CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: Syd

[Tempatan] [Isu Larangan Merokok] Tegur pelanggan merokok, pekerja restoran dilempang

  [Copy link]
Post time 2-1-2019 03:41 PM From the mobile phone | Show all posts
pttnye kedai amek gmba pesalah yg xreti ikot arahan..time ni la nk buat duit lebeh
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 2-1-2019 03:56 PM | Show all posts
elok mamak yang kena lempang tu buat report polis..bior yang melempang duk lokap sehari dua
Reply

Use magic Report

Post time 2-1-2019 03:57 PM From the mobile phone | Show all posts
bangcak replied at 2-1-2019 03:33 PM
sbb di singapore rakyat suma hormati pemerintah.
kat sini pembangkang yg kalah meroyan gila tala ...

Padan muka rakyat tak hormat kerajaan kencing lagi munafik
Reply

Use magic Report

Post time 2-1-2019 03:58 PM From the mobile phone | Show all posts
clarizsa replied at 2-1-2019 03:18 PM
Spore sangat tegas
Even kat kawasan rumah flat ape tu yg glamer tu
Pun xleh isap rokok luar ruma ...

Menteri pun kuat hisap rokok ..
Reply

Use magic Report

Post time 2-1-2019 04:05 PM | Show all posts
harizs replied at 2-1-2019 03:57 PM
Padan muka rakyat tak hormat kerajaan kencing lagi munafik

dah cukup jelas rakyat pilih sapa kat pru14.
yg meroyan mcm org gila talak tu puak2 umngok.
mmg rakyat, tapi golongan tu terlalu minoriti dlm negara.

dorang jenis tak reti sabar tunggu pru15.
maklum la, 1st time jd pembangkang
Reply

Use magic Report

Post time 2-1-2019 05:12 PM From the mobile phone | Show all posts
dess402 replied at 2-1-2019 02:06 PM
hahaha..  Lain kali jgn sebok aku Isap rokok.  bukan duit mak bapak korang pun.

bengong betul la kau ngan geng bodoh tu, pemilik premis juga akan dikenakan denda juga kalau u all rokok kat situ.
.
Reply

Use magic Report

Post time 2-1-2019 05:17 PM From the mobile phone | Show all posts
Sejenis selfish
Reply

Use magic Report

Post time 2-1-2019 05:17 PM From the mobile phone | Show all posts
dess402 replied at 2-1-2019 02:01 PM
pagi tadi pun selamba jerk kami se geng Isap rokok kata kedai mamak biasa.  jeling2 mamak keling tu. ...

U proud of it?
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 2-1-2019 05:21 PM From the mobile phone | Show all posts
dess402 replied at 2-1-2019 02:01 PM
pagi tadi pun selamba jerk kami se geng Isap rokok kata kedai mamak biasa.  jeling2 mamak keling tu. ...

bbnu baru blajar sap kok ramai2 kat mamak ke? hahahha... mesti budak2 baru nak belajar balut..sap kok pun bangga semacam... bodoh
Reply

Use magic Report

Post time 2-1-2019 05:22 PM From the mobile phone | Show all posts
harap sgt boss kedai tu gi lapor polis, patutnya ots lapor polis. Setan betul perokok2 bongok tu!
.
Dua minggu lepas i gi makan kat kedai yong tau foo kat ampang point tu, xtau la halal ke tak tapi ramai je malays makan kat sana.
Datang satu meja, 3 indians duduk sebelah meja, mula2 i ???? tengok kenapa meja2 lain jeling2 kat mereka, sekali pelayan kedai tu datang kat meja dia, rupanya mereka bawa tiger beer ke sana, letak kat kerusi, sembunyi2 cam tu, punyalah kuat nyonya cina tu marah kat mereka, then indians tu boleh jawab, kosong punya and guess what? Auntie tu terus ambil beers tu pastu buang kat tong sampah..
.
Mmg salute keberanian dia!
.
Kekadang i fikir juga celaka2 cam ni kan? Nak sgt minum beer sambil makan yong tau foo, ada je tempat cam tu tapi kenapa nak gi makan kat tempat yg sah2 dah larang ada alcohol beverage?!
.
Reply

Use magic Report

Post time 2-1-2019 05:25 PM From the mobile phone | Show all posts
noor2 replied at 2-1-2019 02:32 PM
Memanglah bukan duit orang lain. .tapi asap rokok tu boleh menyebabkan orang lain dapat sakit. ..a ...

Pemilik premis juga akan dikenakan denda Rm2500 kalau "benarkan" orang merokok kat premis mereka. Lain la kalau si bingai2 tu pay cash Rm2500 tu kat boss restoran tu, sila la kau rokok..
Reply

Use magic Report

Post time 2-1-2019 05:25 PM From the mobile phone | Show all posts
dess402 replied at 2-1-2019 02:01 PM
pagi tadi pun selamba jerk kami se geng Isap rokok kata kedai mamak biasa.  jeling2 mamak keling tu. ...

bahaya..leinkali dtg order..mamak tu ludah kahak + sirih dlm teh tarik yg diorder..jgn buat memain
Reply

Use magic Report

Post time 2-1-2019 05:26 PM | Show all posts
dess402 replied at 2-1-2019 02:06 PM
hahaha..  Lain kali jgn sebok aku Isap rokok.  bukan duit mak bapak korang pun.

kalau ang rokok depan aku konfom aku terajang .  dasar bodoh

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 2-1-2019 05:27 PM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 2-1-2019 05:27 PM From the mobile phone | Show all posts
GalileO replied at 2-1-2019 05:25 PM
bahaya..leinkali dtg order..mamak tu ludah kahak + sirih dlm teh tarik yg diorder..jgn buat memain ...

semoga mamak2 tu buat cam tu kat si bingai n gengnyaàaa...
Reply

Use magic Report

Post time 2-1-2019 05:33 PM From the mobile phone | Show all posts
esteryen replied at 2-1-2019 05:22 PM
harap sgt boss kedai tu gi lapor polis, patutnya ots lapor polis. Setan betul perokok2 bongok tu!
. ...

Tak reti respect orang langsung
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 2-1-2019 05:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by dess402 at 2-1-2019 05:39 PM

Okay  ..  setakat pukol 4 tadi keadaa masih tenteram macam biasa.  aku mai minum Isap rokok sorang2  .  Jeling kiri kanan,  baik yg keling baik yg Melayu masing2 Isap rokok dan tak takda lempang sapa2.  dan mamak tu pun aku tengok syahdu ayu gitu2  .      
Reply

Use magic Report

Post time 2-1-2019 05:35 PM | Show all posts
GalileO replied at 2-1-2019 05:25 PM
bahaya..leinkali dtg order..mamak tu ludah kahak + sirih dlm teh tarik yg diorder..jgn buat memain ...

elok ler tu,
manusia jenis tak paham bahasa,
ajar je dengan perbuatan.
Reply

Use magic Report

Post time 2-1-2019 05:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by dess402 at 2-1-2019 05:51 PM
cecari replied at 2-1-2019 05:26 PM
kalau ang rokok depan aku konfom aku terajang .  dasar bodoh


Tak la sebodo hang penjilatan PAS.
Reply

Use magic Report

Post time 2-1-2019 05:42 PM | Show all posts

sedangkan undang2 & hukum Allah pon manusia langgar. ini kan pulak undang2 manusia.

kalo amalan buruk tu dah sebati berpuluh2 tahun, what u expect
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

8-12-2022 01:37 PM GMT+8 , Processed in 0.091729 second(s), 38 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list