12:20 PM | Show all posts
babe, 12 tahun dah u bertahan dgn anak2.
bagi peluang banyak kali dah kan.
JANGAN SESEKALI percaya dgn pujuk rayu dia.
dah tuntut ceraikan, dia kata nak berubah tapi lagi teruk.
u dah usaha utk betulkan suami u, tolong suami u. siap carikan kerja yg bagus.
move on. percayalah anak2 pun lagi suka dia xda bapak mcm tu.
dia ada lagi menjejaskan mental anak2 u. kalau x takkan la sampai diorang megadu kat sekolah.
move on babe. u ada keluarga yg sapport u. 12tahun bukan sekejap. lama dah u bertahan.
fikirkan diri u. dah lama u fikirkan soal lain selain diri u, sebab tu u bertahan.

u hantar je suami u balik rumah mak dia. biar pulak mak dia tanggung semua nya, tu anak dia kan.
kalau mak mentua u ngadu perangai anak dia, soh ja mak mentua u doa banyak2 doa mak kan xda hijab. alasan ja xtau nak buat apa tu. padahal nak lepas tgn.
senang hidup mentua u tu eh. anak trouble maker mcm tu senang2 lepas tgn.
kalau sepanjang anak dia xkerja dia xda tolong bagi nafkah or bantu kewangan, u kena sedar yg mertua u tu pun toxic. sebab tu anak dia mcm tu.

ingt babe, u bukan rehabilitation center. tempat utk mak dia hantar anak yg dah 'rosak' utk u pulihkan dan terus lepas tgn
cerai. dan serahkan balik suami u pada mentua. dgr mcm lawak , tapi mmg ini  la cara  yg bagi mentua u sedar, anak dia xkan berubah melainkan anak dia sendiri nak berubah.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2020 12:36 PM | Show all posts
tt patut bersyukur mak pak tt sanggup sara cucu2 dia padahal tu patut tanggungjawab suami tt. tt takde rasa bersalah eh dgn mak pak tt yg dah berusia tu? tt lg sanggup pikirkn masalah yg tt sendiri tanak selesaikan. Mak tt kena hina pun tt diamkan kn je.

Jadi anak ni kalau dah beranak pinak tolong jgn susahkan mak bapak. Lagi2 mak pak yg baik mcm parent tt tu. tt nak stay in marriage dgn husband tt tu for what? Nafkah zahir kela laut, anak2 pun tak tlg urus. Manjang dadah je. Jangan selfish hanya sbb takut jadi janda okay?

Jangan lupa mintak maaf dgn mak pak  sbb dorg terpalit sama dgn masalah tt ni. Even your siblings pun dah tak tahan sbb dah melibatkan mak tt.

Berpikir guna otak bukan emosi okay tt?

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2020 06:24 PM From the mobile phone | Show all posts
Setengah pompuan ni selagi hubbynya tak kantoi ada perempuan lain aka curang selagi itulah dihadapnya laki tuh walau perangainya ya ampun tak bole nak hadam. Kena pukul ker laki tak bekerja ker hisap dadah ker still strong teruskan.

Cuba fikir masa depan anak2 tuh..membesar dgn keadaan mcm tuh. I bet TT pun nak hidup bahagia..takan bertahun2 nak derita. Tinggalkan jer..move on jgn toleh2 lagi.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 17-1-2020 07:16 PM From the mobile phone | Show all posts
Sayang diri sendiri..
Tuhan jadikan kita atas Muka bumi ni bukan utk dianiaya n diperkotak katik kan..
Kuatkan semangat!!
Akak berhak untuk rasa gembira bersama anak2
Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2020 12:27 AM From the mobile phone | Show all posts
Dgr la pendapat forumer ni tt., laki ko kalau pikir anak2,dia pergi kerja. Xamik syabu.,, jgn sebab rayuan laki yg duduk balik tirai besi kau lembut hati. Kau isteri dia tp dia pggil kau sundal pelacur bagai, mana maruah ko?? Ulat dlm batu pun boleh hidup, ini kan manusia.
Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2020 09:43 AM From the mobile phone | Show all posts
noor2 replied at 14-1-2020 11:44 AM
"malam2 kalau dia tak dpt syabu... dia suka2 pukul aku tgh tidur... kalau aku buat lg tak tahu... di ...

kan...bila tahap anak2 pun da mengadu dgn cikgu..mst diorg x thn sgt da
lagi ko nak kata fikirkan ank2 so xnk cerai
nk tggu laki berubah
serius x fhm pemikiran tt
klau u fikir pasal anak la u kena berpisah...
n ko pun kata ko ngan anak2 tenang je bila dia xde..so ape tggu lagi
da la dia hina mak bapak ko..ko boleh thn lagi.mmg kesian la parents ko
Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2020 09:48 AM From the mobile phone | Show all posts
ke x boleh klau xde bntal peluk mlm2...
keperluan batin ttp kena ade biar ko separuh mati kena pukul pun..biar kena hina mcm2 pun
sori.xde kata2 lain yg lebih sesuai utk ko tt
bangkit,bgn...jgn hidup dlm.alam fantasi lagi..ko ingat ni mcm slot akasia they live happily ever after..
sedarla sblm terlmbat...
walaupun aku rase ko mmg da lambat pun.
tp boleh lagi nk betulkn keadaaan.
sempat lagi nk betulkn keadaan..ko nak anak2 ko mak ayah ko kena sembelih dulu ke baru ko nak sedar
Reply

Use magic Report

Post time 20-1-2020 07:14 AM | Show all posts
teruskan dengan bercerai,sbb itu adalah jalan terbaik.....
kalau dia betul2 nk berubah bukan x boleh rujuk balik....


Reply

Use magic Report

Post time 20-1-2020 07:19 AM | Show all posts
Lembaga replied at 14-1-2020 10:33 AM
aku dh tawar hati sis..

tapi keluarga blah dia dok kata ini semua punca dr aku.. kalau tak... ana ...

xde masalah sis,
kalau cerai pun masih x terlambat utk rujuk balik...
tau x org mengisap dadah mcm tu perlukan seseorg utk tanggung dadah dia,,
kalau ko bercerai dengan dia nt yg akan tanggung bekalan dadah dia mak dia pulak sbb tu mak dia beria2 pertahankan anak dia...
ko mengaku je semua salah ko sbb ko x mampu bagi nafkah kat anak dia...
ko bgtahu mahkamah sbb bercerai isteri x mampu bagi nafkah dadah kat suami...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2020 12:33 PM From the mobile phone | Show all posts
baca ayat yang last sekali,
aku rasa terang lagi bersuluh kau dah jumpa jawapannya..

selamat berbahagia tt..
ada yg x dapat lari dari jantan begini, tapi tt dah mengorak satu langkah dan berjaya..truskan jgn pandang belakang..ksian ank2 klu ko balik ke dia..fikir anak2..
Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2020 01:26 PM | Show all posts
korang rasa dia akan berubah ke tak?

ko dah kenapa dik? xbleh pikir ke caner?
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 22-1-2020 02:37 PM | Show all posts
IceCream_Soda replied at 22-1-2020 01:26 PM
korang rasa dia akan berubah ke tak?

ko dah kenapa dik? xbleh pikir ke caner?

Dia nak baca apa yang dia nak baca aje, hakikatnya dia dah tahu jawapan realiti.
Dah tahu perangai laki tak semenggah, boleh lagi beranak sampai 5 orang?

Lama akak tak masuk sini, akak pegi mana?

Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2020 02:53 PM | Show all posts
eskrimmmm soda!!!
ai mis yu!
welkom bek
Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2020 05:55 PM | Show all posts
kuchenta_81 replied at 22-1-2020 02:37 PM
Dia nak baca apa yang dia nak baca aje, hakikatnya dia dah tahu jawapan realiti.
Dah tahu perang ...

lama giler xmasuk fd.. sekali masuk acik terus stress nampaknyer kena cari jalan pulang ke gossip retis, baru kurang stress
Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2020 05:57 PM | Show all posts
penmerah replied at 22-1-2020 02:53 PM
eskrimmmm soda!!!
ai mis yu!
welkom bek

i lap you tooo....
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

3-10-2022 09:37 AM GMT+8 , Processed in 0.093433 second(s), 20 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list