CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: Cari-Nurulain

"Apa Motif Ibu Bapa Tamak Haloba Sumbat Nama Anak Panjang-panjang?"

  [Copy link]
Post time 4-10-2018 11:26 PM From the mobile phone | Show all posts
terpengaruh dengan drama pukul 7
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 5-10-2018 05:52 AM From the mobile phone | Show all posts
Verangan nya nama ... dah princess bidadari lagi .... hmmm
Reply

Use magic Report

Post time 5-10-2018 08:12 AM | Show all posts
Edited by haryatie at 5-10-2018 08:14 AM

konon nak sedap sgt..bila da terlalu pjg jd x sedap
perasan sungguh  
jgn da besar berkerak sudaaa
dengar nama org bayangkan yg indah2
masuk sekolah nk eja nama sendiri pun x reti...
Reply

Use magic Report

Post time 5-10-2018 09:43 AM | Show all posts
nanti anak dia nak nikah mcm mane nak sebut tu....
Reply

Use magic Report

Post time 5-10-2018 09:44 AM | Show all posts
pengaruh frozen n dragon ball...
Reply

Use magic Report

Post time 5-10-2018 09:47 AM From the mobile phone | Show all posts
Nk key in masuk apa2 sistem susah..mesti byk sistem reject..sbb nama pjg sgt..lbh dari character yg dibenarkan...last2 byk kene manual..mmg menyusahkan
Reply

Use magic Report

Post time 5-10-2018 10:11 AM | Show all posts
Bukan setakat menyusahkan bakal laki masa nak akad nikah nnt..tp menyusahkan tok imam jugak nak baca tahlil masa dah meninggal dunia nanti..
Reply

Use magic Report

Post time 5-10-2018 10:24 AM | Show all posts
idakamaruddin replied at 4-10-2018 11:11 PM
serius soalan ni.. mak bapak dia x malu ke nnt anak dia kene ejek? instead skg ni pn dh kene ejek..  ...

kan.. yang jadi mangsa nanti anak dia si princess bidadari tu... ape laa tak pikir panjang mak ayah dia ni. ikut nafsu dia je nak bagi nama anak gitu
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 5-10-2018 11:11 AM | Show all posts
Kasihan kepada anak kecil itu, susah tau kalau ada nama yang panjang-panjang ni
Reply

Use magic Report

Post time 5-10-2018 11:49 AM | Show all posts
kemain la berprincess berbidadari bagai alih2 nama bapak mohd sufian jerr. Ku pikir Prince ke Sultan ke baru la tally dgn nama anak. Berangan btol parents ni!
Reply

Use magic Report

Post time 5-10-2018 11:57 AM | Show all posts
fb mak budak ni , puteri tujuh.
katanya nama anak yg 1st & 2nd pon berjela jgk.  
Reply

Use magic Report

Post time 5-10-2018 01:45 PM From the mobile phone | Show all posts
akudracula replied at 5-10-2018 09:44 AM
pengaruh frozen n dragon ball...

Apa pulak kaitan ngan frozen n dragon ball????nama hero pun pendek2 saja....son goku, son gohan n son goten ...
Reply

Use magic Report

Post time 5-10-2018 02:38 PM From the mobile phone | Show all posts
Jenuh nk hafal namanya..
Reply

Use magic Report

Post time 5-10-2018 02:48 PM | Show all posts
arap tidak berwajah java yach. nama tak syncro dgn wajah gitu
Reply

Use magic Report

Post time 5-10-2018 05:53 PM From the mobile phone | Show all posts
harap2 wajah seindah nama
Reply

Use magic Report

Post time 5-10-2018 06:48 PM | Show all posts
Edited by Lagubestbest at 5-10-2018 06:53 PM

Semua pengalaman dan impian dalam keghairahn cinta, liku-liku menuju kejayaan, kesempurnaan hidup, energi kpop dan kegembiraan baby-shark, terkumpul menjadi satu singulariti dalam rupa seorang bayi, diperhati dan ditunggu tanpa dapat bersabar lagi setelah 9 bulan, akhirnya wujud di depan mata uwaaa uwaaa dengan muka comel tidak terkata.

Maka lahirlah anak ini.

<dimalam hari dibawah sinaran ribuan bintang dan bulan, pegang anak, angkat tinggi persembahkan ke langit>

Lihatlah alam, lihatlah bulan, lihatlah bintang-bintang, lihatlah segala hidupan di bumi mahupun di langit, satu-satunya roh yang lebih sempurna berbanding kalian, keturunanku, anakku, Princess Aura Nurr Ermily Amara Auliya Bidadari Nawal El Zendra Mohd Sufian.

<gema ..EL Zenda Mohd Sufian ..Zendra Mohd Sufian ..Mohd ..Sufian>
-- Based on true story, bestseller novel, Kinokuniya Suria KLCC --
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 6-10-2018 05:07 PM From the mobile phone | Show all posts
Mak dia cakap dapat nama tu dari alam ghaib. Acah2 bunian ke apa. Delusional betul. Nama mak dia kt fb pun Puteri Tujuh. Bunian suruh letak nama Princess? Kesian dpt parents macam ni
Reply

Use magic Report

Post time 6-10-2018 05:07 PM From the mobile phone | Show all posts
Mak dia cakap dapat nama tu dari alam ghaib. Acah2 bunian ke apa. Delusional betul. Nama mak dia kt fb pun Puteri Tujuh. Bunian suruh letak nama Princess? Kesian dpt parents macam ni
Reply

Use magic Report

Post time 6-10-2018 10:27 PM | Show all posts
lebih tertarik pasal anak lelaki dia aje..

nanti dah besar, nak beranak pinak..
kalau mak ayah dia masih nak mengekalkan status
sebagai keturunan pemegang nama terpanjang di malaysia
tak dapat bayangkan camana panjang plus binti atau bin prince .......
Reply

Use magic Report

Post time 6-10-2018 11:54 PM From the mobile phone | Show all posts
sensa replied at 4-10-2018 03:45 PM
Pernah terjumpa kawan se kursus di IKRAM tahun 90an. Namanya YA aje

JPN blh kuarkan senarai nama paling pendek plak pasni
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

1-12-2022 10:21 AM GMT+8 , Processed in 0.105278 second(s), 39 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list