CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
Author: dj_design89

Rambut gugur dan kering

  [Copy link]
Post time 2-1-2019 12:58 PM From the mobile phone | Show all posts
noraidil_06 replied at 2-1-2019 12:33 AM
Whatttt patutlah body mcm keras.hahahahaha.

@dj_design89 @hotmak

i dah potong rambut minggu lepas smpi paras bahu.
hasil kegigihan sapu minyak amla 20 min sblm syampu rambut setiap hari, adik yg potong rambut tu ckp kepala meols ada byk anak rambut.. selalunya tak de..
so, kesimpulannya... kena rajin ehh basuh rambut esp kalau seharian dah berpeluh. wajibun!!
jgn lupa sapu minyak rambut atau conditioner sblm syampu. penting ni!!

selamat bersyampu
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 2-1-2019 01:07 PM From the mobile phone | Show all posts
mrsjones replied at 2-1-2019 12:58 PM
@dj_design89 @hotmak

i dah potong rambut minggu lepas smpi paras bahu.

U sapu sampai scalp?
Reply

Use magic Report

Post time 2-1-2019 01:22 PM From the mobile phone | Show all posts
noraidil_06 replied at 2-1-2019 01:07 PM
U sapu sampai scalp?

haa yes, sapu minyak tu kat scalp. then go abt do yr thing for 20 mins then shampoo off.
now my spot bald dah tutup dgn anak rambut esp area belahan rambut..
pls try!!
Reply

Use magic Report

Post time 2-1-2019 01:36 PM From the mobile phone | Show all posts
mrsjones replied at 2-1-2019 01:22 PM
haa yes, sapu minyak tu kat scalp. then go abt do yr thing for 20 mins then shampoo off.
now my  ...

I x de spot bald. Tp rambut x selebat dulu.
I is old.hehehehehe.
Tq tau, i will definitely try. Muah skit
Reply

Use magic Report

Post time 2-1-2019 01:38 PM From the mobile phone | Show all posts
x ingat dh tepek ke belum.
Tp nk tepek gak la..hair wax

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 2-2-2019 10:54 AM | Show all posts
mrsjones replied at 24-12-2018 11:52 PM
hi tt, i nak share my experience.

rambut i nipis ja n suka gugur, pendek sikit dari rambut tt y ...



Nice tips sis thanks a lot!
Reply

Use magic Report

Post time 4-2-2019 08:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku tumpang tanya kat sini ya TT. Thn 2008 aku involved one project kat kilang. Memang stress tak dapat dielakkan la. Project aku completed dlm awal Jan aritu. Baru perasan kulit kepala aku kering pastu berkuping2. Macam psoriasis lak nampak. Ada sesapa ada any tips atau petua nak rawat tak?
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2019 02:50 PM | Show all posts
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 24-6-2019 07:32 PM | Show all posts
I tumpang tanya dkt thread rambut ni.

1) Kalau conditioner tu kata direction dia bubuh sampai scalp urut urut sikit, patut kah i bubuh? Sbb yg i tahu conditioner tak elok bubuh dkt scalp. Nnt jadi greasy pastu cam tersumbat liang gitu. I ragu ragu nak ikut arahan botol tu.

2) Hair oil apa yg best? I selalu tengok anzalna tu dok promote anzel hair sheolls tu. Baguih ka dak? Harga dia dah dekat rm90. Kot kot ada yang pernah guna ke. Meanwhile dekat watson guardian i tengok hair oil ada dalam rm20 jah. Sebab i perasan rambut i dekat bahagian yg i selalu belah tu, dia mcm berkurang rambut sikit. So nak try pakai hair oil tp nak yg wangi je .

TIA uolls!
Reply

Use magic Report

Post time 13-7-2019 12:58 PM From the mobile phone | Show all posts
Ai baru baca Kat Suzyhoney untuk rambut gugur, guna limau purut n santan, blenderkan letak Kat rambut , biarkan then cuci... Buat 2 atau 3x seminggu, letak dalam freezer thn seminggu bhn tu
Reply

Use magic Report

Post time 13-7-2019 05:56 PM From the mobile phone | Show all posts
conditioner tu..setau i..urut kat rambut je..jgn smpai kulit pala..
i ni tang rambut mmg failed..
x reti jaga..ngan gugur..kering..nasib baik xde kelemumur..kutu..
asal pjg skit..mula gugur beria.
tapi rambut x menipis pon.
teringin nk rambut pjg. tp i selalu trim..potong..sbb rimas kat rumah rambut sana sini..
Reply

Use magic Report

Post time 17-7-2019 11:39 AM | Show all posts
Edited by mieymiey at 1-8-2019 12:18 PM

Rambut iols semenjak 2 menjak ni banyak gilerrrr gugur. Stress! Rambut dah la nipis, ni makin menipis. Kat belahan rambut tu dah nampak botak dah
Reply

Use magic Report

Post time 17-7-2019 11:53 AM | Show all posts
jalan penyelesaian dia, potong rambut.. sbb rambut panjang tu la boleh jadi tak bermaya dan cepat gugur
Reply

Use magic Report

Post time 31-7-2019 05:41 PM | Show all posts
Rambut aii panjang sampai ke peha. Lepas beranak dan beranak dan beranak ..hormon pun ada tukar. Rambut gugur tapi sayang nak potong rambut. So aii telan Biotin pills - dkt dua botol jugak lah. Sekarang kalau sikat rambut rambut gugur ada lah lima nam lai. Biotin ni menguatkan kuku, mencatikkan kulit (kulit tak kering) dan melebatkan rambut.

Cuba lah .. tapi kena lah bersabar tunggu hasil. Aii minum banyak air kosong rajin jugak sapu lotion tapi tang rambut aii pakai syampoo vegans base jer.
Reply

Use magic Report

Post time 1-8-2019 12:00 PM | Show all posts
mrsjones replied at 2-1-2019 12:58 PM
@dj_design89 @hotmak

i dah potong rambut minggu lepas smpi paras bahu.

brand apa minyak amla tu?
Reply

Use magic Report

Post time 21-8-2019 09:30 PM From the mobile phone | Show all posts
ada org suggest mnyak bijan..tp iols xtry lg..rmbut iols pon byk gila gugur..da rasa nak botakkan je sng..tkut xtumbuh pulak nt..horror
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 24-8-2019 01:58 PM | Show all posts
iols dah try mcm2..semua x jalan...sampai rasa give up dah..iols bersalin 2016 and until now problem rambut gugur tu masihhhh lagi

belahan rambut, bhgian dpn kiri kanan mmg dh nmpk botak

sebut segala nama brand syampu yg viral, hair tonic, hair oil, biotin (pil kena makan), semua iols dh try...tetappppp xjalan...

iols give up chuolsss..nangesssss
Reply

Use magic Report

Post time 26-8-2019 09:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Illayana at 26-8-2019 09:11 PM
messymimi replied at 24-8-2019 01:58 PM
iols dah try mcm2..semua x jalan...sampai rasa give up dah..iols bersalin 2016 and until now problem ...


Sabola mimi. Daku pn dlu begitu. Lps 5thn bersalin br rambut kurang gugur dan byk anak2 rambut. Adik salon yg daku selalu pergi dlu ckp just shampoo mcm biasa, jgn lupa pkai conditioner. Rajin skit pkai hair mask dua tiga kali seminggu. Mkn mknn berkhasiat. Lama2 rambut tu pulih sendiri. Dia ckp tak pyh wat rawatan yg rambut gugur ke hape kt salon pn. Ni yg dia jwb bila daku nk buat rawatan rambut gugur. Dlu ade jugak beli minyak castor, dilute dgn jojoba oil tu. Tp daku jenis pemalas, tak konsisten pkai lama2 trus tak pkai. Last2 bior kan aje. Kurang skit stress psl rambut. Mujur laki ku dlu tak komplen. Tp anak daku plak mulut takdak insurans komplen. Haha
Reply

Use magic Report

Post time 27-8-2019 08:21 AM | Show all posts
Illayana replied at 26-8-2019 09:09 PM
Sabola mimi. Daku pn dlu begitu. Lps 5thn bersalin br rambut kurang gugur dan byk anak2 rambut.  ...

ye ke chuolsss...hmmm lamanya tunggu smpai 5thn tu..iols ni dh penat hari2 sapu rambut kt lantai xpe lah..iols nk try minyak alma lak..cari kt shopee jer..kot lah menjadi kan...
Reply

Use magic Report

Post time 28-8-2019 08:52 AM From the mobile phone | Show all posts
Ok, something to share with u ladies after many times of trial and error..

Pernah dgr brand OGX tak? Guardian carry this brand setahu i lah..its a very good brand for hair and when i say good means superb ok!

Masalah scalp almost gone and sihat sgt..its so happened that i went checking for scalp in Loccitaine, i cuma perlu guna scrub twice a week and hair mask (once a week)..

Daily usage pakai je hair oil jenama Lucido..depending on what ur hair needs..

Yg bertanyakan tentang conditioner on scalp, andai its for ur scalp then should be fine..yg dijual over the supermarket rack, yg tu only for ur ends..bukan kesemua rambut tau..



Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

29-9-2022 04:58 PM GMT+8 , Processed in 0.093679 second(s), 19 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list