CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
Author: Ferr_Remy

Lambakan Filem "Remake" Dari Hollywood, Malaysia Bila Lagi?

  [Copy link]
Post time 5-1-2019 01:47 PM From the mobile phone | Show all posts
putehkundor replied at 4-1-2019 02:06 PM
mak teh dari tahun 1981 lagi tunggu sambungan filem anita dunia ajaib....kemain masa ending kak azna ...

Kertunya makteh rupanya
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 5-1-2019 02:02 PM From the mobile phone | Show all posts
Kat malaya ni tak viable la nak buat remake. Semua remake flop, panggilan pulau (hype sebab ada adegan ciomolot jah) adik manja, azura.. Gol & gincu baru ni apa citer? Eh tu sequel kan
Reply

Use magic Report

Post time 5-1-2019 02:15 PM From the mobile phone | Show all posts
mizzmimi replied at 5-1-2019 01:47 PM
Kertunya makteh rupanya

tak la kertu sangat....chuols tahun 1981 umur berapa? dah start sekolah?
Reply

Use magic Report

Post time 5-1-2019 02:26 PM From the mobile phone | Show all posts
scrocth replied at 5-1-2019 01:37 PM
Tau xpa. URTV dulu2 tu adalah moment penting dalam lipatan sejarah hiburan tanah air. Satu lagi ma ...

Kat pasar karat ade org jual majalah urtv lama ni, cd n kaset pun byk baru minggu lepas aku g pasar karat nampak.
Majalah ujang dan gila2 pun byk tp kaler dsh kuning lah.

Prop ni memang penting tgk pilem hollywood sudahlah terutama filem biografi terbaik ahh detail betul.
Aku mmg suka peratikan semua tu, pilem melayu asal buat kisah konon tahun 70an maka pelakon semua pakai wig yg tah hapa2 apasal tak pi gunting rambut camtu je terus baru la real.
Reply

Use magic Report

Post time 5-1-2019 02:45 PM | Show all posts
Edited by Rhyno at 5-1-2019 02:47 PM

iols wish ada produser remake filem tahun 80an ni.....





Reply

Use magic Report

Post time 5-1-2019 02:56 PM From the mobile phone | Show all posts
Rhyno replied at 5-1-2019 02:45 PM
iols wish ada produser remake filem tahun 80an ni.....


Best jgk kalau remake filem ni. Tp sape yg sesuai jadi watak Jeha lakonan hebat Dato Sarimah tu? lagi satu filem Perempuan Isteri dan dot dot dot.. hebat jgk tu..
Reply

Use magic Report

Post time 5-1-2019 03:01 PM From the mobile phone | Show all posts
orglama replied at 4-1-2019 12:12 PM
nak Ali Setan remake

Hmm best juga ni kan..cuma kne betul2 tram yg hebat laa..sbb cite asal best sgt
Reply

Use magic Report

Post time 5-1-2019 03:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Shayang replied at 5-1-2019 02:26 PM
Kat pasar karat ade org jual majalah urtv lama ni, cd n kaset pun byk baru minggu lepas aku g pasa ...

Pasar karat mana chuols pergi tu?nk terjah jugak
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 5-1-2019 03:40 PM From the mobile phone | Show all posts
rayray28 replied at 5-1-2019 03:04 PM
Pasar karat mana chuols pergi tu?nk terjah jugak

Amcorp mall sis, setiap sabtu ahad ade.
Pasar karat lain yg aku tau kt ipoh setiap ahad, tak penah g tapi mesti ada gak.
Reply

Use magic Report

Post time 5-1-2019 03:51 PM From the mobile phone | Show all posts
putehkundor replied at 5-1-2019 02:15 PM
tak la kertu sangat....chuols tahun 1981 umur berapa? dah start sekolah?

Meols 1981 belum bersenyawa lagi makteh. Hahaha
Reply

Use magic Report

Post time 6-1-2019 01:13 AM | Show all posts
orglama replied at 5-1-2019 08:05 AM
hahaha...ko mention pasal drama2 seram sykt zaiton tu baru teringat kewujudan drama2 tu. memang be ...

yg tuh episod lejen, sis. ai pun kecik lg masa tu, dah traumatized dgn adegan beribu2 lintah keluar dari celah kangkang, dgn tumpahan darah summore

episod lain yg ai ingat psl seorg mamat nih pelik bila sampai kat rumah, apasal family tak pandang muka dan takmo cakap dgn dia. rupa2nya dia dah mati eksiden masa otw balik rumah. satu lg, citer jantan jatuh cinta dan kawen dgn pompuan yg dia tumpangkan naik keta... rupa2nya pompuan tuh seekor hantu.
Reply

Use magic Report

Post time 6-1-2019 02:06 AM From the mobile phone | Show all posts
orglama replied at 4-1-2019 12:12 PM
nak Ali Setan remake

Bkn dah ada ke? Yg lisa & farid kamil?
Reply

Use magic Report

Post time 6-1-2019 02:07 AM From the mobile phone | Show all posts
Rasanya xde yg nak buat sbb track record sebelum2 ni semua haukk. Then, sape nk kena maki, boleh la buat remake p ramlee.
Reply

Use magic Report

Post time 6-1-2019 02:13 PM From the mobile phone | Show all posts
Suami isteri dot dot dot pelissss....
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2019 08:36 AM From the mobile phone | Show all posts
Please la jangan remake. Buat je filem baru. Bukannya semua remake yg Hollywood buat tu bagus pun hasilnya.
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2019 09:06 AM | Show all posts
lina21 replied at 4-1-2019 01:15 PM
tak payah buat....msti hasilnya nnt buwuk

iolss pun rase yg sama.....
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 7-1-2019 09:44 AM | Show all posts
Tolonglah jgn remake Puteri Impian

Aku tak rasa ada pelakon lain yg boleh bawa watak Puteri Nora tanpa mengundang rasa menyampah/hencapan penonton. Hanya Kak Amy Mastura je boleh bawa watak tu tanpa menjadikannya annoying.
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2019 10:07 AM From the mobile phone | Show all posts
Aku ada buat skrip sambungan "Ibu Mertuaku"..he he he..puluhan tahun dah buat.ada dalam simpanan.kawan kawan baca .kata ok jugak..he he he
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2019 10:09 AM | Show all posts
Huiiiii....Tak payah buat remake cerita cerita kat atas tu. Pelakon sekarang berapa kerat je yang boleh betul betul menghayati watak. Rosak nanti.

Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2019 12:02 PM | Show all posts
scrocth replied at 5-1-2019 10:03 AM
Kalau nak remake dan nampak lg cool, set up latar kena balik ke tahun sekian2 jua. Mcm filem rock  ...

Yup.. klu di modern kan mesti ntah hapa2..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

18-8-2022 10:40 AM GMT+8 , Processed in 0.070579 second(s), 18 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list