CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: Syd

[Tempatan] [Isu Larangan Merokok] Tegur pelanggan merokok, pekerja restoran dilempang

  [Copy link]
Post time 2-1-2019 02:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Apa yg ak nmpak ..org yg merokok ni adalah kperluan utk mereka...x dinafikan..

Tp malangnya ...ramai yg x reti nk hormat org sekeliling...main hembus je...

Yg mrokok ni..kena tau...bila yg kami x mrokok ni hidu bau asap rokok korg...pening kepala tau.,
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 2-1-2019 02:32 PM | Show all posts
dess402 replied at 2-1-2019 02:29 PM
berlambak2 kena tangkap apa dol  ??  Nkau duduk hulu Hanat mana  ??  Tak reti jangan sembang la.


taknak ikut undang2 kalu, kau dgn geng kau boleh brambus dari malaysia.

takyah nak tunjuk samseng nak lempang mamak.




Reply

Use magic Report

Post time 2-1-2019 02:32 PM From the mobile phone | Show all posts
dess402 replied at 2-1-2019 02:06 PM
hahaha..  Lain kali jgn sebok aku Isap rokok.  bukan duit mak bapak korang pun.

Memanglah bukan duit orang lain. .tapi asap rokok tu boleh menyebabkan orang lain dapat sakit. ..apola hang ni dess. ...
Reply

Use magic Report

Post time 2-1-2019 02:32 PM From the mobile phone | Show all posts
prettyuglybabe replied at 2-1-2019 01:30 PM
ok.. ameer corner kelly ng punya restoran..

Nama ameer tapi keling punya ke?noted
Reply

Use magic Report

Post time 2-1-2019 02:36 PM From the mobile phone | Show all posts
Kenapa klu di Spore rakyat dia takut nak lawan penguatkuasa ?  Mesti ada sbb diaorg takut
Reply

Use magic Report

Post time 2-1-2019 02:37 PM From the mobile phone | Show all posts
harizs replied at 2-1-2019 02:36 PM
Kenapa klu di Spore rakyat dia takut nak lawan penguatkuasa ?  Mesti ada sbb diaorg takut

Perlaksanaan undang2 tegas. ..mengotakan apa yang dikata. ....
Reply

Use magic Report

Post time 2-1-2019 02:40 PM | Show all posts
dh la x reti bahasa hisap rokok, jd gangster plk!
Reply

Use magic Report

Post time 2-1-2019 02:42 PM From the mobile phone | Show all posts
dess402 replied at 2-1-2019 02:01 PM
pagi tadi pun selamba jerk kami se geng Isap rokok kata kedai mamak biasa.  jeling2 mamak keling tu. ...

So u proud ke buat mcm tu?tnya je
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 2-1-2019 02:45 PM | Show all posts
mana2 kedai yg benarkan perokok merokok akan dikenakan tindakkan...

jadi pada perokok...hang nak merokok ikut hang lah...TAPI JGN SUSAHKAN ORG MENIAGA.

depa ada anak bini dan pekerja yg nak depa tanggung.
Reply

Use magic Report

Post time 2-1-2019 02:46 PM | Show all posts
dess402 replied at 2-1-2019 02:01 PM
pagi tadi pun selamba jerk kami se geng Isap rokok kata kedai mamak biasa.  jeling2 mamak keling tu. ...

ssh sgt ke nk ikut peraturan....ngok
Reply

Use magic Report

Post time 2-1-2019 02:48 PM | Show all posts
aechae replied at 2-1-2019 02:42 PM
So u proud ke buat mcm tu?tnya je

yes... proud sgt la tuu.....kalo x proud xde la cite kat sni...
Reply

Use magic Report

Post time 2-1-2019 02:59 PM | Show all posts
monsterwife replied at 2-1-2019 02:32 PM
Nama ameer tapi keling punya ke?noted

dah tu kat artikel kata nama owner t kris kros menda entah..
dah sah-sah nama kelly ng..
Reply

Use magic Report

Post time 2-1-2019 03:11 PM | Show all posts
aechae replied at 2-1-2019 02:42 PM
So u proud ke buat mcm tu?tnya je

sembang je tu
Reply

Use magic Report

Post time 2-1-2019 03:13 PM From the mobile phone | Show all posts
Bagus bila pemilik kedai pun kena kalau biar pelanggan merokok , so dorang terpaksa tegur la kan
Tapi malang la utk yg dlm kes ni kena lempang la pulak

Bodoh punya perokok
Buruk perangai
Reply

Use magic Report

Post time 2-1-2019 03:14 PM From the mobile phone | Show all posts
dess402 replied at 2-1-2019 02:01 PM
pagi tadi pun selamba jerk kami se geng Isap rokok kata kedai mamak biasa.  jeling2 mamak keling tu. ...

Bodohnya perangai satu geng
ish ish
Reply

Use magic Report

Post time 2-1-2019 03:15 PM From the mobile phone | Show all posts
dess402 replied at 2-1-2019 02:06 PM
hahaha..  Lain kali jgn sebok aku Isap rokok.  bukan duit mak bapak korang pun.

Mmg bukan duit mak bapak orang lain bila kau isap rokok
Tapi asap tu tersebar merata masuk hidung n paru2 orang lain pulak
Tapi yelah manusia bebal bukannya paham
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 2-1-2019 03:17 PM | Show all posts
Ameer corner tapi pemilik T Krisnasamy.. hmm...lagi besar isu dari larangan merokok ni..
Reply

Use magic Report

Post time 2-1-2019 03:18 PM From the mobile phone | Show all posts
harizs replied at 2-1-2019 02:36 PM
Kenapa klu di Spore rakyat dia takut nak lawan penguatkuasa ?  Mesti ada sbb diaorg takut

Spore sangat tegas
Even kat kawasan rumah flat ape tu yg glamer tu
Pun xleh isap rokok luar rumah sbb takmo jiran kena asap rokok
Smpai mcm tu la tegas nya

Bkn cm kt malaysia
Reply

Use magic Report

Post time 2-1-2019 03:22 PM From the mobile phone | Show all posts
Tiba2 perokok dianggab sebagai nabi oleh pembenci kerajaan kafer ph.
Reply

Use magic Report

Post time 2-1-2019 03:33 PM | Show all posts
harizs replied at 2-1-2019 02:36 PM
Kenapa klu di Spore rakyat dia takut nak lawan penguatkuasa ?  Mesti ada sbb diaorg takut

sbb di singapore rakyat suma hormati pemerintah.
kat sini pembangkang yg kalah meroyan gila talak tak reti tunggu pru15.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

8-12-2022 02:29 PM GMT+8 , Processed in 0.121037 second(s), 38 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list