CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
1234Next
Return to list New
View: 13429|Reply: 68

'Kampung People' Dah Tamat! Ini Senarai Babak Kelakar Pasti Pecah Perut

  [Copy link]
Post time 10-1-2020 10:25 AM | Show all posts |Read mode
Hebat betul penangan drama komedi 'Kampung People! Bayangkan tepat sahaja pukul 9, semua penonton setia dah siap duduk bersila bagi memastikan tak terlepas menontotn hatta satu episod pun.


Tapi sayangnya, setiap permulaan pasti ada penamatnya. Kisah keluarga bandar yang terpaksa menyesuaikan diri tinggal di kampung kerana satu insiden tidak dijangka nyata berjaya mencuit hati penonton tempatan.





Kredit foto: Blog





Episod terkahir yang ditayangkan kelmarin (8 Januari) berjaya membuatkan drama itu trending di tempat pertama. Rata-rata penonton juga bersedih sebab tiada lagi 'Kampung People' untuk menceriakan hari-hari mereka.


Disebabkan tak habis lagi dengan demam 'Kampung People', satu bebenang di Twitter telah dihasilkan peminat setia drama ini. Beberapa sedutan pendek mengenai gelagat 'masuk air' keluarga Minah dan Abu ini telah dimuat naik bagi meredakan rindu penonton. Boleh juga tengok bila stres nanti!


































Memang betullah semua mereka anak-beranak, daripada mak sehinggakan ke anak bongsu semua genetik kelakar sama!


Rata-rata penonton pun mengakui bahawa drama 'Kampung People' ini merupakan antara drama Melayu yang best sejak kebelakangan ini. Meluat asyik tengok pasangan kahwin bergaduh, ada skandal lain, drama komedi ini nyata memberikan nafas yang 'fresh' dalam arena drama tempatan.





Kredit foto: Twitter





Tolonglah buat musim kedua! - CARI
Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2020 11:44 AM | Show all posts
alalalala i miss kampung people already

ok repeat tgk.
Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2020 12:12 PM From the mobile phone | Show all posts
Anak i umur 8 tahun pun tengok sebab join neneknye tengok tv masa cuti sekolah hari tu. Siap cakap best lagi cite ni. First time dia tengok cite melayu.
Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2020 12:12 PM | Show all posts
I tertinggal bab chendoll. Ada ke kt atas...
Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2020 12:20 PM | Show all posts
kak lina pompom tak pernah mengecewakan blh jadi pelakon komedi terbaik
Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2020 12:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Part paling hanettt episode 13 masa ramai2 naik kereta kancil sambil nyanyi lagu perangg... memang hazabedah punya lawaks hahahahahahahah
Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2020 12:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Kak Lina, Jasmin Hamid, Amyza Aznan, Liza Dollah antara pelakon wanita yg boleh carry watak komedi dgn baik sekali tanpa nampak trying so hard utk buat lawak.
Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2020 12:46 PM | Show all posts
Lari dari tema yang sangat cliche.  Bolehlah tengok.
Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2020 12:50 PM | Show all posts
bnyk la part yg kelakar...tgk bnyk kali pun dok gelak jugak...
Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2020 01:01 PM From the mobile phone | Show all posts
Tak pernah tgk full episode lg. Tapi kenapa pelakon2 dia suka buat muka macam lawak spastik? Tak kelakar pun rasa?
Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2020 01:08 PM From the mobile phone | Show all posts
Bye bye Jekferr.. See you soon...  
Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2020 01:21 PM From the mobile phone | Show all posts
drama2 wan hasliza selalu berkisarkan tentang kehidupan berkeluarga.. keluarga iskandar, keluarga karaoke, kampung people
Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2020 01:23 PM From the mobile phone | Show all posts
Suke part yg diorg zumba sbb yummy nk main futsal tu.. Masa ismail dtg nk tgk diorg zumba.. Abu beria2 ajak mail g minum sbb da x nk zumba dah haha
Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2020 02:00 PM From the mobile phone | Show all posts
Personally iol rasa drama ni biasa je. Takde la lawak sgt just byk scene yg cringe je. Tp mungkin org dh boring dgn drama cinta cliche menyebabkan drama ni jadi satu genre yg different n fresh utk malaysian.
Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2020 02:46 PM | Show all posts
lawak depa effortless sangat...
dah tu si mona aka minah and laila aka rozi pun berlakon selamber badak dgn muka comot and x dak cover2 baekkk punyaa....
suka laa pelakon pompuan kalau berlakon x kontrol cun...
sudahnya nampak cun asli jaaa depa 2 nih... muka ploles sungguh....
adoi laaa menjadi sungguh kesengalan depa...
bagi aku scene paling aku berdekah masa mona abu bawa yummy pi beli baju skolah...
pastu terserempak ngan org kg nama apa tah... dia kata bini dia pun suka zumba...
menggedik2 si mona dgn mamat tu skali....wakakakaka...

Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2020 02:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Kampung People di manaaaa manaaa (style mona)
Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2020 03:02 PM | Show all posts
Rainrein replied at 10-1-2020 12:12 PM
Anak i umur 8 tahun pun tengok sebab join neneknye tengok tv masa cuti sekolah hari tu. Siap cakap b ...

anak uols kokosen ke??
tk tngok cite melayu?
koserrrrr
Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2020 03:08 PM From the mobile phone | Show all posts
I tunggu sampai episod 12 baru i layan marathon kat youtube. Pastu menggelepar nak tunggu last episod rabu lepas hahaha. Part paling i suka ialah minah punya 'helloww' tu hah
Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2020 03:53 PM | Show all posts
JiEunTak replied at 10-1-2020 02:46 PM
lawak depa effortless sangat...
dah tu si mona aka minah and laila aka rozi pun berlakon selamber b ...

i paling suka masa scene lailer kecoh sbb rupanya dia darah Bugis dan Jawa..real sangat dia stress..dan scene Yummy pekak..Minah bengang..siap hellowww I x pekak yerrr
Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2020 04:00 PM | Show all posts
yg paling legend scene cikgu cun yg dok igt yummy pekak...bengong tol
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

25-5-2022 04:02 PM GMT+8 , Processed in 3.960112 second(s), 22 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list