CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 3205|Reply: 9

urut ikhtiar hamil

[Copy link]
Post time 6-5-2019 02:55 PM | Show all posts |Read mode
salam, ada sesiapa pernah berurut then prgnant? boleh share contact x?
or ada sesapa pernah urut ikhtiar hamil dengan ibu nisa?
boleh share juga. tq

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 6-5-2019 10:45 PM | Show all posts
the  pathway utk pregnant tu sangat2 takde yg boleh di baiki dgn urut la jue.
takut awak tertipu je.
ramai tukang urut kata boleh urut buasir la, urutu cancer la.. ini sgt2 salah

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 8-5-2019 01:16 PM | Show all posts
ipes2 replied at 6-5-2019 10:45 PM
the  pathway utk pregnant tu sangat2 takde yg boleh di baiki dgn urut la jue.
takut awak tertipu je ...

tau doc.. tp rmai sgt ckp dh prgnt after urut
Reply

Use magic Report

Post time 10-5-2019 02:38 PM | Show all posts
jue10 replied at 8-5-2019 01:16 PM
tau doc.. tp rmai sgt ckp dh prgnt after urut

tau
cuma testimony sebegini sepatutnya dicompare dgn testimony mereka yg tak ngurut dan ingin pregnant tetiba mmg pregnant
sy tak nak kita rosakkan organ dalaman kita je

Reply

Use magic Report

Post time 11-9-2021 12:03 AM From the mobile phone | Show all posts
ipes2 replied at 10-5-2019 02:38 PM
tau
cuma testimony sebegini sepatutnya dicompare dgn testimony mereka yg tak ngurut dan ingin pre ...

Mengurut ikhtiar hamil boleh rosakkn organ kita ye doc?
Reply

Use magic Report

Post time 27-9-2021 12:01 AM | Show all posts
lilac85 replied at 11-9-2021 12:03 AM
Mengurut ikhtiar hamil boleh rosakkn organ kita ye doc?

kadang2 org itu tak dapat hamil kerena fibroids atau ovarian cysts
maka, mengurut tidak membantu langsung dalam kes kes ini
juga, jika cyst itu besar, mengurut boleh buat sakit, pendarahan kedalam cyst, membesarnya cyst
begitu juga dgn fibroids
jika diurut fiboids itu, akan makin sakit dan jika berkasar, mungkin ada pendarahan etc

sy tidak pasti, dari sudut mankah, mengurutr itu boleh mmebantu kehamilan
Reply

Use magic Report

Post time 28-9-2021 09:38 AM | Show all posts
ipes2 replied at 27-9-2021 12:01 AM
kadang2 org itu tak dapat hamil kerena fibroids atau ovarian cysts
maka, mengurut tidak membantu  ...

selalu org akan sebut peranakan jatuh, i try to visualize cemana peranakan jatuh when all organ kita intake as it is..somehow mengurut ni hanyalah amalan turun temurun i think so yeap i x berapa agree on urut urut ni..melainkan urut utk lenguh badan etc
Reply

Use magic Report

Post time 3-10-2021 09:36 AM | Show all posts
tak tau lah urutan membantu hamil ke tidak...
tp salah satu ikthiar yg saya lakukan...
tp sy gi urut pun selepas setahun lebih kawen tak lekat juga..
saja2 cuba...
bila g urut, tukang urut tu kata peranakan jatuh..tu sbb susah lekat...
tp mmg ada beza hubungan intim sebelum dan selapas urut..
sebelum urut, rasa sakit dan tak selesa setiap kali ML...
tak lama dalam 2/3 bulan lepas urut tu saya pregnen...


tapi tu salah satu ikhtiar..
nak kata urut punca senang hamil, tak pasti...
sbb ada kawan yg g urut kt tukang urut yg sama dgn saya masih belum dikurniakan rezeki anak..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 4-10-2021 06:41 AM | Show all posts
adila39 replied at 28-9-2021 09:38 AM
selalu org akan sebut peranakan jatuh, i try to visualize cemana peranakan jatuh when all organ ki ...

ya; massage memang ada tempat dan indications nya, dan sangat berguna bila kena pada indications nya
tetapi, untuk tambah fertility, bukanlah indication yg tepat

pasal peranakan jatuh tu, ialah uterine prolapse, ie uterus tu dianya supports dah lemah sgt maka uterus tu turun ke dalam vaginal canal
kadang2 menekan bladder lalu memberi pelbagai isu dibahagian it pulak
occasionally, uterus itu keluar dari vagina terus
Reply

Use magic Report

Post time 7-10-2021 09:33 AM From the mobile phone | Show all posts
jue10 replied at 8-5-2019 01:16 PM
tau doc.. tp rmai sgt ckp dh prgnt after urut

Kakak Aku dulu selalu keguguran...orang kata Peranakan jatuh sebab punca dia cikgu selalu mendaki tangga Sekolah.

So Aku suggest dia urut kat Parit 16, Sg Panjang. Alhamdulillah dah pregnant dapat anak lelaki.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

Category: Kesihatan


ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

10-12-2022 02:43 PM GMT+8 , Processed in 0.101166 second(s), 35 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list