CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: Syd

[Tempatan] [Isu Larangan Merokok] Tegur pelanggan merokok, pekerja restoran dilempang

  [Copy link]
Post time 3-1-2019 10:23 AM | Show all posts
mohonpolis tangkap pelaku ini dan masukkan dlm penjara biar mereput

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 3-1-2019 10:24 AM From the mobile phone | Show all posts
dess402 replied at 2-1-2019 02:01 PM
pagi tadi pun selamba jerk kami se geng Isap rokok kata kedai mamak biasa.  jeling2 mamak keling tu. ...

Kenapa tak lepak kedai Melayu???

Sebab kedai makan Melayu takda bau kari yer
Reply

Use magic Report

Post time 3-1-2019 10:30 AM | Show all posts
ada keluar buletin utama tv3 masa first day berjalannya larangan merokok ni. interview dgn sorg smoker ni. dia ckp mcm menyusahkan la tuk dey olls nk hisap rokok nak kena keluar dari kedai. nak lepak mamak tgk bola pun susah.

deyyy, dia fikir dia punya susah saja. yg dia duk hembus asap rokok depan org2  awam yg x bersalah ni x menyusahkan org awam ni ke?
Reply

Use magic Report

Post time 3-1-2019 10:31 AM From the mobile phone | Show all posts
Koling ke? Padan muko
Reply

Use magic Report

Post time 3-1-2019 10:32 AM | Show all posts
amik puntung rokok cucuh kan ke tangn yag melempang org tu...

kurang asam betulll...
Reply

Use magic Report

Post time 3-1-2019 02:25 PM | Show all posts
ko nak isap rokok kat tempat public tu ko telan sekali dgn asap2 n puntung rokok tu.
dok hingaq sgt duit dia yang beli rokok tu apa bagai.
meluat betul bodoh2 yang merokok pastu jentik puntung rokok kat lantai or yg lagi lahanat jentik puntung dlm gelas or pinggan makan.
uncultured swine.
Reply

Use magic Report

Post time 3-1-2019 03:15 PM | Show all posts
dess402 replied at 2-1-2019 02:01 PM
pagi tadi pun selamba jerk kami se geng Isap rokok kata kedai mamak biasa.  jeling2 mamak keling tu. ...

kesian kau. byk sgt asap rokok sampai bengong agaknya. bukan pasal duit mak bapak, kesihatan org lain pun kau gadaikan skali. klau aku ckp kau bingai, memang seswai sgt la
Reply

Use magic Report

Post time 3-1-2019 03:31 PM | Show all posts
ini menunjukkan ramai lagi rakyat yang tak reti bahasa, tak reti ikut peraturan dan bongkak dgn kebodohan sendiri.
melawat negara orang reti pulak la ikut peraturan.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 3-1-2019 03:51 PM | Show all posts

takkan laku
konfirm
kat area upis aku ada satu kedai macam ni
2-3 bukan bungkus
kesian
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 3-1-2019 06:55 PM | Show all posts
Gara-gara tegur pelanggan jangan merokok, pekerja restoran ditampar

Khamis, 3 Januari 2019 3:46 PM
Oleh: M. KUMAR


SHAH ALAM: Seorang pekerja di sebuah restoran mamak ditampar dan ditengking kerana mengingatkan pelanggan supaya tidak merokok.

M. Selvam, 25, dari India, sedang melakukan tugasnya untuk mengingatkan beberapa pelanggan mengenai larangan merokok di premis makanan, sebelum salah seorang daripada mereka menamparnya.

"Ia berlaku pada kira-kira pukul 12.30 tengah pada hari pertama larangan itu dikuat kuasakan pada 1 Januari. Kita meletakkan papan tanda dilarang merokok, tetapi segelintir pelanggan masih merokok.

"Saya datang dan bercakap secara baik kepada sekumpulan tiga lelaki supaya berhenti merokok, tetapi salah seorang daripada mereka bangun dan menampar saya sebelum kesemua mereka beredar," katanya ketika ditemui di restoran tersebut di Seksyen 25, Shah Alam pada Khamis.

Pada hari tersebut, Selvam kemudian ditengking pula oleh seorang pelanggan lain di atas sebab yang sama.

"Saya tidak tahu mengapa mereka tidak boleh mengikut peraturan dan berkelakuan seperti itu," katanya.

Majikan Selvam kemudian membuat laporan polis berhubung insiden tersebut.

Ketua Polis Daerah Shah Alam, Asisten Komisioner Baharudin Mat Taib berkata, polis menyiasat kes berkenaan di bawah Seksyen 323 Kanun Keseksaan kerana menyebabkan kecederaan.

"Kita menggesa individu yang terlibat supaya tampil dan memberi keterangan kepada kita," katanya. -
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 3-1-2019 07:04 PM | Show all posts


T Krisnasamy ketika menceritakan kejadian pekerjanya yang dikasari ketika menegur pelanggan yang merokok di dalam restorannya. - NSTP/Faliq Lajim
Reply

Use magic Report

Post time 3-1-2019 08:10 PM From the mobile phone | Show all posts
holaaaaaa replied at 2-1-2019 06:48 AM
yes... proud sgt la tuu.....kalo x proud xde la cite kat sni...

Set2 mat rempit ke u and the geng? Bangga benda bodoh camni. I harap nnt anak u atau kalau u ada anak, anak u tak masuk hospital sbb asap rokok.
Reply

Use magic Report

Post time 4-1-2019 10:06 AM | Show all posts
sapeka replied at 3-1-2019 03:51 PM
takkan laku
konfirm
kat area upis aku ada satu kedai macam ni

rasanya org skrg dah open
dah xberapa kisah


Reply

Use magic Report

Post time 5-1-2019 09:45 AM From the mobile phone | Show all posts
Hukum cucuh puntung rokak dkt nipple jah sis.
Reply

Use magic Report

Post time 5-1-2019 11:37 PM From the mobile phone | Show all posts
Kalau yg degil tu, ambil gambar derang then p report. Perokok memang sia*, tak kisah asap rokok tu masuk ruma jiran buat jiran hidup tak tenteram ya. Ok mcm biasa la angkat tangan doakn Perokok tak guna tu kena kanser mulut
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2019 03:24 PM | Show all posts
tak pasal2 kene penampo
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

8-12-2022 02:51 PM GMT+8 , Processed in 0.095481 second(s), 34 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list