CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: Syd

[Tempatan] [Isu Larangan Merokok] Tegur pelanggan merokok, pekerja restoran dilempang

  [Copy link]
Post time 2-1-2019 09:51 PM | Show all posts
restoran mamak ni ramai hindu punya rupanya.. dah lama aku boikot mamak..  kebersihan ke laut..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 2-1-2019 09:56 PM From the mobile phone | Show all posts
So rude.. Lainkali xyah tegur, simbah je minyak tanah terus

P/S: Yg bg penampo ni sedara shanas bewok ke? Dulu kes heolls mamak vs bangla, ni mamak vs mamak plak
Reply

Use magic Report

Post time 2-1-2019 10:18 PM From the mobile phone | Show all posts
memangla hak merokok tu, tapi kalau mendadah, badan sendiri binasa, dengan merokok, orang lain jadi secondhand smoker pun jahanam sebab kejahilan geng bodoh ni
Reply

Use magic Report

Post time 2-1-2019 10:33 PM | Show all posts
semoga yang menampar itu cepat2 meninggal kerana meyusahkan orang ramai dan membahayakan nyawa orang lain
Reply

Use magic Report

Post time 2-1-2019 10:37 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by JokesCop at 2-1-2019 10:39 PM
harizs replied at 2-1-2019 02:36 PM
Kenapa klu di Spore rakyat dia takut nak lawan penguatkuasa ?  Mesti ada sbb diaorg takut


Buat apa nak lawan, memang larangan merokok ketat, tapi ada smoking area. Even aku pergi USS pun ada smoking are belakang toilet. Siap bangku and bumbung. Bugis street ada tong sampah dgn ashtray. Dekat kedai makan pun ada kawasan specifics. Situasi berbeza.

Aku bukan nak Malaysia glorified benda ni, tapi at least have decency. Bukan hari cakap jangan, hari ni boleh berhenti. Ambil masa.

Btw, merokok is a gentleman business, kalau nampak yg indecent tu, dia jenis haprak. Mcm lebai, ada yg elok, ada whore.
Reply

Use magic Report

Post time 2-1-2019 10:39 PM | Show all posts
saviour_09 replied at 2-1-2019 01:33 PM
laaa belum apa2 dah kena lempang
kot ye pun nak smoking beragak la brader

pendekatan mendidik melalui melempang

Reply

Use magic Report

Post time 2-1-2019 10:45 PM | Show all posts
GalileO replied at 2-1-2019 05:25 PM
bahaya..leinkali dtg order..mamak tu ludah kahak + sirih dlm teh tarik yg diorder..jgn buat memain ...

special order punya...

Reply

Use magic Report

Post time 2-1-2019 10:52 PM | Show all posts
famri7 replied at 2-1-2019 03:22 PM
Tiba2 perokok dianggab sebagai nabi oleh pembenci kerajaan kafer ph.

ada sorang tu meroyan lebih dari perokok walau pun sendiri mengaku tak hisap rokok....
kalau dah macam tu punya bodoh taulah dari mana


Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 2-1-2019 11:04 PM | Show all posts
esteryen replied at 2-1-2019 05:22 PM
harap sgt boss kedai tu gi lapor polis, patutnya ots lapor polis. Setan betul perokok2 bongok tu!
. ...

duduk sebelah orang yang minum alkohol tak kan membuatkan kita mabuk.
ini hanya fobia melayu sahaja macam nampak anjing.



Reply

Use magic Report

Post time 2-1-2019 11:10 PM | Show all posts
Decaffeinated replied at 2-1-2019 11:04 PM
duduk sebelah orang yang minum alkohol tak kan membuatkan kita mabuk.
ini hanya fobia melayu saha ...

bodoh kau ni

anjing tak berpeluh konon

sah sudah bodoh kau bodoh keturunan


Reply

Use magic Report

Post time 2-1-2019 11:16 PM From the mobile phone | Show all posts
dess402 replied at 2-1-2019 02:06 PM
hahaha..  Lain kali jgn sebok aku Isap rokok.  bukan duit mak bapak korang pun.

Selfish moron.. memang lah duit ko beli rokok tu tapi asap ke mana??mungkin sekarang ko rasa benda ni kecik tapi setiap sedutan nafas orang sekeliling yg bercampur asap rokok ko ada kesan2 buruk yg ko xtahu faham x..ada yg boleh mati sebab asap rokok bodoh kau tu taw x..i emosi sebab my mom ada asthma yg teruk sebab asap rokok my dad.so for all smokers,fu*k you...
Reply

Use magic Report

Post time 3-1-2019 06:46 AM | Show all posts
dess402 replied at 2-1-2019 05:40 PM
Tak la sebodo hang penjilatan PAS.

bodo sangat merokok merata alam... BODOH

Reply

Use magic Report

Post time 3-1-2019 07:27 AM From the mobile phone | Show all posts
hahaha  ..  tatkala ini aku tgh menikmati ali Cafe kosong tak de susu walaupun sebenarnya perut masih sendat dgn air Milo bini aku.  memula tadi sambil berjalan merokok  ,  pastu ni duduk sekejab.  dan belon lagi terasa nak merokok.  tapi mamak tu pun buat tak peduli hape dan semuanya spt biasa.      
Reply

Use magic Report

Post time 3-1-2019 07:34 AM From the mobile phone | Show all posts
dan hahaha  ..  Sekarang sumpah aku mula pasang rokok dan mamak tu..  Jeng Jeng Jeng..
senyum ajerk  .  dan sumpah aku tak teringat nak lempang sape2  .


hahaha  ..
Reply

Use magic Report

Post time 3-1-2019 07:41 AM From the mobile phone | Show all posts
setakat ini penguatkuasaan ini kurang berjaya pasal tak memberi kesedaran pada sesiapa.  keadaan berjalan spt biasa.


Reply

Use magic Report

Post time 3-1-2019 08:04 AM | Show all posts
Sekarang jgn buat main2. Org banyak yg stress kat luar tu. Elakkan je.

Berapa byk kes yg kecik je tp bergadoh bertumbuk, berbunuh pun ada, Tu semua sb stress dan tiber2 ada org trigger , teruslh meletup.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 3-1-2019 10:01 AM | Show all posts

aya, apek tu agaknya tak boleh hidup tanpa rokok kot. Sekali sedut air, sekali sedut asap rokok.
Reply

Use magic Report

Post time 3-1-2019 10:13 AM From the mobile phone | Show all posts
harizs replied at 2-1-2019 02:36 PM
Kenapa klu di Spore rakyat dia takut nak lawan penguatkuasa ?  Mesti ada sbb diaorg takut

Sebab singaporn PM nya cina Papig dapig, tu sebab boleh maju, tegas dll
Reply

Use magic Report

Post time 3-1-2019 10:15 AM From the mobile phone | Show all posts
Alhamdulillah.. Bila makan kt kedai xda lagi bau asap rokok..
Reply

Use magic Report

Post time 3-1-2019 10:20 AM From the mobile phone | Show all posts
prettyuglybabe replied at 2-1-2019 01:30 PM
ok.. ameer corner kelly ng punya restoran..


Mesti Melayu ramai tertipu bila dia tepek ayat 1000 dinar
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

9-12-2022 11:25 PM GMT+8 , Processed in 0.098920 second(s), 38 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list