CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT
Search
Carian Terbanyak:
123Next
Return to list New
View: 5652|Reply: 56

(Poll) Signature Dish Hari Raya

  [Copy link]
Post time 25-4-2019 01:47 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Edited by Yeehaw at 25-4-2019 01:51 PM

Lagi beberapa hari dah nak puasa. Lepastu Raya pulak. Pada pendapat korang apa menu yang sangat hari raya. Sebab ai ada kenal somebody yang xmakan lemang pada hari biasa. Dia cakap lemang makan raya je. Kalau tak,xspecial la lemang tu.
Multiple Polls: ( Max 2 choices ), Total 87 Users voted
Your User group have no permission to vote

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 25-4-2019 03:54 PM From the mobile phone | Show all posts
Meolls vote lemang/rendang sebab kuah kacang selalu je buat dgn nasi hempet kalau tibah mengidam
Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2019 04:17 PM From the mobile phone | Show all posts
Lontong dan rendang lembu/ ayam jadi pilihan utama.
Tapi tahun lepas, balik beraya di kampung ujung2 belasah kfc sebab jalan semua jem.  
Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2019 05:38 PM From the mobile phone | Show all posts
Adui sedapnya
Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2019 06:38 PM From the mobile phone | Show all posts
Ketupat lemak dan sambal udang
Sedapppp
Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2019 06:45 PM | Show all posts
Aku suka ketupat palas dan lemang dimakan bersama rendang daging.

Tak boleh jadi, sebelum puasa ni kena lunaskan kemahuan. Nanti
bulan Ramadhan user-user disini janganlah durjana sangat ye.
Jangan masa itu lah engkau nak post thread makanan sedap sedap.
Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2019 07:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Ketupat daun palas...
Kuah lodeh johor style..

Semua kat atas tu semua suka...
Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2019 08:41 PM From the mobile phone | Show all posts
Kenapa takde ketupat palas
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 25-4-2019 09:20 PM From the mobile phone | Show all posts
Signature dish kg halamanku..mesti ada ketupat palas dgn kari daging.
Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2019 10:59 PM From the mobile phone | Show all posts
Ketupat pucuk kelapa dan rendang takda dalam list
Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2019 11:00 PM From the mobile phone | Show all posts
eh boleh pilih 2 so iols vote ketupat nasi dan rendang  

maap zahir batin tt
Reply

Use magic Report

Post time 26-4-2019 12:20 AM From the mobile phone | Show all posts
Lemang dan rendang wajib.
Ketupat dan kuah kacang pun wajib.
Untuk hari pertama di kampung halaman..

Tapi menu lain yang memang wajib jugak nasi tomato ayam merah raya pertama.
Raya kedua wajib laksa asam.
Reply

Use magic Report

Post time 26-4-2019 12:58 AM From the mobile phone | Show all posts
Keluarga daku biasanya 1st raya ada sate+nasi impit+kuah kcg ataupun ketupat palas+rendang daging. 2nd day raya biasanya nasik. Tp thn ni tak tau la sbb ni 1st time sambut raya mak takde..
Reply

Use magic Report

Post time 26-4-2019 01:25 AM | Show all posts
Signature dish weols yg wajib di pagi raya

Kuah lodeh, laksa johor & sup tulang merah
Lemang (beli ja) & rendang ayam
Nasi himpit & kuah kacang

Reply

Use magic Report

Post time 26-4-2019 01:00 PM From the mobile phone | Show all posts
Veneer replied at 25-4-2019 06:45 PM
Aku suka ketupat palas dan lemang dimakan bersama rendang daging.

Tak boleh jadi, sebelum puasa n ...

Masuk thread mak cik kt bod jual beli pls tajuk thread 'ruang niaga forumer'
Reply

Use magic Report

Post time 26-4-2019 01:00 PM From the mobile phone | Show all posts
Ketupat palas+rendang daging
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 26-4-2019 08:42 PM | Show all posts
noraidil_06 replied at 26-4-2019 05:00 AM
Masuk thread mak cik kt bod jual beli pls tajuk thread 'ruang niaga forumer'

Ada apa? Banyak spam je dalam tu.
Reply

Use magic Report

Post time 26-4-2019 08:56 PM From the mobile phone | Show all posts
Veneer replied at 26-4-2019 08:42 PM
Ada apa? Banyak spam je dalam tu.

Meriahkan my thread
Reply

Use magic Report

Post time 27-4-2019 01:05 AM From the mobile phone | Show all posts
signature dish di pagi raya

ketupat, kuah kacang, rendang ayam, daging masak kicap, ayam masak kicap and paling favourite kuah lodeh nenek i masak.. sedapnyaaaa
Reply

Use magic Report

Post time 27-4-2019 06:42 AM From the mobile phone | Show all posts
kita vote lemang rendang n ketupat kuah kacang
nyumm nyummm
sedapnyeee
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

Category: Lawak & Santai

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT

Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

14-8-2022 10:58 PM GMT+8 , Processed in 2.886987 second(s), 25 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list