CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
Author: dj_design89

Rambut gugur dan kering

  [Copy link]
Post time 2-12-2018 02:05 PM From the mobile phone | Show all posts
Sharifah180175 replied at 2-12-2018 10:12 AM
Haircare at home salon. Berbaloi. Rmbut elok jadinya.

what about rambut rosak n banyak grey hair? leh pakai gak ke? my chinese friend kesian i tengok dia dahla perempuan n muda lagi tapi banyak gila uban dia kat tengah.. dia siap ckp dah xtahu nak pakai apa. kadang dia dye rambut tp bila habis dye jadi lagi teruk rambut dia rosak
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 2-12-2018 02:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Orix replied at 2-12-2018 09:48 AM
I pernah try dgan santan tp end up kulit kepala jd gatal hukhukhuk

Sensitive/alergy to coconut kot.
Reply

Use magic Report

Post time 2-12-2018 03:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Potonglah rambut sis tu mcm mak lampir aku tgk
Reply

Use magic Report

Post time 2-12-2018 05:02 PM From the mobile phone | Show all posts
i kalau pakai minyak apa apa akan pening..  tp mak i masa anak dara dia lumur minyak bijan...sampai skrg rambut dia kilat and uban sikit jeeee...
Reply

Use magic Report

Post time 2-12-2018 05:10 PM From the mobile phone | Show all posts
klu rambut i, guna la pa2 produk utk rambut gugur, mmg x jalan..tp time pregnant elok pulak x gugur...so i salahkan hormon
Reply

Use magic Report

Post time 2-12-2018 05:16 PM From the mobile phone | Show all posts
untuk rambut beruban try pakai minyak cenceman mustika ratu..
Tutup ngn shower cap.. lpas 20min basuh ngn shampoo bersih2..
Tp kena rajin at least seminggu skli..
Aku penah buat kat kakak dulu2.. sbb asik kena cabut uban dia je..
Xlama lepas tu bila check rambut.. atas putih bawah hitam..
Skrg ni rambut aku dah start beruban..malas plak nk buat sendiri..
Reply

Use magic Report

Post time 2-12-2018 09:47 PM From the mobile phone | Show all posts
Try caffeine shampoo.. kat mana2 drugstore ada jual rasanya.. cth alpecin.. tapi bau dia mcm maskulin..
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2018 02:57 PM | Show all posts
dj_design89 replied at 2-12-2018 01:57 AM
Oooo woww santan basi? X pernah dgr petua tu ahaha. Tp olive oil tu biasa juga

bkn santan basi

santan tu u biarkan sampai naik kepala putih & bawah tu air jernih ...scoop yg kepala putih tu & sapu pada kulit kepala ... biarkan dlm 2-3 jam .. lepas tu basuh rambut dgn air sahaja dulu ... sebaik2nya buat waktu pagi & basuh menjelang zohor on weekend yg tak keluar ke mana2..
by the time malam, lapik bantal dgn tuala supaya tak berminyak ...
esok paginya .. baru shampoo bersih2

u will find your hair sgt lembut & after 3-4 kali buat, akan nampak anak2 rambut byk tumbuh
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 3-12-2018 02:59 PM | Show all posts
in between . during weekdays, sapu ke kulit kepala gell lidah buaya from daun lidah buaya asli tu bkn yg dibeli dlm tube or tub ... ini utk sejukkan kulit kepala ..biarkan 2 jam then cuci mcm biasa
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2018 03:11 PM | Show all posts
icha80 replied at 2-12-2018 05:16 PM
untuk rambut beruban try pakai minyak cenceman mustika ratu..
Tutup ngn shower cap.. lpas 20min bas ...

menarikk nihh

Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2018 03:16 PM | Show all posts
Lepas rambut i yg panjang dirosakkan oleh salun, i potong pendek...
Now i tgh buat  PRP (Plasma Rich Platelet)  treatment, amik darah sendiri and suntik plasma kt kulit kepala.. So far so good. Dh 2 kali buat PRP, dh nmpk anak2 rambut naik.. Pegi cek kt klinik, mmg i botak disbbkn hormon problem.
Botak dkt hair line, and depan rambut
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2018 03:52 PM | Show all posts
farlis replied at 3-12-2018 03:16 PM
Lepas rambut i yg panjang dirosakkan oleh salun, i potong pendek...
Now i tgh buat  PRP (Plasma Ric ...

sounds good

berapa rm u buat?
dgn specialist ke camne?


Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2018 04:47 PM | Show all posts
saviour_09 replied at 3-12-2018 03:52 PM
sounds good

berapa rm u buat?

I buat dkt premier clinic bangsarof course dgn pakar
why i pilih PRP, sbb we will use our own blood, xde benda asing masuk dlm bdn


Usually per session 2k..
amik package 5 session rm10k, dpt free 1 session
i bodek2 buat rambut and muka sekali
mula2 diorng bg 3 kali sesi rambut, 3 kali sesi utk muka,
but end up bila pndi bodek,  i dpt 6 session for both rambut n muka (kira i jimat rm10 k)


Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2018 12:45 PM From the mobile phone | Show all posts

Guna minyak franch oil ni. Dia ada banyak range, i guna yang biru ni. Sapu dekat scalp urut2, pastu lumur sekali dekat rambut. Biar 20mins. Then shampoo. Memang best. I pakai shampoo diane. Shampoo tu itself memang buat rambut i lembut then tambah sekali minyak ni memang puas hati

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2018 03:23 PM | Show all posts
farlis replied at 3-12-2018 04:47 PM
I buat dkt premier clinic bangsarof course dgn pakar
why i pilih PRP, sbb we will use our own blo ...

quite expensive eh

takpe la tq anyway
i beli shampoo bawang je la u
Reply

Use magic Report

Post time 5-12-2018 01:05 PM | Show all posts
saya pakai shampoo dan oil dan glorious crown.
Rambut saya gugur teruk, dan lepas seminggu guna alhamdulillah.. ada gugur tapi jumlahnya xmenakutkan.. anak rambut pun dah mula tumbuh..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 6-12-2018 08:24 AM | Show all posts
multinicky replied at 2-12-2018 09:55 AM
ad sesape dh gune shampoo diane yg viral asyk sold out dkt drugstore tu x??  ok ke or overrated je?: ...

Aku try moist diane yang colour pink. Rambut jadi kesat. Pakai sekali dengan treatment (conditioner) dia baru jadi lembut. Tapi rambut banyak gugur la pula. Maybe tak sesuai dengan aku or kena try range lain.
Reply

Use magic Report

Post time 6-12-2018 05:37 PM From the mobile phone | Show all posts
akik replied at 6-12-2018 08:24 AM
Aku try moist diane yang colour pink. Rambut jadi kesat. Pakai sekali dengan treatment (conditione ...

ye ke.. hrmmm.. mcm takut plak nk cube.. maintain dgn pantene je la kot
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2018 03:43 PM From the mobile phone | Show all posts
Rambut gugur teruk pas iols bersalin aritu, ramai suggest suh mkn biotin dgn pkai shampoo himalaya. So far cam dh ok skit
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2018 06:25 PM From the mobile phone | Show all posts
Ada org kate sbb kurang silica dlm badan. Semakin berumur semakin hilang unsur silica dlm badan. Silica diperlulan untuk ikat kolagen. Kurang silica buatkan rambut kuku rapuh dan kulit kendur. Silica tu boleh didapti dari tumbuhan bernama horsetail
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

29-9-2022 03:39 PM GMT+8 , Processed in 0.084962 second(s), 19 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list