CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
Author: dj_design89

Rambut gugur dan kering

  [Copy link]
 Author| Post time 16-12-2018 02:40 AM | Show all posts
sun5670 replied at 11-12-2018 01:07 PM
hjg tu trim sikit sis, 5-10 cm mcmtu..
rajin2 apply serum & jgn ikat masa basah..
kurangkn pkai h ...



hahahaha dh potong pun. dlm 10-15cm gitu. banyak betul rasa tu hmmm
saya x pernah ada serum, boleh suggest serum apa yg okey? nk kena pakai masa bila eh?
saya x pernah ikat rambut masa basah, dan mmg kurang pakai hair dryer sbb hair dryer mmg boleh rosakkan rambut.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 16-12-2018 02:43 AM | Show all posts
matchstick replied at 12-12-2018 12:58 AM
Beli kt lazada.. Kt shopee pun ada. My friend kata dia beli kt kedai India je sbb mustard oil tu m ...



yg diorang pakai utk masak tu ke? mmg ada perasan baru2 ni masa gi kedai india tapi x berani nk guna byk2 minyak dlm seminggu huhuhu
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 16-12-2018 02:48 AM | Show all posts
sue_0684 replied at 12-12-2018 03:36 PM
sy pon ada masalah rambut gugur teruk, smpai nmpk botak tgh2. salah satu punca sbb ada resdung teruk ...



biasa jgk tu dgr kdg2 produk2 yg ada kt farmasi atau supermarket ni x jadi pada semua org. kdg2 kita perlukan special treatment. lain org, lain hormon badan dia berfungsi, lainlaa cara jaganya. tu yg jeles kalau ada sesetengah org, rambut sihat, tebal, pastu panjang gila plak tapi bila kita tanya apa produk dia pakai, diorg pakai produk yg biasa2 yg senang je jumpa kt farmasi dan supermarket. kita ni terpaksa order from oversea laa, internet laa haihh geram betul ahahaha.
okeylaa tu kak anak rambut dh mula tumbuh. maknanya akak nk kena konsisten laa ni supaya anak2 rambut tu kekal kuat. kalau akar rambut tak kuat tu yg gugur lagi tu hmm
Reply

Use magic Report

Post time 23-12-2018 11:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Cuba try range petal fresh. Ada jual kat guardian, tgh sale skarang. Die ada letak argan & biotin dlm tu. Ai pakai nmpk positif, baby hair tumbuh byk & healthy.
Reply

Use magic Report

Post time 24-12-2018 11:52 PM From the mobile phone | Show all posts
dj_design89 replied at 16-12-2018 02:43 AM
yg diorang pakai utk masak tu ke? mmg ada perasan baru2 ni masa gi kedai india tapi x berani n ...

hi tt, i nak share my experience.

rambut i nipis ja n suka gugur, pendek sikit dari rambut tt yg dlm gambar kt dpn tu.
i free hair n baru2 ni gi umrah. masa buat umrah, biasalaa satu bdn n kepala cepat peluh.
rambut i pun berbau n lepek ja bila buka tudung/telekung. so, i syampu rambut i tiap2 mlm lps hbs isyak n dinner sbb rasa rengsa sgt.
first two nights tu, mmg byk sgt rambut gugur masa syampu.
sbb tak nak gugur sgt, i sapu conditioner dulu, biar kejap sementara menyabun dan gosok gigi. last step baru syampu.

i igt rambut i akan rosak sbb syampu tiap2 mlm. dah la tu, pki syampu n conditioner hotel je. berbotol2 i perabis hotel punya sbb i tak bwk sendiri punya dari kl.
tp surprisingly, rambut i sihat je n wangi.
gugur ada tp tak byk mcm first 2 nights tu.
i bilas rambut guna air sejuk sbb org salon ada pesan yg rambut i mmg tak boleh basuh dgn air panas.
i assume musuh rambut ialah kulit kepala panas. so kita patut letak yg sejuk2 kat kulit kepala mcm santan, aloe vera, inai etc..
now dah balik kl, i berazam utk syampu rambut tiap2 hari. skip kalau siang tu tak peluh sgt.
i tak jamin anak2 rambut akan tumbuh tp rambut akan jd sihat tu mmg betul.
kat supermarket ben dawood sana ada snake oil tau utk rambut. mcm menarik tp i yg tgk ni mcm erkkk!! harga bwh 30 riyal. cer try kirim kalau ada siapa2 gi umrah.
Reply

Use magic Report

Post time 25-12-2018 01:57 PM | Show all posts
munchkin replied at 2-12-2018 01:40 AM
Potong bahagian hujung tu. Cuba tengok petua fasha sandha. Rambut dia sihat cantik. Dia guna santan  ...

Olive oil tu beli yang khas untuk rambut ka? Atau yg beli kt pasaraya untuk makan ngan salad tu pun boleh?Ke cmana?
Reply

Use magic Report

Post time 25-12-2018 02:08 PM From the mobile phone | Show all posts
AraBellaJuan87 replied at 25-12-2018 01:57 PM
Olive oil tu beli yang khas untuk rambut ka? Atau yg beli kt pasaraya untuk makan ngan salad tu pu ...

Makan punya boleh kot. Fs tak mention. Cuba you google
Reply

Use magic Report

Post time 25-12-2018 02:45 PM | Show all posts
munchkin replied at 25-12-2018 02:08 PM
Makan punya boleh kot. Fs tak mention. Cuba you google

Baiklah~ Setelah google dia xda khas pun untuk hair. Olive oil mana2 pun boleh.
Pastu nk buat mask rambut pun ada mcm2 cara. Ni link antra beberapa cara nk buat hair mask.

HAIR MASK

Rajin dengan xrajin jelah nk buat nye tu.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 25-12-2018 03:36 PM From the mobile phone | Show all posts
AraBellaJuan87 replied at 25-12-2018 02:45 PM
Baiklah~ Setelah google dia xda khas pun untuk hair. Olive oil mana2 pun boleh.
Pastu nk buat mas ...

Buatlah nanti share. I malas
Reply

Use magic Report

Post time 25-12-2018 04:41 PM From the mobile phone | Show all posts
munchkin replied at 25-12-2018 03:36 PM
Buatlah nanti share. I malas

Alaaa mls jugaaak.. Share je ni tnggu2 kot2 ada yg rajin.
Reply

Use magic Report

Post time 25-12-2018 08:38 PM From the mobile phone | Show all posts
AraBellaJuan87 replied at 25-12-2018 04:41 PM
Alaaa mls jugaaak.. Share je ni tnggu2 kot2 ada yg rajin.

Hahahha. Ye ye je ara share link tadi.
Reply

Use magic Report

Post time 25-12-2018 09:39 PM | Show all posts
munchkin replied at 25-12-2018 08:38 PM
Hahahha. Ye ye je ara share link tadi.

Yelah kot2 ada yang rajin nk buat kan.. HAHAH.. Boleh jadi panduan. Begitulah maksud i mengeshare artikel tersebut..
Reply

Use magic Report

Post time 26-12-2018 11:55 AM | Show all posts
mrsjones replied at 24-12-2018 11:52 PM
hi tt, i nak share my experience.

rambut i nipis ja n suka gugur, pendek sikit dari rambut tt y ...

sebut aloe vera kan, i haritu saja try sapu rambut guna aloe vera guardian, tunggu kejap lepas tu syampu, tak byk gugur rambut time syampu tu banding tak sapu aloe vera, tapi i tak sapu scalp, kat rambut je, rambut pun jadi lembut tak kejung
Reply

Use magic Report

Post time 2-1-2019 12:27 AM From the mobile phone | Show all posts
mrsjones replied at 24-12-2018 11:52 PM
hi tt, i nak share my experience.

rambut i nipis ja n suka gugur, pendek sikit dari rambut tt y ...

Nice tips. Tq sis
Reply

Use magic Report

Post time 2-1-2019 12:28 AM From the mobile phone | Show all posts
hotmak replied at 26-12-2018 11:55 AM
sebut aloe vera kan, i haritu saja try sapu rambut guna aloe vera guardian, tunggu kejap lepas tu  ...

Wahhhhh. Akk nk try.sementelah (gitu bhs) blm tidur
Reply

Use magic Report

Post time 2-1-2019 12:32 AM From the mobile phone | Show all posts
dj_design89 replied at 16-12-2018 02:25 AM
rambut baru potong. ada dekat 10-15cm jugak potong ni. dan saya potong sendiri. tu sebab nmpk v  ...

U potong dulu rambut x leh ke?
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 2-1-2019 12:33 AM From the mobile phone | Show all posts
dj_design89 replied at 16-12-2018 02:35 AM
aku lelaki laa ahahahahah

Whatttt patutlah body mcm keras.hahahahaha.
Reply

Use magic Report

Post time 2-1-2019 06:44 AM From the mobile phone | Show all posts
noraidil_06 replied at 2-1-2019 12:28 AM
Wahhhhh. Akk nk try.sementelah (gitu bhs) blm tidur

try lah kak, tapi saya tak buat lama sebab selalu lupa nak apply sebelum tido
Reply

Use magic Report

Post time 2-1-2019 07:23 AM From the mobile phone | Show all posts
hotmak replied at 2-1-2019 06:44 AM
try lah kak, tapi saya tak buat lama sebab selalu lupa nak apply sebelum tido

Dah. Sambil  reply ur post terus capai aloe Guardian.
Reply

Use magic Report

Post time 2-1-2019 07:24 AM From the mobile phone | Show all posts
Btw aloe gel tgh murah.
Rm8.80. biasa rm10
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

2-10-2022 02:19 PM GMT+8 , Processed in 0.075042 second(s), 19 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list